THY WORSHIPER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

Re: THY WORSHIPER

19-08-2015, 08:49

Poprzednia płyta jest jednym z najoryginalniejszych i najlepszych krążków, jakie wydano na tej ziemi ostatnimi laty. Rozumiem, że można jej nie ogarniać, ale nazywać "sraką"?
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

19-08-2015, 08:59

manieczki pisze:[youtube][/youtube]

Obrazek
Słuchacz tego kawałka to naturalnie ten na dole.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-08-2015, 09:18

Plagueis pisze:Poprzednia płyta jest jednym z najoryginalniejszych i najlepszych krążków, jakie wydano na tej ziemi ostatnimi laty. Rozumiem, że można jej nie ogarniać, ale nazywać "sraką"?
Trzeba mieć naprawdę wąskie horyzonty muzyczne i myślowe, żeby pisać o muzyce Thy Worshiper "najoryginalniejsza i najlepsza". LOL.
all the monsters will break your heart
Vitriol
weteran forumowych bitew

19-08-2015, 09:53

fajne
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

19-08-2015, 10:02

nicram pisze: Trzeba mieć naprawdę wąskie horyzonty muzyczne i myślowe, żeby pisać o muzyce Thy Worshiper "najoryginalniejsza i najlepsza".
Wąskie horyzonty myślowe trzeba mieć, żeby posiadanie takowych zarzucać nieznanej sobie osobie, wnosząc jedynie po jej ocenie muzyki; zrozumiałbym jeszcze, gdyby to jakieś disco polo było. Gratuluję osądu. :)

Nie napisałem o muzyce Thy Worshiper, że jest "najoryginalniejsza i najlepsza", a jedynie, że: "poprzednia płyta jest jednym z najoryginalniejszych i najlepszych krążków, jakie wydano na tej ziemi ostatnimi laty". Widzisz różnicę, Panie Rozgarnięty?

Natomiast co do samego Thy Worshiper - ci ludzie od samego początku grali swoje, szli własną ścieżką i mieli własną wizję szeroko pojętego pagan metalu, czego nie można raczej powiedzieć o zdecydowanej większości kapel z tego nurtu, a w dodatku robili to z klasą. "Popiół" to płyta będąca klasykiem nurtu (chyba najlepsze polskojęzyczne teksty w temacie pogaństwa na metalowym gruncie), a kolejne to ewolucja stylu do postaci obecnej - jednym się to podoba, innym wcale, ale prawda jest taka, że ciężko jest znaleźć podobnie grający zespół, posiadający swój własny, niepowtarzalny styl.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

19-08-2015, 11:57

Plagueis pisze:Nie napisałem o muzyce Thy Worshiper, że jest "najoryginalniejsza i najlepsza", a jedynie, że: "poprzednia płyta jest jednym z najoryginalniejszych i najlepszych krążków, jakie wydano na tej ziemi ostatnimi laty". Widzisz różnicę, Panie Rozgarnięty?
roznica jest, ale nadal nicram ma racje - ostatnia plyta to sraka. na szczescie nowa zapowiada sie ciekawiej ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

19-08-2015, 12:48

"Dyskusja" na poziomie - "ostatnia płyta to sraka". :D
Chyba nie taka "sraka", skoro do tej pory nie spotkałem się z choćby jedną (a trochę ich już popełniono) średnią jej oceną - same wysokie lub najwyższe. No ale pewnie zaraz, w kontekście tego, pojawi się "argument" w rodzaju: "jedzmy gówno, milion much nie może się mylić".
kenediusze
weteran forumowych bitew

19-08-2015, 12:57

Jedzmy gówno, milion much nie może się mylić

Widziałem w zeszłym roku to coś na żywo i słabe było okrutnie. Więc do badania albumu też się nie palę.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
nicram

20-08-2015, 06:26

Plagueis pisze:
Natomiast co do samego Thy Worshiper - ci ludzie od samego początku grali swoje, szli własną ścieżką
Nazwijmy to po imieniu. Szli ścieżką gówna. :-)
Plagueis pisze:i mieli własną wizję szeroko pojętego pagan metalu, czego nie można raczej powiedzieć o zdecydowanej większości kapel z tego nurtu, a w dodatku robili to z klasą.
Cały ten śmieszny nurt jest mocno gówniany. :-)
Plagueis pisze:"Popiół" to płyta będąca klasykiem nurtu (chyba najlepsze polskojęzyczne teksty w temacie pogaństwa na metalowym gruncie).
Słaby jest nurt, jeżeli takie padaki są uważane za klasyki. Ale weźmy na warsztat teksty np.: "Życie i śmierć - jak dzień i noc,
Nienawiść i miłość - jak ogień i woda,
Prawda i Fałsz - jak Słońce i Księżyc.

