DISIPLIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: DISIPLIN

08-08-2012, 00:27

szczerze mówiąc, to przez pół roku pisałem o Nergalu, więc jakoś muszę odpocząć od tematu, po prostu :D
Hollowman
w mackach Zła

08-08-2012, 03:28

Maria Konopnicka pisze:
Bezdech pisze:Lubię jak piszesz prawdę.
Trochę słabych płyt niestety w tym roku słyszałem, a kilka nawet kupiłem: TERRORIZER, ENTHRONED, KREATOR, GOJIRA, FEAR FACTORY, SIX FEET UNDER, FUELED BY FIRE... bardzo dużo tego nie było, ale to dlatego, że wielu mało zachęcających nowości jeszcze nie sprawdzałem, zniechęcony jakimiś próbkami zasłyszanymi w necie: SOULFY, PARADISE LOST, MOONSPELL, KATATONIA, DYING FETUS, FLAPJACK, BARONESS, BONDED BY BLOOD.

Tak naprawdę póki co sponiewierały mnie ze trzy, cztery płyty w tym roku: Napalm Death, Desaster, Saint Vitus, Mgła... chyba to wszystko. Mam jeszcze kilka bardzo zachęcających albumów, w które jeszcze dobrze się nie wczułem i sporo takich, które mnie nie powaliły, ale słabymi też bym ich nie nazwał.
Co jest nie tak z nową Gojirą?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-08-2012, 08:01

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:mówisz? nie czytałem jeszcze (serio) :D
Jest kilka fajnych historii opisanych, ale dosłownie kilka. Trochę szkoda, bo był potencjał i osoba z lepszym piórem mogła by zrobić z tego perełkę. Łukasz Dunaj prezentuje poziom słaby, w przebłyskach poprawny. I taka właśnie jest ta książka. Gdyby napisał ją choćby Szubrycht to na pewno sporo by zyskała. Mimo wszystko ze względu na stare czasy warto przeczytać, młodsi też powinni, żeby uświadomić sobie, że manna sama nie spada z nieba i żeby być w tym miejscu na scenie, gdzie jest dziś Behemoth - trzeba było tytanicznej pracy i żelaznej konsekwencji.
Ty oczywiście pewnie zupełnie inaczej tę książkę odbierzesz. W sumie dziwię się, że jej jeszcze nie przeczytałeś :)
Maria może spróbowałbyś napisać książkę o KAT? To byloby cos.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Maria Konopnicka

08-08-2012, 10:33

Nie sądzę, żeby ktoś chciał wyłożyć siedmiocyfrową kwotę, żeby mi zlecić napisanie takiej biografii :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-08-2012, 10:42

ja sie dziwie, czemu o tym polskim zajebistym zespole, jakim byl/jest KAT nie ma jeszcze ksiazki !!!!
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

09-08-2012, 08:57

Obrazek

Gdyby ktoś chciał to pw. XL jest ciut za duża na mnie.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
ODPOWIEDZ