APTORIAN DEMON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: APTORIAN DEMON
no ale myrkraverk to nie trondheim, a w skasowanym przez siebie pytaniu arisowicz pytał o kapele stamtąd właśnie.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
aha to nie wiedzialem. myslalem ze chodzi ogolnie o NORGE :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
Jest jeszcze One Tail, One Head, a na ich pełniaka czekam, Endezzmę też lubię. Także u mnie reguły nie ma, ale myślę, że niebawem posprawdzam jeszcze razy te grupy, choć akurat Sarath nie miało zbytniego potencjału z tego co pamiętam.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Pełne cd Endezzma idzie gdzieś dostać?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- COFFIN
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Na MA stoi ,ze wyszło w 2011 jako Self-released/independent
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- COFFIN
No to pod warunkiem, ze coś się zmieniło. Agonia przecież miała to wydać.
'Come the Blessed Madness'
- maciek z klanu
OTOH obok wlasnie SARATH jest najlepsze. :)) Szczerze powiedziawszy lubie wszystkie pozycje z wyzej wymienionych przez Scaarpha, ale wlasnie SARATH robi mi najlepiej. :) No, moze tylko manieczki robi mi lepiej. :)Arisowicz pisze:Jest jeszcze One Tail, One Head, a na ich pełniaka czekam, Endezzmę też lubię. Także u mnie reguły nie ma, ale myślę, że niebawem posprawdzam jeszcze razy te grupy, choć akurat Sarath nie miało zbytniego potencjału z tego co pamiętam.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Scaarph
- zahartowany metalizator
no w skrócie otoh, pisałem przecież ;)Arisowicz pisze:Jest jeszcze One Tail, One Head
-
- w mackach Zła
aha, nie załapałem :D
-
- w mackach Zła
To nie wiem, głównie zapamiętałem fajną okładkę zdaje się debiutu, poza tym wydało mi się to takim tam random norsk black metalem, no ale zobaczymy.maciek z klanu pisze:OTOH obok wlasnie SARATH jest najlepsze. :)) Szczerze powiedziawszy lubie wszystkie pozycje z wyzej wymienionych przez Scaarpha, ale wlasnie SARATH robi mi najlepiej. :) No, moze tylko manieczki robi mi lepiej. :)Arisowicz pisze:Jest jeszcze One Tail, One Head, a na ich pełniaka czekam, Endezzmę też lubię. Także u mnie reguły nie ma, ale myślę, że niebawem posprawdzam jeszcze razy te grupy, choć akurat Sarath nie miało zbytniego potencjału z tego co pamiętam.
- Lykantrop
Z każdym kolejnym przesłuchaniem coraz bardziej zyskuje ten Aptorian Demon. Ciekaw tylko jestem co tak bardzo ich pociąga w postaci Pawła VI i na ile ten "motyw przewodni" jest odzwierciedlony w tekstach :-) Bardzo "niekonwencjonalne" podejście, jak na kapelę BM, która dosyć hermetycznie podchodzi do tematu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Clochard
- weteran forumowych bitew
Bardzo wpożo
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
na Soundcloud są trzy kawałki z Erotik Nekrosis...nie tak fajne jak mcdOnly_True_Believers pisze:Pełne cd Endezzma idzie gdzieś dostać?
http://soundcloud.com/endezzma
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Trochę późno, ale jednak wylądował wreszcie Libertus w odtwarzaczu i kolejna fantastyczna płyta z Norwegii w ostatnim czasie.
Skandynawowie chyba jakiś renesans mają bo choć Kaosritual, Celestial Bloodshed czy Morkekunst jakiś czas temu konkretnie zarządziły to chyba jednak nie takim poziomie jak ostatnio Dodsengel, Mare czy właśnie Aptorian Demon. A w kolejce czai się jeszcze świetnie zapowiadający się po pierwszych odsłuchach Dark Sonority. Tak więc świat wraca do prawidłowego porządku co cieszy niezmiernie.
Sugestywny, rzekłbym nawet że taki wysublimowany klimat który buduje głownie głos wokalisty wydający się być wiodącym instrumentem na tym krążku. A to raczej rzadkość w gatunku gdzie 90% towarzystwa myśli że wystarczy wydrzeć gębę jak wrona i sprawa załatwiona. Proste, wcale nie odkrywcze a doskonale pomyślane gitary które również budują dramaturgię poszczególnych znakomicie rozwijających się z czasem utworów. Jestem kupiony.
Skandynawowie chyba jakiś renesans mają bo choć Kaosritual, Celestial Bloodshed czy Morkekunst jakiś czas temu konkretnie zarządziły to chyba jednak nie takim poziomie jak ostatnio Dodsengel, Mare czy właśnie Aptorian Demon. A w kolejce czai się jeszcze świetnie zapowiadający się po pierwszych odsłuchach Dark Sonority. Tak więc świat wraca do prawidłowego porządku co cieszy niezmiernie.
Sugestywny, rzekłbym nawet że taki wysublimowany klimat który buduje głownie głos wokalisty wydający się być wiodącym instrumentem na tym krążku. A to raczej rzadkość w gatunku gdzie 90% towarzystwa myśli że wystarczy wydrzeć gębę jak wrona i sprawa załatwiona. Proste, wcale nie odkrywcze a doskonale pomyślane gitary które również budują dramaturgię poszczególnych znakomicie rozwijających się z czasem utworów. Jestem kupiony.
- Sybir
Pan wyżej ma sporo racji jeśli chodzi o wokal. Z innego instrumentarium, linie basu bardzo mnie się podobują, glancko nagrali partie tego instrumentu, imo.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- COFFIN
Tak sobie wróciłem wczoraj do tej płyty po jakimś czasie i nadal jest zajebiście, mocna pozycja. Ciekawe kiedy ukaże się coś nowego.
- Lykantrop
Podobnie to widzę. Jedna z mocniejszych pozycji w tegorocznym BM. Przy czym dodać należy, że w tym roku poziom wychodzących płyt BM leży i kwiczy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Sybir
Re: Odp: APTORIAN DEMON
Koledzy, podobna refleksja naszła mnie dzisiaj w tramwaju. Chyba jutro sobie odświeżę ten materiał.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- COFFIN
Strona:
http://www.aptoriandemon.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Czyli nie zdechli:)
http://www.aptoriandemon.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Czyli nie zdechli:)