GRUESOME (USA)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GRUESOME (USA)
Włączyłem dziś nową płytę GRUESOME pełen obaw i niepokoju po tym, co przeczytałem tutaj na jej temat. Jak się wnet okazało, znów dałem się nabrać wyrafinowanym żartom forumowych ancymonów i sam śmieję się z własnej naiwności. Płyta jest oczywiście znakomita w swojej konwencji. Co więcej: to już nie jest wyłącznie "Leprosy" i "Spiritual Healing". Ta płyta to "Human" w nowych szatach, a raczej w starych - tak wyobrażam sobie brzmienie i grę na "Human", gdyby kol. Schuldiner kontynuował nagrania w składzie ze "Spiritual Healing". Są zarówno stare, świdrujące riffy, ale jest i niemało - tu przepraszam, jeżeli kogoś to słowo urazi - progresywnych elementów, podanych jednak w sposób elegancki i wyważony, bez manieryzmów prześladujących płyty od "Human" wzwyż (z wyjątkiem ostatniej). Ze spokojem ducha klikam dzisiaj przycisk "Kup bilet" na lipcowy koncert.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Sybir
Firleje się Pana Profesora trzymają ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Drone
Już kiedyś pisałem, że przez całkowity brak oryginalności ten zespół jest wyjątkowo oryginalny. Pomimo, że od razu słychać w tym DEATH i nic więcej, to jednocześnie wiadomo, że DEATH takiej płyty nigdy nie nagrał. Gdyby poziom wykonawczy i kompozycyjny był słabszy, to byliby zwykłymi kopistami, a tak są niezwykłymi kopistami.
- Medard
Takie masło maślane Drona.
Mam kopię mony lisy na ścianie, dobre to czy złe? Jestem oryginalny, czy wieje wiejską tandetą. Dorzucę jeszcze kopię Kossaka, bo narodowe tematy są na czasie.
Żyjemy chyba w czasach, gdzie dobra kopia jest lepsza od oryginału.
Mam kopię mony lisy na ścianie, dobre to czy złe? Jestem oryginalny, czy wieje wiejską tandetą. Dorzucę jeszcze kopię Kossaka, bo narodowe tematy są na czasie.
Żyjemy chyba w czasach, gdzie dobra kopia jest lepsza od oryginału.
- Drone
Przecież GRUESOME nie nagrywa kopii płyt DEATH, tylko kopiuje w 100% ten styl. Gdyby ktoś namalował portret innej baby w stylu Leonarda, to porównania do GRUESOME byłyby zasadne, a tak nie są.
Drone pisze:Przecież GRUESOME nie nagrywa kopii płyt DEATH, tylko kopiuje w 100% ten styl. Gdyby ktoś namalował portret innej baby w stylu Leonarda, to porównania do GRUESOME byłyby zasadne, a tak nie są.

- Medard
Znaczy się potrafią dobrze skopiować, bo inaczej byłyby to covery.Drone pisze:Przecież GRUESOME nie nagrywa kopii płyt DEATH, tylko kopiuje w 100% ten styl. Gdyby ktoś namalował portret innej baby w stylu Leonarda, to porównania do GRUESOME byłyby zasadne, a tak nie są.
Ale cały czas to tylko kopia mistrza.
- Medard
Znaczy się potrafią dobrze skopiować, bo inaczej byłyby to covery.Drone pisze:Przecież GRUESOME nie nagrywa kopii płyt DEATH, tylko kopiuje w 100% ten styl. Gdyby ktoś namalował portret innej baby w stylu Leonarda, to porównania do GRUESOME byłyby zasadne, a tak nie są.
Ale cały czas to tylko kopia mistrza.
- ozob
- zahartowany metalizator
I jestes tym zaskoczony? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Medard
Nie, bo z floydów uznaję tylko Australian Pink Floyd :)ozob pisze:I jestes tym zaskoczony? (:
- dzik
Dokladnie tak!Drone pisze:Już kiedyś pisałem, że przez całkowity brak oryginalności ten zespół jest wyjątkowo oryginalny. Pomimo, że od razu słychać w tym DEATH i nic więcej, to jednocześnie wiadomo, że DEATH takiej płyty nigdy nie nagrał. Gdyby poziom wykonawczy i kompozycyjny był słabszy, to byliby zwykłymi kopistami, a tak są niezwykłymi kopistami.
dobry kościół to kościół spalony
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Rozumiałbym narzekania na ten zespół gdyby DEATH istniał i nagrywał, ale w tej sytuacji? Przecież to miodzio na spragnione takiego grania wątroby.
PS. Liczę, że w końcu wyjdzie album greckiego PLAGUE, bo ci robią pod DEATH jeszcze lepiej.
PS. Liczę, że w końcu wyjdzie album greckiego PLAGUE, bo ci robią pod DEATH jeszcze lepiej.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- weteran forumowych bitew
Sz. kolega żartuje ?Pacjent pisze:Rozumiałbym narzekania na ten zespół gdyby DEATH istniał i nagrywał, ale w tej sytuacji? Przecież to miodzio na spragnione takiego grania wątroby.
- ozob
Sedno. Mozna konczyc dyskusje.Przecież to miodzio na spragnione takiego grania wątroby.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Lucek
cyganie grajo ala Death, tłuszcza szczęśliwa
gratuluje gustu
gratuluje gustu
- Sybir
Kol. Lucek jak zwykle w punkt.
"Miodzio", "niezwykli kopiści" - faktycznie, można kończyć dyskusję.
"Miodzio", "niezwykli kopiści" - faktycznie, można kończyć dyskusję.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Ale co złego jest w graniu na modłę ulubionej kapeli, bo nie rozumiem? "Leprosy" był jeden, ma swoich oddanych fanów, a ci są szczęśliwi słuchając takiego "Savage Land" i nie widzę w tym niczego zdrożnego. Mieszanie do tego gustów to jakieś ciężkie nieporozumienie...
Swoją drogą, gdybyśmy słuchali wyłącznie rzeczy oryginalnych i niepowtarzalnych, to na półce pozostałyby VoiVod i Mekong Delta. ;)
Swoją drogą, gdybyśmy słuchali wyłącznie rzeczy oryginalnych i niepowtarzalnych, to na półce pozostałyby VoiVod i Mekong Delta. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie. Traktuję ww. sprawę całkiem poważnie. W którym momencie się wygłupiłem?aniola pisze:Sz. kolega żartuje ?Pacjent pisze:Rozumiałbym narzekania na ten zespół gdyby DEATH istniał i nagrywał, ale w tej sytuacji? Przecież to miodzio na spragnione takiego grania wątroby.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Nie miałem na myśli wygłupienia,a raczej przecenienia greków.Pozdrawiam :)Pacjent pisze:Nie. Traktuję ww. sprawę całkiem poważnie. W którym momencie się wygłupiłem?aniola pisze:Sz. kolega żartuje ?Pacjent pisze:Rozumiałbym narzekania na ten zespół gdyby DEATH istniał i nagrywał, ale w tej sytuacji? Przecież to miodzio na spragnione takiego grania wątroby.
- Harlequin
Od Gruesome to już niedaleki krok do hologramu Dio i Mercury'ego z telebimu.