DEVOURMENT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DEVOURMENT
Może i śmieszą, tym bardziej kiedy co drugi zespół używa podobnego sloganu, ale kiedy wydawali debiut to hasło reklamowe tak bardzo od prawdy nie odbiegało. Poza tym "Molesting the decapitated" to naprawdę brutalna pozycja, to album, który zdefiniował nową falę amerykańskiego death metalu, opierającego się na świńskich wokalach i rozwijającego iście karkołomne prędkości. To album z którego pełnymi garściami korzystali kolesie z takich kapel jak Disgorge, Fleshgrind czy Liturgy. Jak nic należy mu się miejsce wśród klasyków, jak ktoś lubi podobne granie, to nie wyobrażam sobie by nie miał tego albumu w swojej kolekcji.
-
- rasowy masterfulowicz
Trzeba pamiętać, że kilka lat wczesniej podobnie grał Internal Bleeding który jest chyba pierwsza slam death metalową kapelą. Devourment zrobił to lepiej, zabrzmial jak gwalt na Internal Bleeding. Pora włączyć debiut.Nasum pisze: Poza tym "Molesting the decapitated" to naprawdę brutalna pozycja, to album, który zdefiniował nową falę amerykańskiego death metalu, opierającego się na świńskich wokalach i rozwijającego iście karkołomne prędkości.
I AM MORBID
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Ostatnio strasznie mocno Unleash The Carnivore tłukłem. Lubię ten album. Dwójka momentami zapierdala jak dzika, chuj wie trochę po co. Jedynka jakoś nigdy do końca mnie nie przekonała, głównie ze względu na produkcję tej płyty, ale trzeba sprawdzić. Ostatnio jakoś wchodzi mi takie łupanie więc liczę, że album ten tym razem mnie poskłada.
A co do nówki to liczę na dobry materiał, chociaż parcia nie mam.
A co do nówki to liczę na dobry materiał, chociaż parcia nie mam.
-
- rasowy masterfulowicz
Ja tego nie slysze. Styl Disgorge wykrystalizowal sie juz w 1996 kiedy nagrywali Cranial Impalment. Później tylko rozwijali tę formułę. Demówki Devourment to 1997 rok, a glosno zaczelo o nich byc w 1999 kiedy zamietli debiutem.Nasum pisze:To album z którego pełnymi garściami korzystali kolesie z takich kapel jak Disgorge
I AM MORBID
-
Niechaj będzie, że przenikali się wzajemnie tworząc fundamenty pod nowy kierunek brutalnego death metalu. W każdym razie w chwili obecnej są na bank punktem odniesienia, wystarczy spojrzeć na reklamy niektórych albumów: death metal w stylu Devourment, Disgorge; dla fanów Devourment czy setki podobnych, które przybliżając muzykę danego zespołu odnosi się do klasycznych kapel grajacych w tym stylu. Obydwaj pewnie zgadzamy się w twierdzeniu, że to już jest klasyk, bez względu na to, kto był pierwszy, i kto dla kogo był inspiracja.
-
- rasowy masterfulowicz
Oczywiscie. Obie kapele to klasyka brutalnego nakurwiania.
Chłopaki z Devourment skończyli nagrywać nowy krążek i miksują go w Mana Studio z Rutanem.
Chłopaki z Devourment skończyli nagrywać nowy krążek i miksują go w Mana Studio z Rutanem.
I AM MORBID
-
Cieszy mnie ta wiadomość, to znaczy że do końca 2012 wiele się może zmienić jeśli chodzi o ranking najlepszych płyt.Mort pisze:Chłopaki z Devourment skończyli nagrywać nowy krążek i miksują go w Mana Studio z Rutanem.
-
Obawiam się, że nowa płyta Devourment jest zapowiedziana na 2013 r.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
No cóż, poczekam;)
-
- zaczyna szaleć
A gdzie idzie kupic Unleash the Carnivore bo szukałem i nigdzie chyba u nas nie ma
-
Winyl jakis czas był u Karola w SMG, natomiast cd w wielkiej płycie. W tej chwili chyba nie uświadczysz.
