MASACHIST-nowy band muzyków Vader i Azarath

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: MASACHIST-nowy band muzyków Vader i Azarath

22-11-2012, 21:29

Z tym najlepszym tegorocznym polskim materiałem, to bym się nie zapędzał. Scorned, to dobra, bardzo przemyślana płyta. Ale kilka wydanych w tym roku, przez polskie zespoły płyt, robi mi bardziej. Embrional, Sphere, The Dead Goats i ...Furia hehe
Ostatnio zmieniony 22-11-2012, 21:36 przez AroHien, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

22-11-2012, 21:30

na co dzień nie słucham takiej muzyki ale ten ostatni album mnie zaskoczył pozytywnie. fajne brzmienie, ryfy, wokal. spójne jako całość.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-05-2013, 19:58

Podbijam temat. Jestem zaskoczony, bo kilku osobom jednak ostatni Masachist się podobał. Ciekaw jestem dlaczego z tak wielką niechęcią spotyka się ten zespół na tym gejowskim forum? Czy są zbyt brutalni i zaawansowani technicznie dla przeciętnego fana Depeche Mode, Mgły i Plagi? Może mi to ktoś wyjaśnić?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-05-2013, 20:01

od mgły to się odpierdol :)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
nicram

10-05-2013, 20:02

No w sumie Mdłości są nawet niezłe...:-)
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

10-05-2013, 20:13

W Masachist najbardziej podoba mi się to, że temat o nich zakładał nieodżałowany Dariusz Pętko.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Drone

10-05-2013, 21:23

twoja_stara_trotzky pisze:bardzo fajna płyta, moim skromnym zdaniem, znacznie lepsza niż ostatnie propozycje Azarath czy Vader.
Złote wary czy rzecz warta rozważenia? :))))
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
DCI Hunt

10-05-2013, 21:29

nicram pisze:Podbijam temat. Jestem zaskoczony, bo kilku osobom jednak ostatni Masachist się podobał. Ciekaw jestem dlaczego z tak wielką niechęcią spotyka się ten zespół na tym gejowskim forum? Czy są zbyt brutalni i zaawansowani technicznie dla przeciętnego fana Depeche Mode, Mgły i Plagi? Może mi to ktoś wyjaśnić?
Ale z jaką niechęcią? Kilka osób słusznie skrytykowało jej miejsce w twoim podsumowaniu i tyle. Właśnie sobie słucham dla przypomnienia i jest to naprawdę dobra płyta. Ma fajny groove, jest na swój specyficzny sposób atmosferyczna i mimo technicznego zaawansowania absolutnie nie jest przekombinowana ani przeblastowana. Do tego dużo fajnych patentów tu napakowali (np. te zamulone fragmenty w The Process Of Elimination, dalsze echa Voivod w Liberation czy cały Inner Void). Słucha się tego naprawdę dobrze i uważam, że na pewno jest to jedna z bardziej udanych płyt metalowych jakie ukazały się w PL w 2012, ale pomimo wszystko jest to płyta dobra. Nie doskonała, wybitna, genialna ani czołówka muzyki w ogóle. Dobra. Po prostu dobra płyta, która komuś może wejść idealnie i dać mu kupę radochy. Tylko tyle i aż tyle.

PS. Pomijam już fakt, że wrzucasz na taką listę Enthroned, a po Grave, Asphyx, Ignivomous, Anhedonist, Pseudogod, Bombs Of Hades, Dordeduh, Napalm Death, Evoken, Antediluvian, Revenge, Aura Noir, Vomitor ani śladu. I mówię tu tylko o black/death metalu, z którego sam mało nowości poznałem.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

10-05-2013, 23:34

Drone pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:bardzo fajna płyta, moim skromnym zdaniem, znacznie lepsza niż ostatnie propozycje Azarath czy Vader.
Złote wary czy rzecz warta rozważenia? :))))
Obawiam się, że on może mieć rację.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

11-05-2013, 11:05

Plytę kupilem ale jeszcze nie słuchalem. Poprzednia trochę mnie wymęczyła. Ostatni raz sluchalem jej w 2010 i jakoś nie chce mi się do niej wracać.
est

11-05-2013, 11:08

DCI Hunt pisze:Napalm Death ... mówię tu tylko o black/death metalu
Wy muzycy to jesteście najlepsi w naginaniu rzeczywistości ;)
DCI Hunt

11-05-2013, 11:15

est pisze:
DCI Hunt pisze:Napalm Death ... mówię tu tylko o black/death metalu
Wy muzycy to jesteście najlepsi w naginaniu rzeczywistości ;)
Oj tam, małe uogólnienie ;)
Awatar użytkownika
nicram

