NUCLEAR ASSAULT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: NUCLEAR ASSAULT
Kurde, niedługo co drugi zespół thrashowy który zaczynał w latach 80. okaże się bogami.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
To akurat prawidłowo:D
Tylko czemu nikt się nie pałuje FORCED ENTRY?
Tylko czemu nikt się nie pałuje FORCED ENTRY?
Ostatnio zmieniony 01-02-2013, 08:15 przez 83koper83, łącznie zmieniany 1 raz.
Kerosene keeps me warm.
...podobnie jak nie dostrzegłem wpływu rozpadu ZSRR na narodziny black metalu :)Drone pisze: Ot, kwestia wyrobienia i osłuchania - wprawne ucho od razu rozpozna charakterystyczne frazy :)
czytaj chłopcze, słuchaj i się ucz zamiast się wtrącać jak dorośli rozmawiają ...Karkasonne pisze:Kurde, niedługo co drugi zespół thrashowy który zaczynał w latach 80. okaże się bogami.
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Miśku, to jest prawda! Wtedy był wysyp naprawdę wielu zajebistych kapel, które na świeżości nagrywały zajebiaszcze płytki.Karkasonne pisze:Kurde, niedługo co drugi zespół thrashowy który zaczynał w latach 80. okaże się bogami.
Jeśli chodzi o ilość, to obecnie jest padaka. THRASH to lata 80. i chuj, nic już prawdopodobnie się nie zmieni w tej kwestii.
Tylko że ja lubię ten zespół, ale żeby zaraz najważniejsza płyta w thrashu ever...
Nie obrażaj się, od razu plecami się wykręcił :) To, że dla mnie to jedna z najważniejszych kapel to nie znaczy, że tak jest. Celowo to podkreślałem w swojej wypowiedzi. Nie wiem jak dziś człowiek w Twoim wieku podchodzi do takiej muzy, ale ja na początku lat 90-tych byłem nią absolutnie pozamiatany. Podobnie jak i tą płytką:
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Mniodek na serduszko, że ktoś jeszcze pamięta takie cukierasy.
- Klemens
- zaczyna szaleć
Raczej Forced Entry, ale sugestia słuszna. Zespół zdecydowanie zasługujący na solidne pałowanie się nad nim, że wspomnę choćby taki przebój:83koper83 pisze:To akurat prawidłowo:DKarkasonne pisze:Kurde, niedługo co drugi zespół thrashowy który zaczynał w latach 80. okaże się bogami.
Tylko czemu nikt się nie pałuje FORCED ENTRANCE?
Co zaś do Nuclear Assault i Brutal Truth, to przypominam o kawałku "Resurrection", który zawiera pewien zwiastujący nadejście BA element ;)
Swoją drogą nie rozumiem, czemu we wszelkich dyskusjach o NA pomija się płytę Out of Order, która w niczym nie ustępuje swojej poprzedniczce i zawiera bardzo solidny materiał, że choćby przypomnę o tym kawałku:
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Sorki - teraz to pierdolisz, akurat NA to jedni z ojców założycieli crossoveru, jeden z najbardziej wpływowych rozpoznawalnych bandów thrashowych (i gdyby nie poreaktywacyjna płytka można by dodać - bezbłędny). SoD to dla Ciebie też pewnie jakieś sezonowe gówno?Karkasonne pisze:Kurde, niedługo co drugi zespół thrashowy który zaczynał w latach 80. okaże się bogami.
Btw. jak się ludziom znudzi trzepanie pod każdy piard Reiferta przyjdzie czas na Lilkera.
Yare Yare Daze
- Lykantrop
Lilker miał kloce w swojej karierze, w przeciwieństwie do Reiferta, na którego hype chyba jednak jest trochę wyolbrzymiony w Twoim mniemaniu. Ale generalnie pierdolenie, że NA to jedna z miliona kapel z lat 80, która nic nie wniosła świadczy o poważnych brakach. No, ale na szczęście autorem takiej teorii jest ktoś, kto metalu zaczynał słuchać wtedy, jak wychodził "Medeis" Huntera :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Myślisz, że to może się znudzić? Włącz Severed Survival (dla przypomnienia - 1989), a potem wróć i przeproś.hcpig pisze:
Btw jak się ludziom znudzi trzepanie pod każdy piard Reiferta przyjdzie czas na Lilkera.