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Devourment mógłby w końcu popracować nad solidnym brzmieniem płyt i perkusji,bo jakoś zawsze mam niedosyt,szczególnie jeśli idzie o debiut.Jednak bardziej mimo to uważam,że Disgorge jest o jedną klasę wyżej.`Cranial Impalement`,`She Lay Gutted` czy `Consume The Forsaken` to klasyka brutalnej łaźni.Ostatnia płyta też dobra.Trzymają poziom.
Destroy your life for Noisecore!
-
Obydwie kapele to znakomite załogi, któregokolwiek albumu od nich bym nie słuchał, zawsze trzymają poziom. Dodajmy, dość wysoki. A pozycjonowanie która kapela jest o klasę wyżej czy niżej, w tym przypadku jest nie do rozstrzygnięcia. Pozostają osobiste preferencje słuchacza, nie da się jednoznacznie wytypować tego klasę wyższego zespołu.
-
- rasowy masterfulowicz
majewski pisze: Hi ho gents. We have been jamming the finished masteted cd for a few weeks now, so I figuref it would be good to shed some light on what you can expect from the next album. Its good coming from me as im sure all of you know I have bern a huge devourment fan since I first heard the band, before I even joined. This album is definitely a step in a different direction. This should not alarm anyone as.the songwriting and trademarks of the band are.very.much in tact. I would say its more an evolution. I, my bandmates, and most of the people on this board, grew up with the classics of the early 90's, so if I were to some up this album, it would be a Devourment Death Metal album. I think its a logical progression as I feel anything other than this direction would end up becoming repititious in an already repititious genre of death metal. There are songs that sound straight off molesting or butcher, and others that sound like it could be off of blessed are the sick or early corpsegrinder cc.. Each song has a unique feel and the.album flows great. But is it heavy?? Fucking hell its heavy. The production is absolutely monstrous. You can actually hear the vocals, the guitar chords and riffs are clear as day and it will be heard how good ruben really is at guitar. The vocals are alot.more varied, lows, mid range growls, and a few moderately higher pitched vox in some areas. we wnt with geeling alit on this, we stepped out pf the box and tried to expand this genre a bit so it can grow. Thats our job isnt it? you all should know , Erik Rutan was massively passionate in delivering our vision and knew exactly what we wanted to accomplish. I can also say, each member of the.band loves the end result. The album is called Conceived in Sewage. On a shitty note though, an awesome serial killer intro was made but ended.up having to be scrapped because of legal crap. I will make it available after the album is released though. It wad the intro attached to the first track, called Legalize Homicide. Im hoping a track er 2 can be released soon. Of course ill keep yall posted. Any questions, are welcome, lets discuss
I AM MORBID
- ultravox
- zahartowany metalizator
-
Smaka to mi narobili już dawno, mam nadzieję że tym razem z dostępem do płyty nie będzie już takich problemów jak z trójką i każdy chętny będzie mógł zakupić swój egzemplarz bez kłopotu. Swoją drogą, ciekaw jestem jak będzie brzmieć ich nowy stuff - czy tradycji stanie się zadość i zmasakrują tak, że pozostawią za sobą jedynie zgliszcza i parujące flaki? Słaby materiał to na bank nie będzie, pytanie tylko jak mocny?
- morbid
- rasowy masterfulowicz
nie mam nic przeciwko aby był podobny do Molesting... ( w moim rankingu ich najlepszy stuff)
-
Mogłaby być, nie sądzę że dużo osób poczytałoby im to jako ujma czy odcinanie kuponów.
-
- rasowy masterfulowicz
Album wyda Relapse, kupisz w Media Markt.Nasum pisze:Smaka to mi narobili już dawno, mam nadzieję że tym razem z dostępem do płyty nie będzie już takich problemów jak z trójką i każdy chętny będzie mógł zakupić swój egzemplarz bez kłopotu.
I AM MORBID
-
No i git;-)