TARAN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

Re: TARAN

22-02-2015, 07:44

Odium Records pisze:Nigredo tez nie gra niczego oryginalnego, a jednak napisałeś, że morduje i niszczy:)
w przypadku Nigredo to nie jest aż tak oczywiste i wymuszone. No i kapela zaatakowała niespodziewanie, a Taran tak obrósł kultem....
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

22-02-2015, 13:54

REINHARD IRRUMATOR pisze:ktoś ocenił tę płytę ?
4,5/5,5
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

22-02-2015, 15:26

black_lava pisze:a Taran tak obrósł kultem....
Raczej bezzasadnie. Chyba niczym poza warsztatową solidnością się nie wyróżniali.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-04-2015, 09:44

Obrazek
Brak większych minusów. Może trochę drażni mnie to nadużywanie podwójnej stopy.
Czysty, szybki, wściekły black metal na skandynawską modłę. Kiedyś grali tak wszyscy teraz coraz mniej takich purystów. Każdy kombinuje, awangarduje, post-blackmetaluje....
Może to jest największy atut tego materiału? Że nie modli się, nie trzeszczy tylko napierdala taranem w bramy niebios.
Oczywiście, nie przekracza rubikonu i nie tworzy nowego podgatunku ale miło posłuchać takiej zmyslnie poukładanej i zdecydowanie nie bezmyślnej napierdalanki.
Hail Satan!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-04-2015, 09:51

Bardzo dobra płyta, tak powinien wyglądać black metal. W dobie dzisiejszego spedalnia, post rocka udającego black metal itp aberracji, takie płyty pokazują wszystkim pedziom gdzie ich miejsce.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
trup

09-04-2015, 11:18

Ja tam nie wiem Plastuś czy komuś coś ta płyta pokazuje, czy nie, ale trzeba przyznac że ma jaja. Takie duże. Czarne. Włochate. Wielkie brudne spocone cielsko i monstrualne łapska które raczej grzecznie nie pukają do domu Jahve. To nie jest Diabeł Dżentelmen. To jest wkurwiony Diabeł taki, jak w scenie z "Czarownice z Eastwick":
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-04-2015, 11:25

A może też jesteś pedziem? Co? Ukrywasz się, przemykasz w cieniu, ale i tak widzę, że coś jest na rzeczy...
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
trup

09-04-2015, 11:41

Oczywiście, że tak. Taki syndrom wyparcia. Ale podświadomość przywołuje skrywane popędy. To co... u mnie czy u Ciebie??
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

09-04-2015, 12:49

trup pisze: Brak większych minusów.
Problem w tym, że plusów też. Można powiedzieć, że solidne... i tyle komplementów.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

09-04-2015, 12:51

Chujowe to jak wszystko co z odium.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
trup

09-04-2015, 12:54

WaszJudasz pisze:
trup pisze: Brak większych minusów.
Problem w tym, że plusów też. Można powiedzieć, że solidne... i tyle komplementów.
Oj... ja myslę, że spłycasz mocno, że jak nie ma poważnych minusów to i plusów brak. Plusem są uzrozmaicone wokale i ciekawe aranże którę nie sa prostą łupaniną od poczatku do końca. Posłuchaj np. takiego "The Black Mark".
Solidnie w sposób ponadprzeciętny.
Awatar użytkownika
trup

09-04-2015, 12:57

Only_True_Believers pisze:Chujowe to jak wszystko co z odium.
Ale oceniamy wydawcę czy wydawnictwo?
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

09-04-2015, 14:59

trup pisze:
Szczerze powiem, że wszystko co słyszałem (a kilka słyszałem) płyt z tej wytwórni to takie zwykłe zaśmiecanie sceny nic nie wartymi plytam, które potem wiszą na ebay lub allegro po 1$. Nie widzę sensu w wydawaniu śmieci dlatego hejtuje.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
trup

09-04-2015, 15:16

Only_True_Believers pisze:
trup pisze:
Szczerze powiem, że wszystko co słyszałem (a kilka słyszałem) płyt z tej wytwórni to takie zwykłe zaśmiecanie sceny nic nie wartymi plytam, które potem wiszą na ebay lub allegro po 1$. Nie widzę sensu w wydawaniu śmieci dlatego hejtuje.
Bez słuchania? tez kilku słuchałem i Taran naprawdę dobrze wypada. Ale nie namawiam. Bo to nie alkohol...
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

