NEUROSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- gałgan
- zaczyna szaleć
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
[quote][i]Wysłane przez gałgan[/i]
btw. Isis na zywo wypierdala.\m/ [/quote]
Na [url=http://www.fabchannel.com/]http://www.fabchannel.com/[/url] można zobaczyć ich koncert.
btw. Isis na zywo wypierdala.\m/ [/quote]
Na [url=http://www.fabchannel.com/]http://www.fabchannel.com/[/url] można zobaczyć ich koncert.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
- Morph
- Kontakt:
Dostałem dzisiaj - pierwsza sprawa to świetne wydanie (digi), graficznie dawno już nie widziałem podobnie dopracowanej płyty (nie mówię o dziwnych wydaniach typu Nordvargr/BSE). Dopiero po wrzuceniu oryginału na talerz słychać niesamowicie przytłaczający ciężar tej płyty, coś niesamowitego, po promo byłem zachwycony a teraz mi zwyczajnie opadła szczęka. CUDO! Chyba poszukam innych płyt bo do tej pory styczność z Neurosis miałem nikłą. Będzie na podium w tym roku u mnie :].
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: Neurosis
Prawdę powiedziawszy po wydaniu "Through Silver In Blood" przestałem interesować się bliżej tym zespołem. Nie dlatego, że "Through Silver..." uznałem za słabą płytę, a zespół niewarty już mojej uwagi. Wręcz przeciwnie do dziś uważam, że to była chyba ich najlepsza płyta, a sam zespół zawsze był bardzo oryginalnym i interesującym fenomenem. Zwyczajnie moja uwaga poszła gdzieś indziej. Od jakiegoś czasu nadrabiam tą dziesięcioletnią lukę w moich kontaktach z Neurosis, dokupiłem większość brakujących rzeczy i dziś ta muzyka podoba mi się chyba jeszcze bardziej, niż kiedyś. Prawdą jest również, że na początku lat 90. słuchałem nieco innej muzyki, niż dzisiaj, przez co pewnie i nieco inna estetyka do mnie wówczas przemawiała. Neurosis był natomiast jednym z tych kilku(nastu) zespołów gdzieś na styku stylów, które z jednej strony uwielbiałem, a z drugiej na które spoglądałem z coraz to większą ciekawością. Nie ma jednak mowy o tym, żebym dzisiaj żałował tego, że kiedyś na niezaspokojonej ciekawości się ta znajomość zakończyła. Muzyka się zmienia a my razem z nią, dlatego mogę poczekać kolejną dekadę na inny, następny zespół, nie spieszy mi się. Stare płyty wydają mi się bardziej dojrzałe i kompletne. To co kilkanaście lat temu wydawało się rysą w stylistyce, z której się wywodzili dziś wreszcie zrozumiałem jako niezbywalny element tej monolitycznej jak się okazuje układanki. Naturalny kierunek w jakim ta muzyka ewoluowała. Te relatywnie nowsze natomiast płyty, od "Times of Grace" to kapitalna przygoda i fajne uczucie. Prawie jak spotkanie po latach ze starym i dobrym kumplem.
Tymczasem, wystarczy już tego egocentrycznego epizodu, chciałem tylko napisać, że "Given To The Rising" to piękna płyta. Leżę i kwiczę!
Tymczasem, wystarczy już tego egocentrycznego epizodu, chciałem tylko napisać, że "Given To The Rising" to piękna płyta. Leżę i kwiczę!
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
http://thequietus.com/articles/02435-th ... c-neurosis
Przekrojowy artykuł przez historię zespołu. Może kogoś zainteresuje.
Przekrojowy artykuł przez historię zespołu. Może kogoś zainteresuje.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- grot
- weteran forumowych bitew
Bardziej mnie nurtuje co się dzieje ze Shrinebuilder.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
jakies newsy? kiedy nowa plyta? jak zdrowie?
po dluzszej przerwie odpalilem niedawno Given to the Rising i znow mnie zmiazdzylo, kto wie czy to nie jest jedna z lepszych plyt jakie w ogole znam
po dluzszej przerwie odpalilem niedawno Given to the Rising i znow mnie zmiazdzylo, kto wie czy to nie jest jedna z lepszych plyt jakie w ogole znam
this is a land of wolves now
- Nerwowy
- zahartowany metalizator

30 sierpnia będzie miała premierę koncertówka z zapisem występu na Roadburn w 2007. Nowy album pewnie w przyszłym roku jak dobrze pójdzie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Nerwowy
Szczerze mówiąc to nie robi jakiegoś wielkiego spustoszenia ta koncertówka. Dobry set oparty na trzech ostatnich albumach, ale niestety nie ma nic Through Silver In Blood, sound ok, ale w warunkach domowych te utwory brzmią jednak zdecydowanie lepiej na albumach studyjnych. Z dobrze nagłośnionym koncertem to już w ogóle nie ma co porównywać
.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- grot
jakość zła, ale nowe Neurosis zawsze warto obadać
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
w sumie huja mozna powiedziec po takim czyms, ale i tak jest zajebiste. wiadomo cos o terminie premiery?
this is a land of wolves now
-
Tak sobie pomyślałem, że skoro zbliża się powoli nowe Neurosis, to może czas poznac ostatnią płytę. Bo mnie zawsze jakoś omijała, chociaz zespół lubię (ale nie zawsze mam nastrój na takie dźwięki). No i sobie słucham "Given to the Rising". Lepiej późno niż wcale.

O w kurwę. Jaki rozpierdol. Smoła, ciężar, ciemnośc i przestrzeń.

O w kurwę. Jaki rozpierdol. Smoła, ciężar, ciemnośc i przestrzeń.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- white_pony
haha o stary... ta płyta jest fantastyczna. kumpel co studiuje lesnictwo powiedzial mi ze jelenie chorują na takie cos ze im rogi zamiast na boki rosną po pysku w dół. zajebiscie to wygląda na tej okładce.
do not make equal what is unequal
-
- starszy świeżak
Ależ oni mają potężne okładki 

- Bonny
- rasowy masterfulowicz
tyle że na okładce od Given... jest koń, Ty jeleniuwhite_pony pisze:haha o stary... ta płyta jest fantastyczna. kumpel co studiuje lesnictwo powiedzial mi ze jelenie chorują na takie cos ze im rogi zamiast na boki rosną po pysku w dół. zajebiscie to wygląda na tej okładce.

- Scaarph
ale akurat okładki mają świetne, nawet ja muszę to przyznać. zajebiste są.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
dorośniesz to i docenisz co jest w środku 

- white_pony
Bonny pisze:tyle że na okładce od Given... jest koń, Ty jeleniuwhite_pony pisze:haha o stary... ta płyta jest fantastyczna. kumpel co studiuje lesnictwo powiedzial mi ze jelenie chorują na takie cos ze im rogi zamiast na boki rosną po pysku w dół. zajebiscie to wygląda na tej okładce.

ta mi sie zawsze strasznie podobała:

a jak wam sie widzą solowe projekty von tilla? ja czasem lubie sie przy tym pozamulać w domu
a juz np to:
jest po prostu przepiękne. nadawałoby sie do tego topicu o smutnych kawałkach.
i jeszcze uczy w podstawówce

do not make equal what is unequal
- Scaarph
czyli co, nie da się po prostu tak, że takie granie nie podchodzi?Bonny pisze:dorośniesz to i docenisz co jest w środku