NATTEFROST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: NATTEFROST

23-09-2008, 07:51

jester pisze:Na bazie muzyki "psuedusakralnej", za pomocą niewinnego w sumie tricku uderza w całą mentalność zaściankowych szyszaków. No bo jak to - tu black metal, religijna krucjata, mistycyzm, powaga, true-srue, brzydka obscena i wyuzadanie, nienawiść to the core, a tu co - PEDAŁ? Noż w plecy, dywersja, konfuzja, wyprzedaż wpłyt i kommanda grożące pobiciem. Z innym audytorium by to przecież nie wyszło. Mi bardzo to się podobało.
no to przecież gruby robi to samo - powaga, sakrum, a tu grube baby, pawie po wódce i sranie w kącie...
no i nawet muzykę masz dopasowaną - gruby robi jarmarczny, przaśny black metal, a chudy robi black metal na delikatną spedaloną nutę, trochę weltschmerz, trochę pretensjonalności, ot, typowy gay rock...
generalnie to czy wiejskie pantalony czy przecwelowane żaboty młodego panicza - jeden pies.
grube baby są generalne tak samo obleśne, jak pedalstwo...
Awatar użytkownika
hcpig

23-09-2008, 07:58

Czytaj uważnie - dla części oburzonych (nie tej od sacrum) istnieje ta właśnie "perwera" sprowadzona do, powiedzmy "męskiej wersji perwery" - i na to łapią się zwykłe gołe baby, normalny seks itp. ale też nawet jeśli nie praktują jakiś wymysłów typu "grube repety", s/m, lesby to je akceptują, są w stanie zrozumieć i sobie to wyobrazić. Ale nie PEDAŁA, legendarnego obiektu szyder, tabu, żartów, porównań i synonimu wykolejeńca wśród wykolejeńców. Do tego nie posunie się żaden mentalny jackass, zwłaszcza w wersji "metal". Tak to widzę i tu jest różnica.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-09-2008, 08:08

jester pisze:Czytaj uważnie - dla części oburzonych (nie tej od sacrum) istnieje ta właśnie "perwera" sprowadzona do, powiedzmy "męskiej wersji perwery" - i na to łapią się zwykłe gołe baby, normalny seks itp. ale też nawet jeśli nie praktują jakiś wymysłów typu "grube repety", s/m, lesby to je akceptują, są w stanie zrozumieć i sobie to wyobrazić. Ale nie PEDAŁA, legendarnego obiektu szyder, tabu, żartów, porównań i synonimu wykolejeńca wśród wykolejeńców. Do tego nie posunie się żaden mentalny jackass, zwłaszcza w wersji "metal". Tak to widzę i tu jest różnica.
generalnie to mam ważenie, że jesteś Wielkim Teoretykiem. weź może sobie zaruchaj w kocu (już nie wnikam, czy grubą repetę, chłopca czy psa na przykład, po prostu wsadź chuja w otwór i pozbądź się tego nieznośnego intelektualnego napięcia) - dobrze ci to zrobi. nie mam zielonego pojęcia, czemu tak to pedalstwo gloryfikujesz - ani to nic nowego w kontekście "muzyki sakralnej" (vide DiJ czy Coil) ani w ramach metalu (Halford). Już odważniejsze (i na pewno inteligentniejsze) są przebieranki AC.

swoją drogą, ty naprawdę musisz być gejem :lol:
Awatar użytkownika
hcpig

23-09-2008, 08:15

No i po co taka napinka i insynuacje? Nie jestem żadnym gejem, bo moja girlfriend daje mi więcej przyjemności, a ja nie muszę udowadniać bycia wielbłądem. Lewicowo/liberalna obyczajowo mentalność nie pozwala mi puszczać płazem wszystkich tych zaściankowych ataków na te mniejszości i to nie w imię niewiadomo czego - a zwykłej wolności. Mam wielki szacunek do tych ludzi, nawet jeżeli w pewnych aspektach swojej działalności propagandowej nieco przesadzają i źle robią. Do tego, ani Coil ani Halford nie grają BM.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-09-2008, 08:24

