AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: AUTOPSY - The Return
Co do "Horrific Obsession" to powiem tyle - dwa kawałki, które rozstawiają całą obecną scenę death metal po kątach!
Od wczoraj intensywnie słucham, jestem zachwycony. Trzeba mieć jaja, żeby po 14 latach wrócić z takim materiałem, jak gdyby nigdy nic się nie stało w między czasie. Chyba najbliżej mu do "Acts Of The Unspeakable". Nic to, wracam badać ten kawałek ścierwa.
Od wczoraj intensywnie słucham, jestem zachwycony. Trzeba mieć jaja, żeby po 14 latach wrócić z takim materiałem, jak gdyby nigdy nic się nie stało w między czasie. Chyba najbliżej mu do "Acts Of The Unspeakable". Nic to, wracam badać ten kawałek ścierwa.
przesłuchalem dzisiaj Acts Of The Unspeakable po latach o ile ta płyta ma jeszcze w porywach start do wcześniejszych to zupełnie nie rozumiem o co kaman w kolejnej ,Shitfun to totalna tandeta 5/10 przy dobrym humorze po kilku browcach 

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
No że "Shitfun" to średniacka płyta wiadomo nie od dziś , ale trójka jest z kolei lepsza niż osławiony "Mental Funeral".
Yare Yare Daze
nieeeeeeeeeee ta kapela to regres zupełnyjester pisze:No że "Shitfun" to średniacka płyta wiadomo nie od dziś , ale trójka jest z kolei lepsza niż osławiony "Mental Funeral".
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
"Shitfun" będę bronił zawsze i wszędzie. Jak pisałem dla mnie to arcydzieło, jedna z najbardziej niedocenianych i najbardziej niezrozumianych płyt z klasyki Death Metalu. To naprawdę jest wybitny album, nie słyszałem nigdy żadnej kapeli grającej w taki sposób jak zagrało AUTOPSY na tym wydawnictwie. A "Praise the children" jest dla mnie najbardziej chorym utworem jaki słyszałem.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
w sumie taki materiał mozna nagrać w dwa dni na 4 strunowej gitarze i wzmacniaczu zrobionym z radia 

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
Nawet jeśli, to nie rozumiem - to ma być wada?wolf pisze:w sumie taki materiał mozna nagrać w dwa dni na 4 strunowej gitarze i wzmacniaczu zrobionym z radia
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
plyta death metalowa nagrana w 4 dni na 4 strunowej gitarze i za pomoca radia wzbudzi we mnie wieksze zainteresowanie niz kolejny wypicowany w studiu, striggerowany i spedalony krazek origin
this is a land of wolves now
-
- starszy świeżak
Też się pod tym podpisuję - Shitfun to genialny album Autopsy. Niezrozumiały zapewne przez jego długość i brzmienie. Jak dla mnie nie są to wady tylko zalety. Dodam jeszcze, że Reifert na tym albumie nagrał genialne wokalizy, totalnie chore, zgniłe - pokazuje klasę jako death metalowy krzykacz (cała skala "growlowych" wymiotów, jęków, krzyków) i w takiej manierze wg mnie nikt mu do pięt nie dorasta, A sama płyta to zbiór hitów - Fuckdog, Praise the Childrem, Humiliate Your Corpse by tylko z początku wymienić. No i teksty - jedne z mocniejszych jakie kiedykolwiek przeczytałem - to druga dziedzina, w której wg mnie nie ma lepszego tekściarza death metalowego.
Dla mnie osobiście nie ma żadnej słabej rzeczy jaka została wydana przez tę kapelę. Powiem więcej - uważam, że każda płyta w której tworzeniu brał Reifert i Co. to rzecz genialna (Abscess, Murder Squad, Eat My Fuk czy Mirror Snake by wymienić tylko kilka z nazwy).
Dla mnie osobiście nie ma żadnej słabej rzeczy jaka została wydana przez tę kapelę. Powiem więcej - uważam, że każda płyta w której tworzeniu brał Reifert i Co. to rzecz genialna (Abscess, Murder Squad, Eat My Fuk czy Mirror Snake by wymienić tylko kilka z nazwy).
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Zgadza się - Reifert NIGDY nie nagrał słabego materiału. To Midas death metalu - czego się nie tknie to zamienia w złoto.
-
- starszy świeżak
Lub jak to niektórzy mówią - w gówno, dobre gówno 

- Block69
Uwielbiam opinie takich "ekspertów" którzy pewnie nigdy nie mieli w ręku gitary i wypowiadają sie w ten sposób. No i od razu wychodzi twoja nieznajomość zawartości "Shitfun". Większości kawałków z tej płyty nie nagrałbyś na 4 strunowej gitarze. Skomponować prawie godzinny, ciekawy materiał też sie pewnie da w 2 dni nie ?wolf pisze:w sumie taki materiał mozna nagrać w dwa dni na 4 strunowej gitarze i wzmacniaczu zrobionym z radia
Ta płyta faktycznie jest genialna bo od razu pokazuje kto jest prawdziwym maniakiem AUTOPSY i geniuszu Chrisa.
PENIS METAL
-
- starszy świeżak
Polecam takiej osobie wziąć 4 strunowa gitarę i po kolei odegrać kawałek za kawałkiem. Rozumiem, że może się nie podobać ale by pisać takie bzdury?
- hcpig
LOL! No tak, w sumie definicja maniaka to ten, co łyka wszystko pod szyldem XXX. "Shitfun" ujdzie, kwestia jest natomiast taka, jak się ma do SS i reszty, a na ich dla wypada nieco blado.Block69 pisze:Ta płyta faktycznie jest genialna bo od razu pokazuje kto jest prawdziwym maniakiem AUTOPSY i geniuszu Chrisa.
Yare Yare Daze
- Block69
Co ty do mnie bredzisz internetowy teoretyku ?jester pisze:a na ich dla wypada

PENIS METAL
- hcpig
...na ich tle wypada... chujowiutko. Tak samo pierwsze Abscessy - z grubsza fajna muza, ale przy SS to w zasadzie szkoda czasu.
Yare Yare Daze
-
- starszy świeżak
Kwestia gustu.
- Block69
Nie kwalifikuje go jeszcze jako gościa do odszczału bo młody jest i jeszcze kilka lat ma na zrozumienie swoich bredni i nawrócenie sie 

PENIS METAL