SUMMONING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Re: SUMMONING
:D Swój chłop.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
A ja dalej odczuwam perwersyjną przyjemność ze słuchania Let Mortal....
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Cała dyskografia gnie pręty. Niby od 2010 coś się skończyło w metalu i wygląda na to że to prawda. Lata 70-2010 klasyka w metalu.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re:
I jak tam, wracałeś?longinus696 pisze:Najlepiej znam "Stronghold". Podobała mi się ta płyta, ale już sporo czasu minęło odkąd jej ostatni raz słuchałem. Chyba już do tego nie wrócę, bo na tle wielu zespołów, czy raczej zjawisk w muzyce (ogólnie pojętej) nie przedstawiają sobą nic ciekawego (przynajmniej dla mnie).
Jeszcze bardziej podobał mi się "Dol Guldur" i "Nightshade Forests", ale tak jak mówię: dziś chyba nic już z tego związku nie wyjdzie.
Za mało "opętany" zespół, a z drugiej strony patrząc, za mało rozmarzony.
Chyba odszedłem za bardzo w inne rejony.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Uuuuuu, to jeszcze przed "Dark medieval times"! Rzuć jakimś linkiem.Pöstmörtem pisze: lata 70-2010 klasyka w metalu.
-
- postuje jak opętany!
Summoning ma u mnie szacun. Niby średnio się broni w tej chwili, ale nie ma wioski w żadnym wypadku.
- KreatoR
Tylko na debiucie nie ma. Cała reszta to wieś tańczy i śpiewa.
- Foxhound
- postuje jak opętany!
Ojtam ojtam. Osobiście żadnych zarzutów pod adresem Austriaków nie znajduję, z sentymentu najbardziej podchodzi mi chyba "Stronghold". Klimat "Let mortal...." też bardzo ok. Odnośnie "zawieszenia" dalszej działalności: trudno, co zrobić.KreatoR pisze:Cała reszta to wieś tańczy i śpiewa.
- mrwth
- zaczyna szaleć
Nie wiem czy kogoś jeszcze ucieszy taka nowina. Na przestrzeni lat różnie mi te materiały wchodziły, raz lepiej raz śmieszniej. Fajnie jednak do nich wrócić od czasu do czasu, nawet jeśli temat Tolkiena został zmielony do granic przyzwoitości przez mass media.http://www.summoning.info pisze:After a longer winter-sleep summoning is back again and ow works constantly for a new release. [...]
Meanwhile there are two songs which are fix starters for the album. 4 or 5 songs are in a more advance state and we composed riffs for at least 10 or 15 songs in a very early state. Btw. we still have one finished song from the last oath bound session which also will be in one or another way. so probably this time we are in the luck situation that we have more songs left, so maybe there will be some special limited fan releases beside the normal release, but this is of course just a wish right now.
We hope that until the end of this year most of the material for the new album can be finished. In the moment we have no concrete conception about the lyrical concept. All we can say right now is, that Summoning is still alive and middle earth will awake again.
Swoją drogą przydałby się jeszcze projekt doom-story metalowy w klimacie "Alicji z krainy czarów" z Panem Gąsienicą na grobowym wokalu i tasowaną talią kart zamiast hi-hat'a.
"Z JEDNEJ STRONY GRZYBA SIĘ ROŚNIE, Z DRUGIEJ - MALEJE" - RZEKŁA ALICJA.
-= Pasażer Balonu =-
Były już takie przymiarki. Skończyło się na rysunkach, ale kto wie z czym eksperymentowali uczestnicy tego projektu. Grzyby podejrzewam też miały swój udział w diecie.mrwth pisze:Swoją drogą przydałby się jeszcze projekt doom-story metalowy w klimacie "Alicji z krainy czarów" z Panem Gąsienicą na grobowym wokalu i tasowaną talią kart zamiast hi-hat'a.

Co do SUMMONING to nie dalej jak tydzień temu zaatakował mnie znienacka z taśmy i ... Te klawisze już nigdy się nie obronią. W tym momencie jest to jeden z tych zespołów za którym zamykam wieko trumny bez żalu.
- mrwth
- zaczyna szaleć
Wyśmienite ryciny. Taki klimat właśnie miałem na myśli. Gęsty jak powietrze przed burzą z horyzontem tonącym w konfetti i pozytywką na zajebistym dileju.
-= Pasażer Balonu =-
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Ta ostatnia płyta jest doskonała, kawałek III Mirdautas Vras to MEGA TOTAL . Słuchany głośno na dobrym sprzęcie rozkurwia na atomy.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Gęsty jak ten numer:mrwth pisze:Wyśmienite ryciny. Taki klimat właśnie miałem na myśli. Gęsty jak powietrze przed burzą z horyzontem tonącym w konfetti i pozytywką na zajebistym dileju.
- mrwth
- zaczyna szaleć
Nuclear Death bardzo okej, ale ja widziałbym to raczej między tym:
a Grave Miasma/Goat Molestor + baśniowe introsy. Nie musi być tylko Alicja, są bracia Grimm, jest Andersen. : )
a Grave Miasma/Goat Molestor + baśniowe introsy. Nie musi być tylko Alicja, są bracia Grimm, jest Andersen. : )
Ja również nie rozumiem tych zarzutów o brzmienie. Każda płyta ma swój klimat nawet jeśli organki czasem trącą wąskoklawiszowym Thompsonikiem. : )Only_True_Believers pisze:Ta ostatnia płyta jest doskonała, kawałek III Mirdautas Vras to MEGA TOTAL. Słuchany głośno na dobrym sprzęcie rozkurwia na atomy.
-= Pasażer Balonu =-
http://www.lastfm.pl/music/This+Is+Pastmrwth pisze:Swoją drogą przydałby się jeszcze projekt doom-story metalowy w klimacie "Alicji z krainy czarów" z Panem Gąsienicą na grobowym wokalu i tasowaną talią kart zamiast hi-hat'a.
- mrwth
- zaczyna szaleć
Uo kierwa, ale zrylec. Głównie za sprawą gitary, która zdaje się zmierzać do nikąd. Partie ambientowe pod ciśnieniem tysiąca hektoburzumów. Szkoda, że te sample dziwnie jakoś nawciskane i miejscami wokal kuleje. Nie słyszałem tego wcześniej i ciężko ocenić po jednym odsłuchu. Z pewnością wrócę jeszcze do tego materiału, ale myślałem o czymś cięższym : )Karkasonne pisze:http://www.lastfm.pl/music/This+Is+Past
-= Pasażer Balonu =-
- KreatoR
- mrwth
- zaczyna szaleć
Nie rozpatrywałem tego w tym kontekście. Baba na obrazku - chuda czy gruba - nie wywołuje u mnie żadnych fantazji. Być może dlatego, że nie ma nogi.
-= Pasażer Balonu =-
- KreatoR
Czyli okulary, więc fetysz:)