w przypadku Nigredo to nie jest aż tak oczywiste i wymuszone. No i kapela zaatakowała niespodziewanie, a Taran tak obrósł kultem....Odium Records pisze:Nigredo tez nie gra niczego oryginalnego, a jednak napisałeś, że morduje i niszczy:)
TARAN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: TARAN
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
4,5/5,5REINHARD IRRUMATOR pisze:ktoś ocenił tę płytę ?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Raczej bezzasadnie. Chyba niczym poza warsztatową solidnością się nie wyróżniali.black_lava pisze:a Taran tak obrósł kultem....
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Brak większych minusów. Może trochę drażni mnie to nadużywanie podwójnej stopy.
Czysty, szybki, wściekły black metal na skandynawską modłę. Kiedyś grali tak wszyscy teraz coraz mniej takich purystów. Każdy kombinuje, awangarduje, post-blackmetaluje....
Może to jest największy atut tego materiału? Że nie modli się, nie trzeszczy tylko napierdala taranem w bramy niebios.
Oczywiście, nie przekracza rubikonu i nie tworzy nowego podgatunku ale miło posłuchać takiej zmyslnie poukładanej i zdecydowanie nie bezmyślnej napierdalanki.
Hail Satan!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Plastek
- Kontakt:
Bardzo dobra płyta, tak powinien wyglądać black metal. W dobie dzisiejszego spedalnia, post rocka udającego black metal itp aberracji, takie płyty pokazują wszystkim pedziom gdzie ich miejsce.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- trup
Ja tam nie wiem Plastuś czy komuś coś ta płyta pokazuje, czy nie, ale trzeba przyznac że ma jaja. Takie duże. Czarne. Włochate. Wielkie brudne spocone cielsko i monstrualne łapska które raczej grzecznie nie pukają do domu Jahve. To nie jest Diabeł Dżentelmen. To jest wkurwiony Diabeł taki, jak w scenie z "Czarownice z Eastwick":
- Plastek
- Kontakt:
A może też jesteś pedziem? Co? Ukrywasz się, przemykasz w cieniu, ale i tak widzę, że coś jest na rzeczy...
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- trup
Oczywiście, że tak. Taki syndrom wyparcia. Ale podświadomość przywołuje skrywane popędy. To co... u mnie czy u Ciebie??
- WaszJudasz
Problem w tym, że plusów też. Można powiedzieć, że solidne... i tyle komplementów.trup pisze: Brak większych minusów.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Chujowe to jak wszystko co z odium.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- trup
Oj... ja myslę, że spłycasz mocno, że jak nie ma poważnych minusów to i plusów brak. Plusem są uzrozmaicone wokale i ciekawe aranże którę nie sa prostą łupaniną od poczatku do końca. Posłuchaj np. takiego "The Black Mark".WaszJudasz pisze:Problem w tym, że plusów też. Można powiedzieć, że solidne... i tyle komplementów.trup pisze: Brak większych minusów.
Solidnie w sposób ponadprzeciętny.
- trup
Ale oceniamy wydawcę czy wydawnictwo?Only_True_Believers pisze:Chujowe to jak wszystko co z odium.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Szczerze powiem, że wszystko co słyszałem (a kilka słyszałem) płyt z tej wytwórni to takie zwykłe zaśmiecanie sceny nic nie wartymi plytam, które potem wiszą na ebay lub allegro po 1$. Nie widzę sensu w wydawaniu śmieci dlatego hejtuje.trup pisze:Ale oceniamy wydawcę czy wydawnictwo?Only_True_Believers pisze:Chujowe to jak wszystko co z odium.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- trup
Bez słuchania? tez kilku słuchałem i Taran naprawdę dobrze wypada. Ale nie namawiam. Bo to nie alkohol...Only_True_Believers pisze:Szczerze powiem, że wszystko co słyszałem (a kilka słyszałem) płyt z tej wytwórni to takie zwykłe zaśmiecanie sceny nic nie wartymi plytam, które potem wiszą na ebay lub allegro po 1$. Nie widzę sensu w wydawaniu śmieci dlatego hejtuje.trup pisze:Ale oceniamy wydawcę czy wydawnictwo?Only_True_Believers pisze:Chujowe to jak wszystko co z odium.
