CRADLE OF FILTH vs DIMMU BORGIR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CRADLE OF FILTH vs DIMMU BORGIR
PEM to kolego jest zajebista, żadne guilty pleasure.
Yare Yare Daze
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Przecież Stormblast to jedna z najlepszych płyt norweskiego Black metalu.... Jeśli ktoś sie z tym nie zgadza to chyba był za bardzo podatny na opinie innych osób gdy zaczynał słuchanie bm... :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- hcpig
Jedna z najlepszych? W jednym rzędzie z HLTO, ABITNS, DMDS?
Yare Yare Daze
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
myślę, że spokojnie w można ją umieścić w drugim rzędzie za Pure Holocaust, Transilvanian i DMDS.hcpig pisze:Jedna z najlepszych? W jednym rzędzie z HLTO, ABITNS, DMDS?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Na pewno nie. Zresztą to zależy od tego jakie byłyby założenia "konkursu". Data wydania, Lata dziewięćdziesiąte, Całość "zjawiska".
- COFFIN
:DOnly_True_Believers pisze:
myślę, że spokojnie w można ją umieścić w drugim rzędzie za Pure Holocaust, Transilvanian i DMDS.
jeśli ktoś się z tym nie zgadza to ewidentnie zaczął swoją przygodę z BM od Dimmu Borgir:)
'Come the Blessed Madness'
- hcpig
Też bym tam nie postawił. Wczesne Dimmu to albumy historyczne i wpływowe (odkorkowały kran z kałem) ale czy klasyk bm? Ja tam w ogóle nie czuję tego blackowego feelingu, to muza nie jest... EVIL.
Yare Yare Daze
- Lucek
- weteran forumowych bitew
- hcpig
Czy Ty napisałeś kiedykolwiek na tym forume posta merytorycznego? Czy tylko bluzgi na które nikt nie zwraca uwagi? Taki Plastek pomimo nihilistycznego przekazu i pogardy dla ludzkości i forumowiczów mimochodem wprowadza pożyteczny kontent a Ty tzo?
Yare Yare Daze
- Lukass
- zahartowany metalizator
Nie widzę tego. Nie widzę tej płyty ani w drugim, ani w trzecim rzędzie. W ogóle jej nie widzę w kategoriach "klasyki norweskiego BM". Może jestem spaczony tym, co robili później, osiągając niewyobrażalnie denny poziom - bo niewątpliwie później było znacznie gorzej.Only_True_Believers pisze:myślę, że spokojnie w można ją umieścić w drugim rzędzie za Pure Holocaust, Transilvanian i DMDS.hcpig pisze:Jedna z najlepszych? W jednym rzędzie z HLTO, ABITNS, DMDS?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
przyznaje ,że tak jest ale od starego DB, aa mógłbym się założyć, że wy najpierw poznaliście starsze płyty.COFFIN pisze::DOnly_True_Believers pisze:
myślę, że spokojnie w można ją umieścić w drugim rzędzie za Pure Holocaust, Transilvanian i DMDS.
jeśli ktoś się z tym nie zgadza to ewidentnie zaczął swoją przygodę z BM od Dimmu Borgir:)
Nie będziemy sobie tutaj jeździć po pagonach, bo tyle razy było to grane, że już straciło sens. Młodziaki założyli blogi i fejsbuczki, zakładam, że została sama sprawdzona "stara gwardia". Dzisiaj , zupełnie przypadkowo, wpadła mi w łapy Through Chasm, Caves And Titan Woods... Jeżeli Stormblast, czy For All Tid stoją zaraz za największymi, to gdzie twoim zdaniem umieścić ten tytuł? I pytam poważnie, bez głupkowatych żartów i firmowej szydery?Only_True_Believers pisze:przyznaje ,że tak jest ale od starego DB, aa mógłbym się założyć, że wy najpierw poznaliście starsze płyty.COFFIN pisze::DOnly_True_Believers pisze:
- COFFIN
Nieważne czy od pierwszych płyt, czy od późniejszych. Żaden poważny człowiek nawet nie próbowałby postawić tego gówna obok klasyki. Weź się ogarnij.Only_True_Believers pisze: przyznaje ,że tak jest ale od starego DB, aa mógłbym się założyć, że wy najpierw poznaliście starsze płyty.
- Drone
W przypadku DIMMU BORGIR jest tak, że te straszliwe nowsze płyty objawiają ukrytą prawdę o tych starych. Choć wytrawny słuchacz nie dawał się nabrać nawet wtedy na to gówno.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- COFFIN
W pewnym sensie jestem w stanie zrozumieć ciągotki to tych starych materiałów, ale zestawienie tego z kanonem to kurwa nieporozumienie:) Miał ten zespół przebłyski, ale na żywo, jak klawisz nie dojechał na koncert:D
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Zawsze smieszy :D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- COFFIN
Bardzo dobrze się wpasował w wizerunek:)
Dobrze piszesz. Mam nawet taką jedną taśmę z serii pirackich koncertowych. Emperor tam był i Dimmu Borgir. Powiem tak. Stormblast z płyty, a Stormblast tam, to dwa różne światy. Kompletnie inne wrażenie.COFFIN pisze:W pewnym sensie jestem w stanie zrozumieć ciągotki to tych starych materiałów, ale zestawienie tego z kanonem to kurwa nieporozumienie:) Miał ten zespół przebłyski, ale na żywo, jak klawisz nie dojechał na koncert:D
Młody wujek Fester z gitarą.manieczki pisze:
Zawsze smieszy :D
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Piekni, mlodzi...
wyksztalceni
z duzych miast
eh...
wyksztalceni
z duzych miast
eh...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;