TORTORUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: TORTORUM
Może i bym się nawet do Berlina wybrał, ale niestety, zaklepałem już sobie Undercroft.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Kingu
- weteran forumowych bitew
W kurwę opętana i zajebiście skomponowana muza. Obok debiutu Svarttjern i ostatniego Craft jeden z mocniejszych ciosów BM ze Skandynawii ostatnich lat, jakie słyszałem. Obecny na koncercie w Niemczech.
- Kingu
Cały koncert z Erfurtu.
Belgia
Belgia
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- Biały
- w mackach Zła
Fajny ten debiut Tortorum, żadne religijne połamańce, takie bardziej proste i podchodzące pod klasyczny bm granie. Dynamika, riffy, ciemność z okładki wyrażona również w muzyce. Dobry album.
- Lykantrop
Z winyla też się ładnie kręci. Nie wiele wymagający krążek, który robi dobrze na samym wejściu.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- zawlekacz
- w mackach Zła
- Lykantrop
Obawiam się, że nie. Na takie myki to nie stać biednych black metalowców. :)
- Clochard
z Polski ;)
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator

Tortorum Katabasis
W.T.C.Productions Release: 8 March 2014
Following on from their celebrated Extinctionist debut, TORTORUM waste little time in upping the ante for inventive, widescreen black metal orthodoxy with Katabasis. The pan-international trio's second album, Katabasis is unremittingly dark yet colored with shades of texture generally beyond the purest-of-the-pure hordes: TORTORUM strike deep into the burning heart of black metal whilst exhibiting dazzling 'n' daring compositional prowess. Each song is an epic in its own right, and a cursory scan of the album's song titles - "In Nameless NonBeing," "Into the Sixth Coil," and penultimate closer "Beyond The Earth And Air And Sun - reveal that the band's lyricism is as deadly committed to transcendence as their multi-hued music. The black sun rises, and it shines upon TORTORUM...
Format: CD, LP
Genre: black metal
Tracklist
1.Descensus
2.The Great Appetence
3.In Nameless NonBeing
4.Severance and Perseverance
5.As The Light Falls to Slaughter
6.Into the Sixth Coil
7.Open Wide the Gates of Chaos
8.Attributions to the Dead
9.Beyond the Earth and Air and Sun
KATABASIS was conjured during the fortnight of the dying moon following the summer solstice of 2013 at Necromorbus Studios, Sweden; engineered, mixed and mastered by Tore Stjerna.
za chwilę zaczynam odsłuch
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- COFFIN
Tytuł, studio...hmm;) Mam nadzieję, że będzie napierdol, a nie eksperymenty.
'Come the Blessed Madness'
- Lykantrop
Też mam nadzieję, że będzie tak sentymentalnie jak na debiucie :)
- COFFIN
- Lykantrop
Jeśli chodzi o potomków Thunderbolt to równanie jest proste:
Tortorum >>> Deus Mortem
Co w sumie jest dziwne, bo zawsze myślałem, że to obecność Marasa w Thunderbolt pozwoliła im wejść do 1 ligii, a Paimona wkład nie był aż taki znaczący (mając w pamięci płyty nagrywane jeszcze jako one man band). A okazuje się, że teraz radzi sobie o piekło lepiej od NCMa, któremu kondycha twórcza trochę siada.
Tortorum >>> Deus Mortem
Co w sumie jest dziwne, bo zawsze myślałem, że to obecność Marasa w Thunderbolt pozwoliła im wejść do 1 ligii, a Paimona wkład nie był aż taki znaczący (mając w pamięci płyty nagrywane jeszcze jako one man band). A okazuje się, że teraz radzi sobie o piekło lepiej od NCMa, któremu kondycha twórcza trochę siada.
- COFFIN
Może zmiana klimatu pomogła;)Lykantrop pisze: A okazuje się, że teraz radzi sobie o piekło lepiej od NCMa, któremu kondycha twórcza trochę siada.
'Come the Blessed Madness'
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
jest jeszcze bardziej, az serce ściska :)Lykantrop pisze:Też mam nadzieję, że będzie tak sentymentalnie jak na debiucie :)
zależy co nazwiemy eksperymentami.COFFIN pisze:Tytuł, studio...hmm;) Mam nadzieję, że będzie napierdol, a nie eksperymenty.
jest podobnie jak na debiucie, ALE... momentami jakby wolniej, troche luzniejsza atmosfera, paimonowa 'przebojowosc' zostala.
Sova, bedziesz mial cede, prawda?! pisze sie.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Ale pierdolenie uskutecznia jak talalala ....Lykantrop pisze: Co w sumie jest dziwne, bo zawsze myślałem, że to obecność Marasa w Thunderbolt pozwoliła im wejść do 1 ligii, a Paimona wkład nie był aż taki znaczący (mając w pamięci płyty nagrywane jeszcze jako one man band). A okazuje się, że teraz radzi sobie o piekło lepiej od NCMa, któremu kondycha twórcza trochę siada.
to że masz nie pod drodze z Deus Mortem nie świadczy o tym, że kondycja twórcza jak to "zgrabnie" nazwałeś siadła.