Lata i dni, wieki i ery - mijają jak obrazy w snach,
Umarli, uśpieni - przywołani do życia, gdy nadejdzie czas.

Błądzący w ciemnościach, szukając wciąż światła - zagubieni w otchłani czasu,
Oszukani, zdradzeni - powtarzamy te błędy, które znamy od wieków. "
Cóż za nieprawdopodobna poezja...płakałem jak czytałem. :-))))
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

20-08-2015, 07:00

nicram pisze: Nazwijmy to po imieniu. Szli ścieżką gówna. :-)
Gówna, sraki - wszystko ok? Czy za dużo Anima Damnata w odtwarzaczu?
nicram pisze: Cały ten śmieszny nurt jest mocno gówniany. :-)
W większości przypadków owszem, jednak jest też (lub było) trochę ciekawych kapel; również w Polsce.
nicram pisze: Słaby jest nurt, jeżeli takie padaki są uważane za klasyki. Ale weźmy na warsztat teksty np.: "Życie i śmierć - jak dzień i noc,

Weź Ty może pierwsze z brzegu liryki pierwszej z brzegu kapeli metalowej i porównaj. :) Popłaczesz się jeszcze bardziej.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

20-08-2015, 07:02

nicram pisze: Nazwijmy to po imieniu. Szli ścieżką gówna. :-)
Gówna, sraki - wszystko ok? Czy za dużo Anima Damnata w odtwarzaczu?
nicram pisze: Cały ten śmieszny nurt jest mocno gówniany. :-)
W większości przypadków owszem, jednak jest też (lub było) trochę ciekawych kapel; również w Polsce.
nicram pisze: Słaby jest nurt, jeżeli takie padaki są uważane za klasyki. Ale weźmy na warsztat teksty np.: "Życie i śmierć - jak dzień i noc,

Weź Ty może pierwsze z brzegu liryki pierwszej z brzegu (być może jednej z Twoich ulubionych) kapeli metalowej i porównaj - popłaczesz się jeszcze bardziej. :D
Awatar użytkownika
nicram

20-08-2015, 07:26

Plagueis zgadłeś. Bardzo dużo słucham Anima Damnata. Mam nadzieję, że słyszysz jakościową różnicę pomiędzy tym zespołem a Thy Worshiper? :-)

Pisałeś, że to chyba najlepsze polskojęzyczne teksty w tym nurcie, więc sprawdziłem. No niestety nie wytrzymały zderzenia z rzeczywistością. :-D
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

20-08-2015, 08:51

nicram pisze:Plagueis zgadłeś. Bardzo dużo słucham Anima Damnata. Mam nadzieję, że słyszysz jakościową różnicę pomiędzy tym zespołem a Thy Worshiper? :-)
Słyszę różnicę stylistyczną, bez wątpienia, ale jakościową? Czymże jest ta "jakość"?
nicram pisze:Pisałeś, że to chyba najlepsze polskojęzyczne teksty w tym nurcie, więc sprawdziłem. No niestety nie wytrzymały zderzenia z rzeczywistością. :-D
No to dawaj lepsze z polskiego pagan metalu. :)
Awatar użytkownika
nicram

20-08-2015, 09:01

Jakość to coś co sprawia, że słucha się muzyki bez zażenowania, z zaciekawieniem i satysfakcją. To coś co sprawia, że taka muzyka staje się ponadczasowa. Thy Worshiper i jego Popiół jebie gnojem i to gnojem cebulowo-jęczmiennym. Czekam aż ktoś użyźni tym glebę. :-)

Niestety nie słucham pagan metalu, a już na pewno nie polskiego. Jeżeli te teksty są dobre, to naprawdę nie chcę się zapoznawać z radosną twórczością innych wykonawców. Dla mnie to jest jak wartościowanie ostrej biegunki i zatwardzenia. No które jest lepsze? ;-)
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