jester pisze:No i po co taka napinka i insynuacje? Nie jestem żadnym gejem, bo moja girlfriend daje mi więcej przyjemności, a ja nie muszę udowadniać bycia wielbłądem. Lewicowo/liberalna obyczajowo mentalność nie pozwala mi puszczać płazem wszystkich tych zaściankowych ataków na te mniejszości i to nie w imię niewiadomo czego - a zwykłej wolności. Do tego, ani Coil ani Halford nie grają BM.
no fakt, Coil grał znacznie poważniejszą muzykę niż BM :lol:

no ale sam atakujesz mniejszość w postaci grubego i jego miłości do odchodów :lol:

powiem tak - jak se chudy dorobi cyce jak Genesis PO, to będzie szacunek, póki co to gościu nic ekstremalnego nie zrobił, poza gadaniem i gestami - w zasadzie to nawet jest śmieszne, bo pierdoli non stop o samobójstwie, a kolejne płyty wychodzą. niech lepiej intelektualną dywersję zostawi mistrzom takim jak Boyd Rice.
Awatar użytkownika
hcpig

23-09-2008, 08:30

twoja_stara_trotzky pisze:no ale sam atakujesz mniejszość w postaci grubego i jego miłości do odchodów
I widzisz - cały czas mówię że nie tyle atakuję (niech robi co chce), tylko jakoś nie widzi mi się to jako "wielka prowokacja". Jak ktoś się czuję nią dotknięty i porażony to nie moja sprawa.
twoja_stara_trotzky pisze:póki co to gościu nic ekstremalnego nie zrobił, poza gadaniem i gestami - w zasadzie to nawet jest śmieszne
I znowu. Sam napisałem, że to co on zrobił to w zasadzie głupstwo - ale to strona przeciwna zapluła się i z robiła z tego wielkie halo - to to mi się podoba - jak takim głupstwem bardzo łatwo można rozsierdzić zaściankowe audytorium, oburzone że ktoś nasrał im w ich faszystowsko-komuszo-totalitarystyczno-zakute myślenie. I dlatego uważam, że warto bronić gejów - nie dla samych gejów, oni są jedynie symbolem - ale PRZECIW ich oponentom. Tu jest klucz.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-09-2008, 08:37

świat upadł na głowę :lol:
Awatar użytkownika
hcpig

23-09-2008, 09:26

Ahaha :roll:
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
hcpig

23-09-2008, 10:58

Mogę, tylko wieczorem, zapomniałem napisać. Tylko mam nadzieję, że jest to coś jako tako weryfikowalnego, a nie tezy -absoluty + sztuczki erystyczne dla niezorientowanej ich występowania gawiedzi :)
Yare Yare Daze
kakademona
weteran forumowych bitew

23-09-2008, 11:52

co to jest ten nattefrost bo tu tyle gadania i intelektualnej paplaniny a ja nie znam gosci.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

23-09-2008, 12:14

Różnica pomiędzy Nattefrost'em a Kvaforth'em (czy jak mu tam) jest taka, że Nattefrost NIE UDAJE że się smaruje gównem, a przy okazji dobrze się bawi. K pozoruje samobójstwo, udaje homokseksualistę itp, słowem tworzy jedynie wokół siebie jedynie aurę osoby kontrowersyjnej. Świetny aktor, nic ponad to. Widać, że niektórzy łapią się na tanie sztuki.
Metal (generalnie r'n'r) jest muzyką buntu i z założenia ma (miał) wywoływać kontrowersjie wśród tzw "ogółu", a nie wśród fanów tego gatunku. Dlatego też Benton z wypalonym krzyżem nie robi wrażenia na fanach DEICIDE, chociaż ich rodzice / dziadkowie uważają zupełnie odwrotnie. Idąc dalej: jakiś tam wokalista, wchodzący w ślimaka z innym panem, przy obecnie wymaganej politycznej poprawności zostanie przez przeciętnego Kowalskiego ochrzczony co najwyżej zbitką niecenzuralnych słów, z których jedno będzie brzmiało "pedał", w mniej drastycznym przypadku potraktowany wzruszeniem ramion. Co innego koleś, który z bananem na ryju smaruje się czekoladą własnej produkcji. Pawie gwarantowane...
Jester widocznie wychodzi z założenia, że większośc fanów muzyki metalowej tematy "scat, piss itp" traktuje jako codzienną praktykę (wolę się więc nie domyślać w jakie gierki zabawia się ze swoją "girlfriend"). Tymczasem większość raczej woli strugac pinokia przy produkcjach Marca Dorcella czy Vivid.
W każdym ja nie mam ochoty oglądać scen rodem z baru "Błekitna Ostryga", czy to na koncercie czy w TV czy gdziekolwiek indziej :)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
długopisyyyyyyyyyy

