BELPHEGOR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: BELPHEGOR

01-10-2009, 17:05

Dosyc interesujacy jest tez fakt, ze belphegor to rownia pochyla odkad znalezli sie w nuclear blast. Bo przeciez goatreich:fleshcult wcale zly nie byl, ale nastepna juz wyszla z nuklearnym znaczkiem i zapoczatkowala padaczke trwajaca po dzis dzien, ba, coraz intensywniejsza :)

Zeby nie bylo nieporozumien: ja lubie wszystkie plyty, nawet bondage goat zombie, no ale ani siebie ani tez nikogo innego nie bede oszukiwal przeciez co do jakosci ostatnich albumow austriakow.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

01-10-2009, 17:44

boroowa pisze:ten zespół zawsze był mierny, obecnie to już kompletna sraka.
Coś ci się chyba pomieszało i najwyrazniej mówisz o polskim Belfegor. :D
Co do miernoty i sraki,to chyba nie słyszałem większej niż "Pandemonic Incantation" twoich idoli z Trójmiasta.
aryman
postuje jak opętany!

01-10-2009, 17:50

Zgadzam się całkowicie z przedmówcą (ze Scaarphem) i muszę dodać, że choć ostatnio dość krytycznie wyraziłem się o BGZ, to po kilku kolejnych przesłuchaniach płyta zyskała tak na solidne 6,5/10. Może skubańcy celowo tak robią - bez polotu, ale dobrze się tego słucha. Zestawianie ich z Behemothem jest imho bez sensu.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Cthulhu

01-10-2009, 18:45

Kompletnie was nie rozumiem ( tzn tych którzy wałują przeciętne płyty Belphegor doszukując się tam "czegoś"). Istnieje tyle zajebistych kapel, a zamiast poświęcić im uwagę, marnujecie czas na plastikowe szatanki i srake prosto z Nuclear Blast..
aryman
postuje jak opętany!

01-10-2009, 19:50

Istnieją ludzie, którzy czasami nie "doszukują się" na siłę niczego, tylko słuchają muzyki ot tak, by wypełnić tło, np. podczas jazdy samochodem lub podczas biegania. Wtedy nie można w pełni skoncentrować się na słuchaniu muzyki. I w takich przypadkach np. Belphegor doskonale się sprawdza. Comprende?
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

01-10-2009, 20:02

aryman pisze:Istnieją ludzie, którzy czasami nie "doszukują się" na siłę niczego, tylko słuchają muzyki ot tak, by wypełnić tło, np. podczas jazdy samochodem lub podczas biegania. Wtedy nie można w pełni skoncentrować się na słuchaniu muzyki. I w takich przypadkach np. Belphegor doskonale się sprawdza. Comprende?
to nie lepiej Megadeth albo Motorhead sobie wtedy zarzucić?
Coś tam było! Człowiek!
aryman
postuje jak opętany!

01-10-2009, 20:24

No pewnie, że lepiej. Ale jak już sobie ten Belphegorek leci, to niech sobie przeleci. Parę razy przesłucham i odstawię, a M & M :D są ponadczasowe. Do tego się zawsze będzie wracało. Nie samym "chateau z borowikami" człowiek żyje.
Cthulhu

01-10-2009, 21:45

Spoko, twoja sprawa czego słuchasz w samochodzie - ale w tym przypadku też zgadzam się ze Skautem
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

02-10-2009, 07:33

Na Bondage Goat Zombie powinna być naklejka: Metal przeznaczony dla dzieci od lat 3. Na pewno sprawi Twojemu dziecku wiele radości.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

02-10-2009, 08:58

Lucek pisze:
Co do miernoty i sraki,to chyba nie słyszałem większej niż "Pandemonic Incantation" twoich idoli z Trójmiasta.
cieniutka riposta, musisz jeszcze dużo popracować
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

