KRISIUN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Deaf pisze:jak dla mnie jest to jedna z death metalowych kapel (obok no. Hate Eternal) której fenomenu zupełnie nie rozumiem
Chyba dlatego, że doszukujesz się czegoś czego w tej kapeli nie ma. Jaki fenoment? Kapela prezentuje wysoki poziom muzyczny wg. mnie z płyty na płytę z coraz bardziej przemyślaną formą, ale mimo to, nie jest bardzo znana, a to wg mnie jedna z wytycznych fenomenu.
-
- weteran forumowych bitew
Uu, bylem w zeszłym roku na koncercie Krisiun i ci goście na żywo robią trzecią wojnę światową. Bardzo dobra kapela, może nie wybitna, ale na pewno warta poznania. A jak sie komuś nie podoba, to trudno .Deaf pisze:jak dla mnie jest to jedna z death metalowych kapel (obok no. Hate Eternal) której fenomenu zupełnie nie rozumiem, zarówno z płyt, jak i na żywca nudzą jak cholera
Ciekaw jestem, co wyklecą, poziom "Assassination" ciężko będzie przebić, albo wyrównać.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- Deaf
- rozkręca się
- grot
- weteran forumowych bitew
Re: KRISIUN
Nowy materiał wyciekł do sieci - brzmi calkiem OK, jest bardzo chwytliwy.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
po włączeniu albumów Kryżun- szczególnie ostatnich-czuć straszne wkurwienie w tych dźwiękach.Zawsze mam takie odczucie,że poprzez swoje pieśni muzycy przekazują pierwotne uczucia bez posługiwania się niedomówieniami, estetycznymi sztuczkami etc. Po prostu Death Metal, w którym dostrzec można zezwierzęcenie, agresję i chęć rozkurwienia wszytkiego dookoła. Oczywiście poza samą agresją można podziwiać techniczne niuanse (praca bębenów, rytmika, motoryka riffów) - dla mnie jest to najlepsza obecnie kapela DM. Treść i forma pokrywają się w pełni. Na nowym wydawnictwie trochę wkurza mnie lekko przytłumione brzmienie,ale to pewnie wina mp3.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
to zajeb płytę z Empiku i przestań biadolić ; )black_lava pisze:Na nowym wydawnictwie trochę wkurza mnie lekko przytłumione brzmienie,ale to pewnie wina mp3.
A czy najlepsza kapela obecnie? Poczekajmy na nowe MA...
Coś tam było! Człowiek!
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- Scaarph
- zahartowany metalizator
krisiun mi tam się zawsze podobał, raz ich na żywca widziałem i sobie więcej niż dali radę. mocarna ekipa, ciekawym nowej płyty.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Nie mam czasu teraz tego słuchać, ale spodziewam sie armageddonugrot pisze:Nowy materiał wyciekł do sieci - brzmi calkiem OK, jest bardzo chwytliwy.

-
- starszy świeżak
Nowy KRISIUN ROZPIERDALA !!!!!!
Album totalnie intensywny,zakręcony,walący w morde a przy tym czytelny, chwytliwy (tak!) i jak dla mnie- zdecydowanie lepszy od swojego poprzednika.Póki co,najlepszy death metalowy rozkurw anno 2008.

Album totalnie intensywny,zakręcony,walący w morde a przy tym czytelny, chwytliwy (tak!) i jak dla mnie- zdecydowanie lepszy od swojego poprzednika.Póki co,najlepszy death metalowy rozkurw anno 2008.