09-04-2015, 17:31

trup pisze: Oj... ja myslę, że spłycasz mocno, że jak nie ma poważnych minusów to i plusów brak. Plusem są uzrozmaicone wokale i ciekawe aranże którę nie sa prostą łupaniną od poczatku do końca. Posłuchaj np. takiego "The Black Mark".
Solidnie w sposób ponadprzeciętny.
Słuchałem. No nie rusza mnie to, nic nie poradzę. Skalkulowane mi się to wydaje, takie na miarę krojone. Ale nie dziwi mnie, że się może podobać, bo prawdą jest, że właśnie takiego niby oczywistego grania u nas w sumie brak.

Co do profilu wytwórni - nie zapędzałbym się z szafowaniem chujowizną od razu, ale też mam wrażenie, że Odium specjalizuje się w takich solidnych średniakach, co to ani pochwalić, ani zjebać specjalnie nie ma za co, a zawsze się znajdzie ktoś, komu przypasuje. Zawsze to jakaś strategia.
Necropunk
w mackach Zła

31-05-2015, 21:25

WaszJudasz pisze:
black_lava pisze:a Taran tak obrósł kultem....
Raczej bezzasadnie. Chyba niczym poza warsztatową solidnością się nie wyróżniali.
a na czym polega to obrastanie kultem i w czym się objawia w przypadku TARAN? serio pytam, na codzień w klimatach czerni nie siedzę, więc może ktoś się pokwapi, żeby wyjaśnić mi nomenklaturę zgniłków siedzących w tej niszy.

TARAN lubiłem od samego początku i chociaż jak już wyżej wspomniałem - ten gatunek nie jest moją parą kaloszy - tak ta płyta na tle tych wszystkich postwykwitów i dekadenckich piewców antyżycia wydaje się być W KOŃCU powrotem do tego naiwnego i uroczego nakurwiania, z infantylnymi tekstami i całą tą nieoderwalną otoczką temu towarzyszącą. wolę sprawne rzemiosło niż pseudoartyzm.
Awatar użytkownika
TheDude

21-10-2015, 20:14

Dziś pierwszy odsłuch. Kozacki napierdol !!
woj
starszy świeżak

12-10-2016, 20:20

Plastek pisze: To smerfnie, że chociaż jeden zespół się nie spedalił i nagrywa black metal, a nie post rockowe religijne brzdąknie dla hipsterów.
Właśnie.
trup pisze: Może trochę drażni mnie to nadużywanie podwójnej stopy.
Zaala... hehe
trup pisze: Czysty, szybki, wściekły black metal na skandynawską modłę. Kiedyś grali tak wszyscy teraz coraz mniej takich purystów. Każdy kombinuje, awangarduje, post-blackmetaluje....
Może to jest największy atut tego materiału? Że nie modli się, nie trzeszczy tylko napierdala taranem w bramy niebios.
Oczywiście, nie przekracza rubikonu i nie tworzy nowego podgatunku ale miło posłuchać takiej zmyslnie poukładanej i zdecydowanie nie bezmyślnej napierdalanki.
(y)
Plastek pisze:Bardzo dobra płyta, tak powinien wyglądać black metal. W dobie dzisiejszego spedalnia, post rocka udającego black metal itp aberracji, takie płyty pokazują wszystkim pedziom gdzie ich miejsce.
oj skopali im ryj

Najbliższe gigi Taran
- 31.10 Gdańsk w/ North, Warfist, Ritual Bloodshed
- 05.11 Żagań
- 18.11 Poznań w/ Arkona, Bloodthirst, UR

Jak już wszystkim wiadomo Armagog już nie jest w zespole, dwa gigi z Taran zagrał Cmentarz no i oglądając filmy na yt... kaszana z nim straszna. Kto wystąpi na najbliższych koncertach nie wiem.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

12-10-2016, 21:58

woj pisze: dwa gigi z Taran zagrał Cmentarz no i oglądając filmy na yt... kaszana z nim straszna. Kto wystąpi na najbliższych koncertach nie wiem.
ja jebie, jaka ksywa XD
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
COFFIN

12-10-2016, 22:06

Bardzo dobra:D:D
'Come the Blessed Madness'
ODPOWIEDZ