23-09-2008, 12:34

Nattefrost w swetrze

Obrazek
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-09-2008, 12:39

jezu, to on nosi swetry? Co za hanba!
Awatar użytkownika
Skaut

23-09-2008, 13:27

Maleficio pisze:jezu, to on nosi swetry? Co za hanba!
troche gowniany ten sweter
Coś tam było! Człowiek!
MANOWAR
postuje jak opętany!

23-09-2008, 13:37

wracając do tematu, dla mnie to dobry rock'n'roll troche w stylu Motorhead, tylko że z dodatkiem BM, wybitne to to nie jest, ale słucha się przyjemnie :wink: a co do wizerunku, mi tam odpowiada, jest odpychający i ekstremalny a do tego z jajem, idealnie pasuje do takiej rozrywkowej muzyki 8)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

23-09-2008, 14:34

boroowa pisze:Różnica pomiędzy Nattefrost'em a Kvaforth'em (czy jak mu tam) jest taka, że Nattefrost NIE UDAJE że się smaruje gównem, a przy okazji dobrze się bawi. K pozoruje samobójstwo, udaje homokseksualistę itp, słowem tworzy jedynie wokół siebie jedynie aurę osoby kontrowersyjnej. Świetny aktor, nic ponad to. Widać, że niektórzy łapią się na tanie sztuki.
Metal (generalnie r'n'r) jest muzyką buntu i z założenia ma (miał) wywoływać kontrowersjie wśród tzw "ogółu", a nie wśród fanów tego gatunku. Dlatego też Benton z wypalonym krzyżem nie robi wrażenia na fanach DEICIDE, chociaż ich rodzice / dziadkowie uważają zupełnie odwrotnie. Idąc dalej: jakiś tam wokalista, wchodzący w ślimaka z innym panem, przy obecnie wymaganej politycznej poprawności zostanie przez przeciętnego Kowalskiego ochrzczony co najwyżej zbitką niecenzuralnych słów, z których jedno będzie brzmiało "pedał", w mniej drastycznym przypadku potraktowany wzruszeniem ramion. Co innego koleś, który z bananem na ryju smaruje się czekoladą własnej produkcji. Pawie gwarantowane...
Jester widocznie wychodzi z założenia, że większośc fanów muzyki metalowej tematy "scat, piss itp" traktuje jako codzienną praktykę (wolę się więc nie domyślać w jakie gierki zabawia się ze swoją "girlfriend"). Tymczasem większość raczej woli strugac pinokia przy produkcjach Marca Dorcella czy Vivid.
W każdym ja nie mam ochoty oglądać scen rodem z baru "Błekitna Ostryga", czy to na koncercie czy w TV czy gdziekolwiek indziej :)
o to właśnie pisałem gdzieś powyżej, tylko widać moja zdolność jasnego precyzowania myśli poszła się perfidnie jebać.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
kakademona
weteran forumowych bitew

23-09-2008, 17:26

dziekuję ,ze nakreślenie sylwetki tego niewątpliwie ciekawego osobnika.z duetu marc dorcel-nattefrost wybieram jednak marc dorcel.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-09-2008, 19:33

obawiam się, iż profesor jednej z tych płyt nie zna. pytanie za 10 pkt. - jakiej? :lol:
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-09-2008, 19:36

Ja nie znam 17 :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
hcpig

23-09-2008, 19:42

Poproszę o nieprzygotowanie bo albo nie te zespoły, albo nie te płyty :?
Z tego zestawu odrobiłem tylko t-r-z-y :?
No i nie wiem co to ma do tematu, bo miało być o prowokacjach, a tu spora część pachnie tzw "metamorfozą" :?
I co teraz? Nie będzie PRAWDY? :?
Ostatnio zmieniony 23-09-2008, 20:01 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