ISIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: ISIS
Nie no, wiadomo. Na Neurosis mucha nie siada, zresztą to są starzy punkowcy bez zębów i mają tatuaże.
A już zupełnie poważnie - ja tutaj z przymrużeniem oka traktuję te swetry czy tym bardziej okulary (bo sam takie noszę). Chodzi mi raczej o tę muzyczną efemerydę jaką proponuje ISIS. Poza tym o Neurosis złego słowa nie powiem, mimo że wielu ich fanów tak właśnie słabo wygląda. Chodzi mi wyłącznie o muzykę, która mi się po prostu nie podoba. Tak samo nie podoba mi się rozciągnięty sweter
A już zupełnie poważnie - ja tutaj z przymrużeniem oka traktuję te swetry czy tym bardziej okulary (bo sam takie noszę). Chodzi mi raczej o tę muzyczną efemerydę jaką proponuje ISIS. Poza tym o Neurosis złego słowa nie powiem, mimo że wielu ich fanów tak właśnie słabo wygląda. Chodzi mi wyłącznie o muzykę, która mi się po prostu nie podoba. Tak samo nie podoba mi się rozciągnięty sweter

-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Nie podoba Ci się ostatni ISIS ???Bonny pisze:Chodzi mi wyłącznie o muzykę, która mi się po prostu nie podoba
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
no ja do tego podchodziłem tez jak do psa burka alęć osatatnio rastafarianie mi pomogli odetchnąć swiezym powietrzem i po tym oddychaniu okazało się że byłem cholernie głuchy bo to jest zajebista płyta, szczerze radze daj jej jeszcze kilka szans 

- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
taką reakcję można zauważyć po każdej osobie, która przesłuchała "Wavering Radiant" więcej niż 3-4 razy. I to jest prawidłowa reakcjasimondebelem pisze:no ja do tego podchodziłem tez jak do psa burka alęć osatatnio rastafarianie mi pomogli odetchnąć swiezym powietrzem i po tym oddychaniu okazało się że byłem cholernie głuchy bo to jest zajebista płyta, szczerze radze daj jej jeszcze kilka szans

Coś tam było! Człowiek!
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re:
nie no, Bonny z tego co pamiętam też do niej podchodził kilka razy, nie wspomnę tu juz o tym, że kilka razy sam go namawiałem przy okazji wspominanego krążka by dał mu szanse, ale widać ewidentnie nie zasmakował klimatu tej płyty ..Skaut pisze:taką reakcję można zauważyć po każdej osobie, która przesłuchała "Wavering Radiant" więcej niż 3-4 razy. I to jest prawidłowa reakcja
- Skaut
Po kolejnym przesłuchaniu "Wavering Radiant" stwierdzam, że ta płyta nic a nic nie straci na swojej wartości. Jest przebogatym kalejdoskopem emocji i doskonałą wycieczką po historii muzyki progresywnej. Bez cienia przesady można ją postawić obok najlepszych dokonań Neurosis, a z perspektywy czasu to jest jedna z najlepszych płyt w tym gatunku, nagranych od 2000 roku.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
bój się boga...
-
- rasowy masterfulowicz
zupełnie inna jakość, poprzednie albumy można wyrzucić do kosza,a zostawić tylko Wavering Radiant. Może nie błogosławię tego albumu jak Skaut powyżej, ale uważam że to świetny materiał i bardzo chętnie i często do niego wracam.
trocki batko mosko, posłuchaj tego albumu z CD!
trocki batko mosko, posłuchaj tego albumu z CD!

- Skaut
"Panopticon" to oczywiście też bardzo dobra płyta, ale miejscami odczuwa się jeszcze ten brak własnego charakteru i zdecydowanie brakuje temu albumowi "przestrzeności", jaką posiada "Wavering...". Z kolei o "In the Absence of Truth" pisałem już wcześniej, zbyt perkusyjna, za bardzo śmierdzi Tool'em no i ma jednak sporo mielizn.Bloodcult pisze:a ja się pytam, co jest na tej płycie czego nie było na dowolnym albumie ISIS po "Oceanic" ?
Coś tam było! Człowiek!
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
3xTAKstreetcleaner pisze:. Może nie błogosławię tego albumu jak Skaut powyżej, ale uważam że to świetny materiał i bardzo chętnie i często do niego wracam.
I dodam jeszcze że poprzednia mi konkretnie podskoczyła w rankingu. Nie jest tak fantastyczna jak ta, ale mielizn nie zauważyłem

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- twoja_stara_trotzky
po co kupować Oceanic i Panopticon? wystarczy kupić sobie płyty NEUROSIS 

- Skaut
już peanów na temat ostatniej głosić mi się nie chce. Kto nie usłyszał geniuszu w "Wavering Radiant" niech wyjmie uszy z dupy. Co do zakończenia działalności - ciesze się w sumie, bo Turner się skupi teraz na Jodis i mam nadzieję, że z Plotkinem wysmażą coś równie zajebistego co "Secret House".
Coś tam było! Człowiek!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Po co kupowac Neurosis? Wystarczy kupic sobie plyty Flipper i Savage Republictwoja_stara_trotzky pisze:po co kupować Oceanic i Panopticon? wystarczy kupić sobie płyty NEUROSIS

woodpecker from space