The Dillinger Escape Plan
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: The Dillinger Escape Plan
E tam, Daughters fajniejsze. Bohaterów tematu zaorać.
:D
The madness and the damage done.
-
- w mackach Zła
Chyba nie do konca nie wiesz co mowisz :)Kurt pisze:E tam, Daughters fajniejsze. Bohaterów tematu zaorać.
Daughters jeszcze jako As the sun sets w miarę dawali radę, ale to i tak zupełnie nie ta liga co Dillinger
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Chyba nie do końca wiem co mówię? Czy nie tak to miało zabrzmieć?
I nie wiem o jakich ligach mówisz, ale Daughters naprawdę mi bardziej robi niż Dillinger ;)
I nie wiem o jakich ligach mówisz, ale Daughters naprawdę mi bardziej robi niż Dillinger ;)
-
- w mackach Zła
Mnie to właśnie Dillinger rozkłada na łopatki. Oczywiście głównie dwie pierwsze płyty.
Ostatnie Daughters przynudza niestety, :)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
No tak, nie to co ostatni Dillinger. Ale fakt faktem, że złagodzili swoje oblicze na ostatniej płycie. No i trochę się czepiam dla zasady.Tarpaulin pisze:Mnie to właśnie Dillinger rozkłada na łopatki. Oczywiście głównie dwie pierwsze płyty.
- Kosturr
- zaczyna szaleć
Ire Works to bardzo przyzwoita płyta, fakt gdzie jej tam do Miss Machine, czy Calculatin Infinnity, ale taka znowu tragiczna nie jest ;) Poza tym Ire Works to taka chwilowa "zniżka formy" bo na Option Paralysis moim zdaniem jest dużo lepiej :DHarlequin pisze:o właśnie. Pamietam, ze gdy "ire works" wyszlo to ludzie często rozpisywali sie o awangardzie itp, podczas gdy na dobrą sprawę byl to 'tylko' kolejny, mniejszy krok w rozwoju. Po prostu to co zaskakiwalo na calculating infinity czy miss machine zaczęło się robic pewno oczywistością i DEP przestało zaskakiwać.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Nie piszę, że tragiczna :) Nawet swego czasu pochwalny peany pisałem na temat Ire Works. Ale z perspektywy czasu ten metariał broni się chyba najsłabiej. Gil Sharone może co najwyzej pucować buty Penniemu, całosc dla mnie ma mniej kontrastów niz miss machine, a i brakuje mi takich łamaczy karku jak 'panasonic youth', 'we are the storm' nie mówiąc juz o 'perfect design'.Kosturr pisze:Ire Works to bardzo przyzwoita płyta, fakt gdzie jej tam do Miss Machine, czy Calculatin Infinnity, ale taka znowu tragiczna nie jest ;) Poza tym Ire Works to taka chwilowa "zniżka formy" bo na Option Paralysis moim zdaniem jest dużo lepiej :DHarlequin pisze:o właśnie. Pamietam, ze gdy "ire works" wyszlo to ludzie często rozpisywali sie o awangardzie itp, podczas gdy na dobrą sprawę byl to 'tylko' kolejny, mniejszy krok w rozwoju. Po prostu to co zaskakiwalo na calculating infinity czy miss machine zaczęło się robic pewno oczywistością i DEP przestało zaskakiwać.
Po prostu przestane mnie interesować Dillinger, który powiela schemat i z większego grubsza brzmi jak ekstremalnie techniczny FNM. I taką łatkę bym przypiął dwóm ostatnim płytom i jestem niemal pewien, ze nowa bedzie też w ten deseń. Dlatego po prostu nie czekam na nowe dokonania TDEP, etap rozwoju ta grupa ma za sobą.
Ostatnio zmieniony 14-03-2013, 10:16 przez Harlequin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaczyna szaleć
Dokładnie tak! I właśnie za to kocham dwie ostatnie płyty, za ich fejtnołmorowe podejście :)
- Kosturr
- zaczyna szaleć
ja natomiast na pewno pobiegnę do sklepu/ kliknę na allegro etc. kup teraz, jak tylko wydadzą nową płytę, mnie jeszcze nie zawiedli i nie widzę w tym nic złego, że zespół się już tak szybko nie rozwija jak na dwóch pierwszych płytach.
-
- Kosturr
- zaczyna szaleć
jak na sample to całkiem spoko, czekam na premierę ;)
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Srogi cios
The Dillinger Escape Plan - When I Lost My Bet (Official Music Video)
The Dillinger Escape Plan - When I Lost My Bet (Official Music Video)
support music, not rumors
-
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Dawno nie widziałem tak dobrego clipu.
This is where everything goes backwards.
-
- weteran forumowych bitew
-
Dobry, dobry. Taki sielankowy klimat. W sam raz na majówkę :)
- Zenek
Numer bardzo dobry, ale największym problemem tego zespołu jest to, że to co kiedyś było u nich świeże i nowatorskie już się opatrzyło...

- Wasyl
Świetny numer i teledysk.
-
- w mackach Zła
Kawałek bardzo dobry, dzieje sie dużo i ciekawie.
Wideło mnie wynudziło.
Wideło mnie wynudziło.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Mnie też jakoś specjalnie nie porwało, ale numer na mocny plus.