EVIL MACHINE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

Re: EVIL MACHINE

27-01-2014, 00:23

krz63 pisze:http://www.crossfire-metal.de/6483-0-EV ... EAVEN.html

Recka z Germanii.

Dle nieznających tego języka podaję tłumaczenie:

Zło maszyna jest śmierć / thrash metalowy zespół z Polski, która została założona w 2004 roku. Wtedy nic nie stało ale długo że do 2013 r., było nie singiel, nawet nie demo i EP. Teraz jest debiut. Ale patrząc na okładce sprawia, że nieco przewrażliwiony. Swastyki na samolot, przednia i tylna okładka zostawić jeszcze raz pytanie, co dokładnie tak zafascynowany Polska do nazistowskich Niemiec, gdzie byli nawet ofiar tego systemu. Istnieje mnóstwo czarny Metalbands Polska, które oddają w NSA i jeszcze wszystko jasne należy tutaj, bo tutaj są dość znane ludzi w pracy, jak HAL, gitarzysta Vader i Hermh, basista Cyprian, stare nienawiści i Cyjan który lub zakażenia nawet wtedy, gdy żyje futro. Kilka znanych artystów cavorted w Studio, w którym nawet Vadera i Behemotha produkowane kilka albumów: Vader piosenkarz Peter krzyczy na okładce nawala "Atak (moc od cholery)" z agonii Cezar z księżyca i Chrystusa śpiewa "Deibel" i Seth z behemoth zakłada Klampfe czasami. Oczekiwania są tam jeszcze czas cholernie wysokie! Kto wie, Vadera i Behemotha i mag, ma dobre karty, bo tutaj rządzi na blackened death metalu przy dużej prędkości. Produkcja jest jednak nieco rozmyte, czyli podziemnego, Dokonywanie album dobrze tolerowany z powodu sterylnego tworzywa sztucznego dźwięku z getriggertem Hmm, nic nie jest tu słuchać. Dotyk thrash bezproblemowo i naprawdę określa nastrój. Że utwory między 2005 a dzisiaj powinny być podjęte, nie usłyszysz o nim. Nie ma znaczenia Polska składają się za ich przyczyną!
Chuj wie o co chodzi kali ma kali da co to jest?
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

27-01-2014, 07:59

Recka z Germanii.

Zło maszyna jest śmierć / thrash metalowy zespół z Polski, która została założona w 2004 roku. Wtedy nic nie stało ale długo że do 2013 r., było nie singiel, nawet nie demo i EP. Teraz jest debiut. Ale patrząc na okładce sprawia, że nieco przewrażliwiony. Swastyki na samolot, przednia i tylna okładka zostawić jeszcze raz pytanie, co dokładnie tak zafascynowany Polska do nazistowskich Niemiec, gdzie byli nawet ofiar tego systemu. Istnieje mnóstwo czarny Metalbands Polska, które oddają w NSA i jeszcze wszystko jasne należy tutaj, bo tutaj są dość znane ludzi w pracy, jak HAL, gitarzysta Vader i Hermh, basista Cyprian, stare nienawiści i Cyjan który lub zakażenia nawet wtedy, gdy żyje futro. Kilka znanych artystów cavorted w Studio, w którym nawet Vadera i Behemotha produkowane kilka albumów: Vader piosenkarz Peter krzyczy na okładce nawala "Atak (moc od cholery)" z agonii Cezar z księżyca i Chrystusa śpiewa "Deibel" i Seth z behemoth zakłada Klampfe czasami. Oczekiwania są tam jeszcze czas cholernie wysokie! Kto wie, Vadera i Behemotha i mag, ma dobre karty, bo tutaj rządzi na blackened death metalu przy dużej prędkości. Produkcja jest jednak nieco rozmyte, czyli podziemnego, Dokonywanie album dobrze tolerowany z powodu sterylnego tworzywa sztucznego dźwięku z getriggertem Hmm, nic nie jest tu słuchać. Dotyk thrash bezproblemowo i naprawdę określa nastrój. Że utwory między 2005 a dzisiaj powinny być podjęte, nie usłyszysz o nim. Nie ma znaczenia Polska składają się za ich przyczyną!
recka 10/10
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

27-01-2014, 08:09

Cezar z księżyca i Chrystusa
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

27-01-2014, 08:23

No i Seth z Behemotha zakłada Klamfe czasami.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

27-01-2014, 09:26

Obrazek
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

28-01-2014, 10:49

http://muzyka.interia.pl/wywiady/wywiad ... il,1986608 - arcyciekawa rozmowa red. Donarskiego z panem piosenkarzem z zespolu muzycznego Evil Machine. W pelni zasluzone 10/10.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-01-2014, 21:22

Z A J E B I S T Y wywiad. Jak go czytałem to bardzo zapragnąłem słuchać Evil Machine z CD. I jak na życzenie przyszła paczuszka z Wszechpotężnej. Krzyś to ma wyczucie. Zaraz pójdzie odsłuch, co prawda nie pierwszy, bo słuchałem streama, ale ten TRV ze słusznego nośnika...cdn.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nicram