- WaszJudasz
Słuchałem. No nie rusza mnie to, nic nie poradzę. Skalkulowane mi się to wydaje, takie na miarę krojone. Ale nie dziwi mnie, że się może podobać, bo prawdą jest, że właśnie takiego niby oczywistego grania u nas w sumie brak.trup pisze: Oj... ja myslę, że spłycasz mocno, że jak nie ma poważnych minusów to i plusów brak. Plusem są uzrozmaicone wokale i ciekawe aranże którę nie sa prostą łupaniną od poczatku do końca. Posłuchaj np. takiego "The Black Mark".
Solidnie w sposób ponadprzeciętny.
Co do profilu wytwórni - nie zapędzałbym się z szafowaniem chujowizną od razu, ale też mam wrażenie, że Odium specjalizuje się w takich solidnych średniakach, co to ani pochwalić, ani zjebać specjalnie nie ma za co, a zawsze się znajdzie ktoś, komu przypasuje. Zawsze to jakaś strategia.
-
- w mackach Zła
a na czym polega to obrastanie kultem i w czym się objawia w przypadku TARAN? serio pytam, na codzień w klimatach czerni nie siedzę, więc może ktoś się pokwapi, żeby wyjaśnić mi nomenklaturę zgniłków siedzących w tej niszy.WaszJudasz pisze:Raczej bezzasadnie. Chyba niczym poza warsztatową solidnością się nie wyróżniali.black_lava pisze:a Taran tak obrósł kultem....
TARAN lubiłem od samego początku i chociaż jak już wyżej wspomniałem - ten gatunek nie jest moją parą kaloszy - tak ta płyta na tle tych wszystkich postwykwitów i dekadenckich piewców antyżycia wydaje się być W KOŃCU powrotem do tego naiwnego i uroczego nakurwiania, z infantylnymi tekstami i całą tą nieoderwalną otoczką temu towarzyszącą. wolę sprawne rzemiosło niż pseudoartyzm.
-
- starszy świeżak
Właśnie.Plastek pisze: To smerfnie, że chociaż jeden zespół się nie spedalił i nagrywa black metal, a nie post rockowe religijne brzdąknie dla hipsterów.
Zaala... hehetrup pisze: Może trochę drażni mnie to nadużywanie podwójnej stopy.
(y)trup pisze: Czysty, szybki, wściekły black metal na skandynawską modłę. Kiedyś grali tak wszyscy teraz coraz mniej takich purystów. Każdy kombinuje, awangarduje, post-blackmetaluje....
Może to jest największy atut tego materiału? Że nie modli się, nie trzeszczy tylko napierdala taranem w bramy niebios.
Oczywiście, nie przekracza rubikonu i nie tworzy nowego podgatunku ale miło posłuchać takiej zmyslnie poukładanej i zdecydowanie nie bezmyślnej napierdalanki.
oj skopali im ryjPlastek pisze:Bardzo dobra płyta, tak powinien wyglądać black metal. W dobie dzisiejszego spedalnia, post rocka udającego black metal itp aberracji, takie płyty pokazują wszystkim pedziom gdzie ich miejsce.
Najbliższe gigi Taran
- 31.10 Gdańsk w/ North, Warfist, Ritual Bloodshed
- 05.11 Żagań
- 18.11 Poznań w/ Arkona, Bloodthirst, UR
Jak już wszystkim wiadomo Armagog już nie jest w zespole, dwa gigi z Taran zagrał Cmentarz no i oglądając filmy na yt... kaszana z nim straszna. Kto wystąpi na najbliższych koncertach nie wiem.