02-10-2009, 10:49

zmotywowany tą porywającą dyskusją odświeżę sobie dziś Lucifer Incestus i Necrodemon Terrorsathan, zobaczymy jak to się sprawdzi po dość długim czasie, jaki upłynął od moich ostatnich przesłuchań tychże albumów
DCI Hunt

02-10-2009, 13:14

Maria Konopnicka pisze:
boroowa pisze: nadal twierdzę , że Belphegora słucha mi się dużo przyjemniej niż Behemotha.
Daj spokój. Można nie lubić wrzawy wokół Behemoth, ich wizerunku czy brzmienia, ale trudno nie słyszeć różnicy między dojrzałością aranżacyjną Behemoth, a coraz bardziej tandetnym, kiczowatym i pozbawionym pomysłu pitoleniem Austriaków. Nijakość tych ich wypocin jest dla mnie do zniesienia.
długopisyyyyyyyyyy

02-10-2009, 13:37

dla mnie ten Belphegor to od początku był jakiś szemrany zespół. Nie wiadomo w sumie o co im chodziło. Za wiele ich nie słuchałem i nie chce słuchać.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

02-10-2009, 14:25

boroowa pisze:
Lucek pisze:
cieniutka riposta, musisz jeszcze dużo popracować
bo tu nie chodzi o "cięte riposty" (znowu coś ci się pomieszało),TYLKO O FAKTY SYNEK !.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

10-10-2009, 18:49

Walpurgis Rites - Hexenwahn jest albumem bardzo dobrym.Wyrwany z kontekstu całej płyty i opatrzony mega cyrkowym obrazkiem "Der Geistertreiber" napędził mi trochę stracha,ale nic to.Płyta broni się bardzo dobrze,jest lepsza od poprzedniej która była jednak małym potknięciem.Jest bardziej surowa i wściekła.Generalnie wszystko jest jak należy,po chamsku,z kopyta i do przodu,ogień wciąż płonie a "Lucyferyczny Kult wyznawany po germańsku" ma się doskonale.

p.s:to coś na teledysku to nie był łoś tylko Hern :)
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

10-10-2009, 23:43

No no... Jestem przy drugim odsłuchu i moje zaskoczenie narasta. Zaskoczenie, bo po nudnawym i przeciętnym "Bondage Goat Zombie" i tylko takim sobie "Der Geistertreiber" (mówię o warstwie muzycznej, bo na obrazek opuśćmy zasłonę milczenia) spodziewałem się dalszego brnięcia w przeciętność. A tymczasem "Walpurgis Rites" to kawał solidnego, krwistego mięcha i śmiem zaryzykować tezę, że jest do udany powrót do czasów "Goatreich - Fleshcult", a przede wszystkim "Lucifer Incestus", szczególnie ze względu na bardziej blackowy charakter płyty. Jest naprawdę dobrze.

PS. Właśnie leci rzeczony "Der Geistertreiber" i śmiem twierdzić, że bez teledysku ten kawałek zdecydowanie zyskuje :)
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

22-10-2009, 12:40

Nareszcie nagrali płyte, która w całości jest dobra i fajnie sie jej słucha. Na dwóch poprzednich może 2 - 3 numery sie jakoś wyróżniały.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

23-10-2009, 21:24

Ten album jet tragicznie słaby, nie chce przez to powiedziec,że poprzedni był jakoś specjalnie lepszy. W tym tempie staczania się kolejny będzie już zupełnie asłuchalny.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

23-10-2009, 22:49

Kurwa to ich najnowsze video z ostatniej płyty to tak infantylne gówno ze przy tym teledyski behemoth to królowie kina, ja pierdole, co za cyrk, chuj im w dupe.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

24-10-2009, 15:41

Płytka sympatyczna - i tyle. Słucha się przyjemnie. Jednym uchem wlatuje, drugim wylatuje. W ogóle w ten sposób trafia do mnie twórczość Austriaków - z poprzednimi płytami było raczej podobnie.
ODPOWIEDZ