29-01-2014, 20:51

No i jestem już po wielu, wielu przesłuchaniach "War in Heaven". Tak jak pisał Wszechpotężny, materiał zyskuje z liczbą przesłuchań. Choć, po dwóch już wiedziałem, że mi się podoba. Zajebiste brzmienie, jakby muzyka rzeczywiście nagrywana była w krypcie. Dobre riffy i świetne bębnienie Cyjana. Materiał utrzymany jest w średnich i wolnych tempach i w nich dopiero widać, czy garowy ma wyobraźnię. Kilka riffów i zwolnień po prostu miażdży np. w pierwszej piosence. Zajebistą robotę wykonali goście: przede wszystkim Seth. Jego solówki to klasa światowa. Ta w Promoteus rozpłaszcza. Diabeł i występ Cezara to highlight tej płyty. To jest piosenka tak hiciarska, że w radiowej "Trójce" u Niedźwieckiego na pewno byłaby na pierwszym miejscu. I jak to Cezar zaśpiewał! Pasja i krew z uszu. Kolejne hity to "Four Demons of Apocalypse" i "Evil Machine". Zajebistość w czystej postaci. A co mi się nie podoba? Po pierwsze okładka, która nijak ma się do zawartości płyty. Do tej muzyki idealna byłaby okładka pierwszej płyty Throneum, albo grafiki z pierwszej lub przedostatniej strony wkładki. Cieszyłbym się gdyby nie było coverów, bo o te dwie pieśni ten materiał jest za długi. Ogólnie jednak wielki pozytyw.

Edit. Płyta jest bardzo ładnie wydana, począwszy od grubej wkładki z bdb jakości papieru (ale farba jebie ftalanami, że aż człowiekowi słabo się robi :-)) skończywszy na wysokiej jakości pudełku.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

30-01-2014, 10:24

Cieszę się, że moja firma takich mądrych klientów.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Caligula
rozkręca się

30-01-2014, 10:38

Głupi na Hogwart by się nie dostał.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

03-04-2014, 21:22

Może jeszcze za wcześnie na to pytanie, ale będzie druga płyta Evil Machine?
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

18-05-2014, 20:17

Wpadłem tak tylko napisać że ta płyta jest zajebista i nie nudzi się nawet po wielu przesłuchaniach.

Recka zajebista, od dzisiaj wszystkie będę pisał po polsku, a potem google translatorem tłumaczył na inne języki kilka razy, pod koniec na niemiecki i dopiero wtedy z powrotem na polski. Efekt będzie piorunujący.
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

18-05-2014, 20:38

Recka z Germanii.

Aż mi wstyd, że teraz dopiero przeczytałem. Doskonałość edytorska niemal na poziomie red. Łakomego.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

19-05-2014, 10:33

Czesław pisze:Wpadłem tak tylko napisać że ta płyta jest zajebista i nie nudzi się nawet po wielu przesłuchaniach.
Przecież mówiłem.
knaar pisze:Może jeszcze za wcześnie na to pytanie, ale będzie druga płyta Evil Machine?
Nowe piosenki są, więc mam nadzieję, że i płyta kiedyś będzie.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
trup

19-05-2014, 11:42

"Vader piosenkarz Peter krzyczy na okładce nawala "Atak (moc od cholery)" z agonii Cezar z księżyca i Chrystusa śpiewa "Deibel" i Seth z behemoth zakłada Klampfe czasami."

Powinieneś użyć jako hasła reklamowego! Nośne!
Ktoś wie może co to jest "Klampfa"? Też bym sobie założył... czasami.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

19-05-2014, 12:54

Ten mój ulubiony: "Cyjan który lub zakażenia nawet wtedy, gdy żyje futro."

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
trup

19-05-2014, 15:31

krz63 pisze:Ten mój ulubiony: "Cyjan który lub zakażenia nawet wtedy, gdy żyje futro."
Oj tam zgybiłeś literkę...
"Cyjan który lubi zakażenia nawet wtedy, gdy żyje futro"

Teraz ma sens :D
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
manieczki

19-07-2014, 22:26

http://allegro.pl/evil-machine-war-in-h ... 54794.html" onclick="window.open(this.href);return false;
psucie rynku, hilfe!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
est
mistrz forumowej ceremonii

19-07-2014, 23:05

Kurde, że też pan Krzysztof, jako wydawca i znany podróżnik w czasie nie wpadł na pomysł by napisać recenzję z pierwszego koncertowego krążka Evil Machine, wydanego w 2019 roku, pt. Live Machine. Sprzedaż by wzrosła, tak sobie myślę.
Nasum

23-07-2014, 16:50

Czesław pisze:
Recka zajebista, od dzisiaj wszystkie będę pisał po polsku, a potem google translatorem tłumaczył na inne języki kilka razy, pod koniec na niemiecki i dopiero wtedy z powrotem na polski. Efekt będzie piorunujący.

Recki jak recki, ale kapele to wspaniałe teksty by poskładały z tego wszystkiego.
ODPOWIEDZ