11-05-2013, 11:16

DCI Hunt pisze:
nicram pisze:Podbijam temat. Jestem zaskoczony, bo kilku osobom jednak ostatni Masachist się podobał. Ciekaw jestem dlaczego z tak wielką niechęcią spotyka się ten zespół na tym gejowskim forum? Czy są zbyt brutalni i zaawansowani technicznie dla przeciętnego fana Depeche Mode, Mgły i Plagi? Może mi to ktoś wyjaśnić?
Ale z jaką niechęcią? Kilka osób słusznie skrytykowało jej miejsce w twoim podsumowaniu i tyle. Właśnie sobie słucham dla przypomnienia i jest to naprawdę dobra płyta. Ma fajny groove, jest na swój specyficzny sposób atmosferyczna i mimo technicznego zaawansowania absolutnie nie jest przekombinowana ani przeblastowana. Do tego dużo fajnych patentów tu napakowali (np. te zamulone fragmenty w The Process Of Elimination, dalsze echa Voivod w Liberation czy cały Inner Void). Słucha się tego naprawdę dobrze i uważam, że na pewno jest to jedna z bardziej udanych płyt metalowych jakie ukazały się w PL w 2012, ale pomimo wszystko jest to płyta dobra. Nie doskonała, wybitna, genialna ani czołówka muzyki w ogóle. Dobra. Po prostu dobra płyta, która komuś może wejść idealnie i dać mu kupę radochy. Tylko tyle i aż tyle.
Wszystko pięknie tylko z tą różnicą, że ja pomnożyłbym to co napisałeś razy 2. Dla mnie to płyta zdecydowanie więcej niż dobra.
DCI Hunt pisze: PS. Pomijam już fakt, że wrzucasz na taką listę Enthroned, a po Grave, Asphyx, Ignivomous, Anhedonist, Pseudogod, Bombs Of Hades, Dordeduh, Napalm Death, Evoken, Antediluvian, Revenge, Aura Noir, Vomitor ani śladu. I mówię tu tylko o black/death metalu, z którego sam mało nowości poznałem.
Wrzuciłem Enthroned, bo mi się podoba. Nie śledzę wszystkich nowości, bo fizycznie nie jestem w stanie ogarnąć całej sceny. Co do Grave, to sorry, nie słucham ich od bardzo dawna i nie śledzę ich kariery obecnie. Ze Szwecji zawsze wolałem Entombed i Dismember. Nowy Apshyx mnie rozczarował i stawiam go 3 klasy niżej od Death...the Brutal Way. Revenge, Aura Noir nie lubię. Dordeduh mam nawet płytę, ale żeby wstawiać ich do top 20? O reszcie zespołów w typie wymienionych przez Ciebie Ignivomous, Anhedonist, Pseudogod, Bombs Of Hades, Evoken, Vomitor to może usłyszę za jakieś 5 lat i wtedy będę miał czas żeby posłuchać próbek ich muzyki i ewentualnie coś zakupić. :-)
Awatar użytkownika
Sybir

Re: Odp: MASACHIST-nowy band muzyków Vader i Azarath

11-05-2013, 11:55

Ignivomous akurat wypadałoby poznać wcześniej, niż za tych pięć lat.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Drone

11-05-2013, 12:03

Sybir pisze:Ignivomous akurat wypadałoby poznać wcześniej, niż za tych pięć lat.
Święte słowa.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

11-05-2013, 12:07

gelO pisze:Plytę kupilem ale jeszcze nie słuchalem. Poprzednia trochę mnie wymęczyła. Ostatni raz sluchalem jej w 2010 i jakoś nie chce mi się do niej wracać.
Skoro debiut Cię wymęczył, to po jaką cholerę kupiłeś dwójkę? :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
est

11-05-2013, 12:13

Drone pisze:
Sybir pisze:Ignivomous akurat wypadałoby poznać wcześniej, niż za tych pięć lat.
Święte słowa.
+1
Smoła najwyzszej próby.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

11-05-2013, 12:15

Sprawdziłem sobie Masachist ale nie lezy mi to jakoś, za kwadratowe:)
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
nicram

11-05-2013, 15:17

Zrzucam to na karb problemów hormonalnych...;-)
Awatar użytkownika
Lykantrop

11-05-2013, 15:20

Problemy z brakiem testosteronu to ma ten, kto pieje zachwyty nad Masachist, a nie docenia wielkości Vomitor. "Scorned" przy "Escalation" to jak Krzysztof Klenczon przy Johnie Lennonie albo Krajewski przy McCartney'u.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
ODPOWIEDZ