Wideo świetne, proste nagranie z koncertu bez fajerwerków - tak a propos, z chęcią zobaczyłbym ich w akcji raz jeszcze.Wolfkhan pisze:aaaargghhh uwielbiam to video
niech się pospieszą z tą nową płytą, jesień i zima to dobra pora na słuchanie metalu.
DEEDS OF FLESH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DEEDS OF FLESH
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
+1Kraft pisze:Szkoda, że dalej idą w kierunku pitolenia w rodzaju niemieckiej Obscury czy Necrophagist. Przerost formy nad treścią. Mnie by zadowolił powrót do tego co prezentowali na "Path Of The Weakening" lub wcześniejszych.
-
- rasowy masterfulowicz
Dobrze wiedza co robia, tematu z Path nie mozna juz bylo ciagnec. Na Reduced To Ashes wspieli sie na szczyt takiego grania.
I AM MORBID
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Mi ostatni album wydaje się odrobinę przekombinowany.
-
Zgodzę się - na nowej powinni bardziej skupić się na emocjach, na tym aby kawałek był odpowiednio chwytliwy i ciężki, bo ileż można dłubać po gryfie? Fajne to, ale na dłuższą metę może męczyć, chociaż nawet jakby wpierdolili w jeden kawałek 3000 rifów to i tak zapewne kupię ten nowy ochłap.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Nie mam nic przeciwko, techniczne granie jak najbardziej -> Meshuggah, stare Decapitated, Death, Cynic, Decrepit Birth i jeszcze kilka innych dobrze mi wchodzi. Deeds of Flesh zamotało się, przydałoby się więcej prostoty. Cannibal Corpse to mistrze w tym fachu = technika+brutalność i zawsze łatwy w odbiorze materiał.
-
- rasowy masterfulowicz
W zeszłym tygodniu skompletowałem dyskografię Deeds of Flesh i pierwszy raz w życiu posłuchałem Mark of the Legion. Potem posluchałem jeszcze raz i kolejny i tak do dzisiaj słucham po kilka razy dziennie. Huragan! Mike Hamilton, co pokazal tez na kolejnych albumach, jest tak nieustepliwy i z takim zapamietaniem wali w perkusję, ze to musi wzbudzac podziw. Mistrz!
jeżeli ktoś jeszcze ma braki w dyskografii Deeds of Flesh to niech bierze z selfmadegod.
jeżeli ktoś jeszcze ma braki w dyskografii Deeds of Flesh to niech bierze z selfmadegod.
I AM MORBID
-
- świeżak
Mark of the Legion jedyna produkcja co mnie rozpierdyka Reszta mnie juz usypia ten bulgocący vocal
-
- rasowy masterfulowicz
na facebooku DF opublikowali taka informacje:
With the release of "Portals to Canaan" we will have limited edition 10 album box set of all the Deeds of Flesh releases. All gatefolds with a custom Deeds inscribed metal box and will include extras, T's, posters, etc. The 10th vinyl we will release info on at a later time.
I AM MORBID
-
- rasowy masterfulowicz
po tych fragmentach slychac, ze pojda droga obrana na poprzednim krazku.
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=167134
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=167134
I AM MORBID
-
- mistrz forumowej ceremonii
no słychać, ale ja jestem za
-
- rasowy masterfulowicz
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
-
Sample dość obiecujące, jeżeli brzmienie będzie bardziej przybrudzone i cięższe niż na ostatniej płycie, to będzie dobrze.
-
- w mackach Zła
Sample co najwyżej takie sobie. Brzmienie perkusji jakieś plastikowe...
"Path of the Weakening" i tak nie przeskoczą, choćby się zesrali
"Path of the Weakening" i tak nie przeskoczą, choćby się zesrali
-
- rasowy masterfulowicz
To jest tylko pre produkcja. A poziom bardzo dobrego Path of the Weakening przeskoczyli juz 4 razy, teraz tez sie uda ;)
I AM MORBID
-
- w mackach Zła
Kolega raczy żartować :)Mort pisze:To jest tylko pre produkcja. A poziom bardzo dobrego Path of the Weakening przeskoczyli juz 4 razy, teraz tez sie uda ;)
A produkcja produkcją ale kompozycyjnie to niezbyt ciekawe.
- ultravox
Zapowiada się bardzo dobrze. Niesamowity feeling, jak zawsze u Deedsów.
-
- rasowy masterfulowicz
Jak po kilku wyrwanych z kontekstu riffach z podlozonymi bebnami mozna oceniac kompozycje na jeszcze nie nagranym krazku?Tarpaulin pisze:A produkcja produkcją ale kompozycyjnie to niezbyt ciekawe.
I AM MORBID
- Rattlehead
Wystarczy, że pierdolnęli po niej "Mark of the Legion" i było po wszystkim, ale z tym 4 razy to trochę przesada.Tarpaulin pisze:Kolega raczy żartować :)Mort pisze:To jest tylko pre produkcja. A poziom bardzo dobrego Path of the Weakening przeskoczyli juz 4 razy, teraz tez sie uda ;)
support music, not rumors