LEVIATHAN - Massive Conspiracy Against All Life [2008]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: LEVIATHAN - Massive Conspiracy Against All Life [2008]
no to mamy drugi dobry black metalowy krążek w tym roku. starożytna sztuka wpierdalania kija w mrowisko w bardzo dobrym wydaniu. kompletna blaza z tego bije. przy tym nie ma tu żadnych szkolnych błędów spierdolin w rodzaju LIK czy Negative Plane. zajebiste wokale.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Bardzo dobrze się tego słucha - nie wiem czy aż za ;). Ale na tę chwilę wrażenia jak najbardziej pozytywne. Świetne, zimne brzmienie i jak zawsze w wykonaniu tego pana
twoja_stara_trotzky pisze:zajebiste wokale.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
muzycznie krok do przodu i raczej lepszy krążek niż poprzedni, zajebisty patologiczny klimat. brzmienie - miodzio. czasami wokale zaskakująco dobre - głównie w tych bardziej wyciszonych partiach - kiedy tworzą niemal sadystyczny nastrój. momenty kiedy standardowo drze ryja oczywiście wybitnie chujowe
-
- zaczyna szaleć
Nic dodać, nic ująć, nawet te stare utwory (Shed This Skin, Blood Red And True) nie tracą na wartości, ale z całej płyty Contrary Pulse robi mi chyba najlepiej.
-
- zaczyna szaleć
Słyszałem jak na razie tylko Contrary Pulse. Wokale miejscami jak Grutle na Vertebrae.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Fajny krążek, jak wspomniano wyżej, zajebiste brzmienie doskonale podkreśla patologiczny, nieznośny klimat tej płyty. Jedna rzecz mi w sumie przeszkadza, to jest dużo DsO, szczególnie w gitarach. Ale być może przesadzam i już gdzie bym nie usłyszał tych charakterystycznych akordów to od razu będzie, że "rżną z DsO". Ogólnie, warto posłuchać, mimo wszystko, niepokojące te dźwięki ;)
The madness and the damage done.
A jaki był pierwszy?twoja_stara_trotzky pisze:no to mamy drugi dobry black metalowy krążek w tym roku.
- twoja_stara_trotzky
- Maleficio
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
to nie black metal :D
- Maleficio
- Kontakt:
szeroko rozumiany BM powiedzmy:)
Dla mnie jak najbardziej black metal i jak najbardziej dobra płyta! Jeden kawałek mi się tylko nie podoba z tą kwilącą panną. W tym roku z black metalu wyróżniłbym absolutnie genialny BURZUM. Nieźle mi się też słuchało ARCKANUM, TAAKE, ANAAL NATHRAKH, MARDUK, CORPUS CHRISTII , w drodze do mnie WOLVES IN THE THRONE ROOM, ARCHGOAT, BLUT AUS NORD. Jeśli chodzi o black metal nie jest to rok wybitny, ale jakiejś padaki też nie ma.
Maria, Negative Plane słyszałeś?
- twoja_stara_trotzky
no to czeci :DMaleficio pisze:szeroko rozumiany BM powiedzmy:)
- ultravox
Bardzo dobra płyta, choć brakuje mi trochę czarnego jak smoła klimatu poprzedniego krążka. Po próbkach spodziewałem się, że będzie gorzej, a tymczasem jako całość doskonale się to broni. Poziom utrzymany, choć jest inaczej niż na "Massive...".
Nie rozumiem porównań do DsO, nawet jeśli miejscami Wrest korzysta z podobnych patentów. To jest jednak zupełnie inna bajka.
Nie rozumiem porównań do DsO, nawet jeśli miejscami Wrest korzysta z podobnych patentów. To jest jednak zupełnie inna bajka.
- twoja_stara_trotzky
podobne wrażenia
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście, że inna. Chodziło mi tylko o to, że te akordy są bardzo charakterystyczne, i stąd podobieństwa. Wiadomo, że Leviathan nie będzie chciało stworzyć atmosfery ekstazy religijnej, dużo lepiej im wychodzi tworzenie patologicznej płyty, ale używając tych patentów - przynajmniej przeze mnie - od razu narazi się na porównanie do DsO. Także cel inny, środki podobne, i nie mówię tego po to, żeby stwierdzić, że jest to jakiś zarzut, wręcz przeciwnie, lepiej wzorować się na najlepszych. Po prostu ostatnimi czasy dość popularne stały się te dźwięki i trochę są męczące przez to.ultravox pisze:Nie rozumiem porównań do DsO, nawet jeśli miejscami Wrest korzysta z podobnych patentów. To jest jednak zupełnie inna bajka.
The madness and the damage done.
- Skaut
To wszystko i tak słabawe w porównaniu z AOSOTH, które dziwnym trafem nie zostało należycie na tym forum docenione.Maria Konopnicka pisze:Dla mnie jak najbardziej black metal i jak najbardziej dobra płyta! Jeden kawałek mi się tylko nie podoba z tą kwilącą panną. W tym roku z black metalu wyróżniłbym absolutnie genialny BURZUM. Nieźle mi się też słuchało ARCKANUM, TAAKE, ANAAL NATHRAKH, MARDUK, CORPUS CHRISTII , w drodze do mnie WOLVES IN THE THRONE ROOM, ARCHGOAT, BLUT AUS NORD. Jeśli chodzi o black metal nie jest to rok wybitny, ale jakiejś padaki też nie ma.
Coś tam było! Człowiek!
Tak, ale bardzo pobieżnie. Pierwsze wrażenie pozytywne, ale jakoś nie miałem czasu się wgryźćvvorldvvithoutshit pisze:Maria, Negative Plane słyszałeś?
- Maleficio
- Kontakt:
Re:
AOSOTH za bardzo medytacyjne, za mało przebojowe jak na płytę roku.Skaut pisze:To wszystko i tak słabawe w porównaniu z AOSOTH, które dziwnym trafem nie zostało należycie na tym forum docenione.Maria Konopnicka pisze:Dla mnie jak najbardziej black metal i jak najbardziej dobra płyta! Jeden kawałek mi się tylko nie podoba z tą kwilącą panną. W tym roku z black metalu wyróżniłbym absolutnie genialny BURZUM. Nieźle mi się też słuchało ARCKANUM, TAAKE, ANAAL NATHRAKH, MARDUK, CORPUS CHRISTII , w drodze do mnie WOLVES IN THE THRONE ROOM, ARCHGOAT, BLUT AUS NORD. Jeśli chodzi o black metal nie jest to rok wybitny, ale jakiejś padaki też nie ma.