20-08-2015, 09:08

nicram pisze:Jakość to coś co sprawia, że słucha się muzyki bez zażenowania, z zaciekawieniem i satysfakcją. To coś co sprawia, że taka muzyka staje się ponadczasowa. Thy Worshiper i jego Popiół jebie gnojem i to gnojem cebulowo-jęczmiennym. Czekam aż ktoś użyźni tym glebę. :-)
Jak dla mnie to trochę za dużo tych srak, gówien i gnoju w Twoich wypowiedziach, ale każdy ma swój styl, więc się nie czepiam. ;)
Osobiście zażenowania słuchając Thy Worshiper nie czuję, a usatysfakcjonowany jestem w pełni przy okazji odsłuchu każdej płyty tej kapeli.
Z ponadczasowością to ja bym uważał w przypadku obu tych zespołów - to bardzo mocne słowo.
A "Popiół" to klasyk jest i basta!
nicram pisze:Niestety nie słucham pagan metalu, a już na pewno nie polskiego. Jeżeli te teksty są dobre, to naprawdę nie chcę się zapoznawać z radosną twórczością innych wykonawców. Dla mnie to jest jak wartościowanie ostrej biegunki i zatwardzenia. No które jest lepsze? ;-)
Bez obrazy, ale zawsze mnie zastanawiali ludzie, którzy wbijają w tematy zespołów, których nie słuchają. To ma jakiś ukryty sens czy tylko takie tam zabijanie czasu? :)
Awatar użytkownika
trup

20-08-2015, 09:23

Intrygujące te Wasze spory. :-)
"Czarna Dzika Czerwien" począwszy od muzyki po oprawę graficzną świetny materiał. Oczywiście to już inna bajka niż "Popiół..." ale na kilometr słychać że to to ten sam zespół i duch pogaństwa wyczuwalny w stężeniu zbliżonym do "Nechrist" np. Nowa piosenka bardzo bardzo. Jak ktoś nie czuje ich muzy to niech wypierdala i słucha Green Gay czy innego Kał of Filth.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

20-08-2015, 09:29

Plagueis pisze: Osobiście zażenowania słuchając Thy Worshiper nie czuję, a usatysfakcjonowany jestem w pełni przy okazji odsłuchu każdej płyty tej kapeli.
No ja sobie puściłem dzisiaj rano i czułem zażenowanie. Tragiczna muzyka i tragiczne damskie wokalizy.
Plagueis pisze: Bez obrazy, ale zawsze mnie zastanawiali ludzie, którzy wbijają w tematy zespołów, których nie słuchają. To ma jakiś ukryty sens czy tylko takie tam zabijanie czasu? :)
Chciałem posłuchać nowej piosenki. Zauważ, że moja opinia była całkiem pozytywna, zwłaszcza na tle poprzednich materiałów.
Vitriol
weteran forumowych bitew

20-08-2015, 10:09

nicram weź załóż jakiś kolektywny topik dla swoich spierdolin, bo skaczesz po tematach i sam już nie wiem w którym jesteś bardziej pizdą
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

20-08-2015, 10:33

trup pisze:Intrygujące te Wasze spory. :-)
Sporem to ja bym tego nie nazywał. ;)
trup pisze:"Czarna Dzika Czerwien" począwszy od muzyki po oprawę graficzną świetny materiał. Oczywiście to już inna bajka niż "Popiół..." ale na kilometr słychać że to to ten sam zespół
Dokładnie tak i nie inaczej.

nicram pisze: No ja sobie puściłem dzisiaj rano i czułem zażenowanie. Tragiczna muzyka i tragiczne damskie wokalizy.
A może po prostu nie Twoja stylistyka?
nicram pisze: Chciałem posłuchać nowej piosenki. Zauważ, że moja opinia była całkiem pozytywna, zwłaszcza na tle poprzednich materiałów.
Tyle tylko, że - nie będąc zwolennikiem takiego grania - jedziesz po całokształcie twórczości TW, rzucasz srakami, "Popiół" jebie Ci gnojem cebulowo-jęczmiennym. Co to ma być w ogóle? To tak, jakby antagonista death metalu napisał, że debiut Deicide to gówno, dwójka Morbid Angel to sraka, a "The Key" Nocturnus jebie gnojem - jak traktować taką wypowiedź i samego wypowiadającego?
Ktoś, kto nie siedzi w temacie, nie powinien się wypowiadać, bo takie wypowiedzi to jest właśnie "cebulowo-jęczmienny gnój". :)
Awatar użytkownika
nicram

20-08-2015, 10:37

Plagueis masz rację zupełnie nie moja stylistyka. Bo jest to stylistyka, która gwałci moje poczucie dobrego smaku, dlatego większość takiej muzyki to dla mnie sprawy związane z fekaliami. Sorry, nic na to nie poradzę. Połączenia metalu, pogaństwa i folku to dla mnie mieszanki miary piwa z ketchupem lub majonezem.
ODPOWIEDZ