Children of Bodom
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Children of Bodom
COB zawsze grało kiczowato, tandetnie, cukierkowato, ale dobrze instrumentalnie. Nie wstydze sie tego, że kiedys (czasy Hatebreeder i Follow The Reaper) słuchałem ich i to całkiem sporo. Dlatego nowa płyta na tle ostatnich kilku moim zdaniem wypada dobrze - lepiej niż wspomniany przez Mariana Hate Crew Deathroll. Nie oczekuję, że ktoś kto nigdy nie lubił COB nagle ich polubi.
Sodom natomiast moim zdaniem zalicza natomiast dołek - Niemcy nagrali kilka duzo lepszych płyt i nawet "Code Red', ktorego kiedys nie lubiłem przy nowej lśni. Po prostu nie pasi mi Sodom w wersji bawarskiej biesiady thrashowej, a tak odbieram "Epitome...". Chyba nawet poprzedni krązek bardziej mi sie podobał, choć był to krok w dół w stosunku do "Sodom".
No i w przeciwieństwie do Was przesłuchałem obydwie płyty do końca :)
Sodom natomiast moim zdaniem zalicza natomiast dołek - Niemcy nagrali kilka duzo lepszych płyt i nawet "Code Red', ktorego kiedys nie lubiłem przy nowej lśni. Po prostu nie pasi mi Sodom w wersji bawarskiej biesiady thrashowej, a tak odbieram "Epitome...". Chyba nawet poprzedni krązek bardziej mi sie podobał, choć był to krok w dół w stosunku do "Sodom".
No i w przeciwieństwie do Was przesłuchałem obydwie płyty do końca :)
- Skaut
jeśli to wklejone wcześniej wypada dobrze, to trochę mi niedobrze.Harlequin pisze:COB zawsze grało kiczowato, tandetnie, cukierkowato, ale dobrze instrumentalnie. Nie wstydze sie tego, że kiedys (czasy Hatebreeder i Follow The Reaper) słuchałem ich i to całkiem sporo. Dlatego nowa płyta na tle ostatnich kilku moim zdaniem wypada dobrze - lepiej niż wspomniany przez Mariana Hate Crew Deathroll. Nie oczekuję, że ktoś kto nigdy nie lubił COB nagle ich polubi.
Coś tam było! Człowiek!
- Harlequin
To wklejone wczesniej przez vicka to jakis cover z wczesniejszych płyt.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Cover Britney Spears dodajmy :DDD.Harlequin pisze:To wklejone wczesniej przez vicka to jakis cover z wczesniejszych płyt.
Słuchałem ich w okolicach piątej płyty, ale nie mam, oporu przyznać, że to skrajna chujnia a to ile z tej "dobroci" instrumentalnej zostaje z nich na żywo masz tutaj:
Na Brutalu też zagrali jakby zupełnie mieli wyjebane, ale dzieciaki i tak szalały.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Harlequin
Nie wiem, nigdy na żywo ich nie widziałem, takim fanbojem to nie jestem.
@ Skaut, jesli nigdy nie lubiłeś, to nie ma sie co siłować :)
@ Skaut, jesli nigdy nie lubiłeś, to nie ma sie co siłować :)
- Skaut
Ja sobie żartuje przecież ;] Był taki okres, że nawet u mnie "Tokyo Warhearst" poleciało kilka razy z mp3. Pamiętam, że Mystic pierwszymi płytami się mocno podniecał i pisał jaki z tego Laiho Alexieja ubergitarzysta i w ogóle palce lizać. Hype był spory, ba nawet na Mystic Festival zostali przeca wciągnięci i pewnie wiele osób miało styczność z tym bandem, chcąc lub nie chcąc. A że z perspektywy czasu taka masturbańcza "Rhapsody" wirtuozeria nie robi na nikim wrażenia to już inna bajka ;]Harlequin pisze: @ Skaut, jesli nigdy nie lubiłeś, to nie ma sie co siłować :)
Coś tam było! Człowiek!
- Harlequin
No cos w ten deseń. Wtedy był hype na nightwishe, rhapsody, COB i wszelkie masturbancko-powerowe kapele podobnego pokroju i te wczesne płyty COB (1-3) nawet często gosciły w otwarzaczu. Potem juz było cieniuchno. Nowa płyta po prostu jest lepsza od czegokolwiek do wyszło pod szyldem COB po "Follow The Reaper". Peanów pochwalnych nie ma, ale mimo wszystko niespodzianka in plus
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Wytrzymałem z 15 sekund. Ja pierdole ludzie wszystko ma swoje granice.Nerwowy pisze:Cover Britney Spears dodajmy :DDD.Harlequin pisze:To wklejone wczesniej przez vicka to jakis cover z wczesniejszych płyt.
Słuchałem ich w okolicach piątej płyty, ale nie mam, oporu przyznać, że to skrajna chujnia a to ile z tej "dobroci" instrumentalnej zostaje z nich na żywo masz tutaj:
Na Brutalu też zagrali jakby zupełnie mieli wyjebane, ale dzieciaki i tak szalały.
this is a land of wolves now
-
Przestań. Będziesz teraz nucił cały dzień ;)
- Riven
- Kontakt:
-
nie wytrzymałbym nawet 15 sekund :)
- vicek

jaka muzyka taki image . Skandynawski Adam Darski
- pr0metheus
Pedaliada rodem z mtv. Tylko soda kaustyczna zalatwi sprawe. Az sie wkurwilem. Ostatni raz goszcze w tym temacie.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Nerwowy
Grunt, że dobre instrumentalnie !
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Drone
Pomyśleć, że Ryłkołak ich puszczał jak wydali debiut :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
<ziew>
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
halo of blood to całkiem niezła płyta. co do debiutu, to nadal rzadzi
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
Promował i wpisywał na swoje listy faworytów wiele gówien typu Symbolic Immortality, Scheitan, Theatre of Tragedy, Heavenwood, Darzamat, Mystic Circle, Nightwish czy Grief of Emerald, ignorując przy tym arcydzieła, że wspomnę kliniczny przykład w postaci Autopsy.Drone pisze:Pomyśleć, że Ryłkołak ich puszczał jak wydali debiut :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Dokładnie. Nigdy nie pojmę tej "fascynacji Ryłkołakiem" wsi tam było od groma.