- hcpig
@Lykantrop
Pokaż mi drugą taką osobę, która grając w różnych zespołach rewolucjonizuje kilka gatunków muzycznych i jeszcze starcza mu talentu na wynalazki w stylu Ravenous i Exit 13, średnia jest zajebiście wysoka a zaniżają ją jedynie słabsze i przede wszystkim wtórne projekty black metalowe. Reifert, przy całym szacunku nie ma aż takiego rozstrzału stylistycznego (tak wiem kto gra w R-s).
Pokaż mi drugą taką osobę, która grając w różnych zespołach rewolucjonizuje kilka gatunków muzycznych i jeszcze starcza mu talentu na wynalazki w stylu Ravenous i Exit 13, średnia jest zajebiście wysoka a zaniżają ją jedynie słabsze i przede wszystkim wtórne projekty black metalowe. Reifert, przy całym szacunku nie ma aż takiego rozstrzału stylistycznego (tak wiem kto gra w R-s).
Kolego drogi, mi chodzi raczej o to że niektórzy cieszą muzycy / zespoły się dość zmiennym zainteresowaniem, to normalne, zresztą jakbyś poczytał chociażby nasze forum wiele lat temu, Autopsy pojawiało się głównie w ramach działalności niejakiego Mańka z Bagien a podśmiechujki pod ich adresem uchodziły płazem :)535 pisze: Myślisz, że to może się znudzić? Włącz Severed Survival (dla przypomnienia - 1989), a potem wróć i przeproś.
Ostatnio zmieniony 01-02-2013, 15:05 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
Nie wiem czego chcesz dowieść powyższą wypowiedzią, przecież i Reifert i Lilker zapisali piękne karty w historii muzyki. Jaki ma sens takie zestawianie? I co ma do tego rozstrzał stylistyczny?
- hcpig
Kłócimy się i trollujemy kto jest większy, jak się nie chcesz bawić z nami w tej piaskowicy to nie szczaj do niej z łaski swojej... Kolego:P
Yare Yare Daze
Jeżeli się bawimy, to oczywiście większy, ważniejszy, a co za tym idzie ZDECYDOWANIE LEPSZY jest Reifert. KAŻDA płyta, w której nagraniu wziął udział jest przynajmniej bardzo dobra, a Lilker? Gdyby nie SOD, Brutal Truth, czy Nuclear Assault, to można by powiedzieć, że.... Kręcił się koło Reiferta. Tak właśnie można powiedzieć.
ps
O wiadomej kapeli nie wspominam, gdyż nie ma o czym.
ps
O wiadomej kapeli nie wspominam, gdyż nie ma o czym.
To przykre co piszesz, ale wybaczam Wam wszystkim. Dziesięć lat temu mieliście po czternaście lat. Ja w tym wieku też śmiałem się z różnych spraw. Prawo wieku chłopięcego. Z tego, (obserwując jak większość dojrzała), na szczęście się wyrasta.hcpig pisze:Kolego drogi, mi chodzi raczej o to że niektórzy cieszą muzycy / zespoły się dość zmiennym zainteresowaniem, to normalne, zresztą jakbyś poczytał chociażby nasze forum wiele lat temu, Autopsy pojawiało się głównie w ramach działalności niejakiego Mańka z Bagien a podśmiechujki pod ich adresem uchodziły płazem :)535 pisze:Myślisz, że to może się znudzić? Włącz Severed Survival (dla przypomnienia - 1989), a potem wróć i przeproś.
- hcpig
Postanowiłem się nie denerwować więc pozostawię 1szą część posta bez respąsu.
Yare Yare Daze
Chciałeś się bawić, a teraz wielka obraza. Napisz od razu, że sympatyczny Danek, jest lepszy w grze na garach i w darciu ryja od Reiferta. Jak szaleć, to na całego.
Hehehe! Zabłysnąłeś :)83koper83 pisze:Łosz, kuchnia, no pew nie że ENTRY:DDD