TRIBULATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

Re: TRIBULATION

02-04-2013, 11:22

Pewnie, dużo więcej wnoszą Twoje opinie o płycie po połowie pierwszego odsłuchu. Także również pozdrawiam.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

02-04-2013, 12:08

przesłuchałem wczoraj niecałą i jest fajna, inna niż się spodziewałem (na pewno lepsza niż się spodziewałem). na razie jako muzyka tła się będzie przetrawiać, potem kilka odsłuchów na poważnie i zobaczymy jaka ocena będzie.
byrgh
zahartowany metalizator

02-04-2013, 12:22

Kurt pisze:Pewnie, dużo więcej wnoszą Twoje opinie o płycie po połowie pierwszego odsłuchu. Także również pozdrawiam.
wiesz, dla mnie pierwsze wrażenie jest najważniejsze i zawsze chętnie się stykam i czytam przeróżne punkty widzenia, bo po czasie, wcześniej czy później, wszyscy i tak spotykają się w tym samym miejscu :) pozdrawiam ponownie, bo masz poniekąd słuszność, ale tylko poniekąd
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

02-04-2013, 21:13

Dobra ta nowa płyta. Fajnie chłopaki kombinują.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

23-04-2013, 08:01

takie recenzyje zbiera nowy Tribulation:

•"Mark my words, this is what WATAIN would’ve sounded like in three albums had Tribulation not arrived here first. Hats off and horns up to Tribulation!" - Decibel [10/10 rating]
•"A deeply impressive album, in which every listener will find their own favorite moments. They will continue to uncover new ideas each time it is played" - MetalReviews.com [9.4/10 rating, "Album of the Month"]
•"A remarkable turn from the Swedes here, a band spreading their black wings wide – and casting a formidable shadow in the process" - MetalIreland.com [4.6/5 rating]
•"A stellar piece of metal" - AveNoctum.com [8.5/10 rating]
•"Ultimately an impressive, otherworldly album that will no doubt have people shitting themselves at its level of aesthetic vision and musicianship...overflowing with creativity" - From the Dust Returned webzine [8.5/10 rating]
•"Metamorphoses such as these are rare, and ought to be savored" - Last Rites webzine [8.5/10 rating]
•"An eclectic and highly original release" - MetalMusicArchives.com [4/5 rating]
•"They truly push genre boundaries to the limit...when it comes to overall consistency in quality, not many can compare" - SputnikMusic.com [8/10 rating]
•"This baby won’t knock you out in the first round. But give it time and you’ll be hanging to the ropes, gasping for air and begging your corner man to throw in the towel" - TheMidlandsRocks.com [8/10 rating]
•"It's hard to swallow, it's demanding, it's unique, it's brilliant...The old ways are torn asunder, Tribulation have been reborn" - Voices From The Darkside
•"If you have any interest in black or death metal, or any kind of quality music, then you need this in your life, as it's simply a brilliant piece of metal engineering. Album Of The Year material" - MetalStorm.net
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

23-04-2013, 08:06

tu jest wspaniała recenzja :E
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

23-04-2013, 08:16

Analripper pisze:takie recenzyje zbiera nowy Tribulation:

•"Mark my words, this is what WATAIN would’ve sounded like in three albums had Tribulation not arrived here first. Hats off and horns up to Tribulation!" - Decibel [10/10 rating]
•"A deeply impressive album, in which every listener will find their own favorite moments. They will continue to uncover new ideas each time it is played" - MetalReviews.com [9.4/10 rating, "Album of the Month"]
•"A remarkable turn from the Swedes here, a band spreading their black wings wide – and casting a formidable shadow in the process" - MetalIreland.com [4.6/5 rating]
•"A stellar piece of metal" - AveNoctum.com [8.5/10 rating]
•"Ultimately an impressive, otherworldly album that will no doubt have people shitting themselves at its level of aesthetic vision and musicianship...overflowing with creativity" - From the Dust Returned webzine [8.5/10 rating]
•"Metamorphoses such as these are rare, and ought to be savored" - Last Rites webzine [8.5/10 rating]
•"An eclectic and highly original release" - MetalMusicArchives.com [4/5 rating]
•"They truly push genre boundaries to the limit...when it comes to overall consistency in quality, not many can compare" - SputnikMusic.com [8/10 rating]
•"This baby won’t knock you out in the first round. But give it time and you’ll be hanging to the ropes, gasping for air and begging your corner man to throw in the towel" - TheMidlandsRocks.com [8/10 rating]
•"It's hard to swallow, it's demanding, it's unique, it's brilliant...The old ways are torn asunder, Tribulation have been reborn" - Voices From The Darkside
•"If you have any interest in black or death metal, or any kind of quality music, then you need this in your life, as it's simply a brilliant piece of metal engineering. Album Of The Year material" - MetalStorm.net
sama prawda. Kiedy recenzja Ola? ;]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

23-04-2013, 15:53

posłuchana na spokojnie, urosła do płyty bardzo dobrej
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-04-2013, 15:54

Przyznam, że jestem lekko zaskoczony. No ale w końcu o taki Watain walczyliśmy, za taki Watain umieraliśmy.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-04-2013, 22:17

Jak ten Tribulation w ogóle wydany jest?
Awatar użytkownika
Skaut

23-04-2013, 22:24

Morph pisze:Jak ten Tribulation w ogóle wydany jest?
standardowo, żydel z wkładką.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-04-2013, 22:25

Ale jakaś gruba książeczka? Fajne grafiki? Czy parę stron na krzyż i tyle?
Awatar użytkownika
Skaut

23-04-2013, 22:34

Morph pisze:Ale jakaś gruba książeczka? Fajne grafiki? Czy parę stron na krzyż i tyle?
To drugie, z tekstami, plus fajną, psychodeliczną ornamentyką. No i nawet cyc jest ;]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-04-2013, 22:37

Łee, to na jakąś promocję poczekam. Zwłaszcza, że pewnie ładnych parę stówek za dwa tygodnie na merch SCAC pójdzie.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

09-07-2013, 13:36

Poza sklepem mogę sprzedać po 35 + poczta (mail: sklep@arachnophobia.pl). Kurwa, szło ponad miesiąc, przez Brazylię, autentycznie.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Sybir

17-07-2013, 00:37

Jestem po pierwszym odsłuchu, dzięki wszechpotężnej Arachnophobii, oczywista. Nie spodziewałem się takiej płyty - kiedy zobaczyłem, że album trwa godzinę z okładem, serce nieco we mnie upadło, zważywszy na późną, bądź co bądź, porę. Nic bardziej mylnego! Tych 75 minut minęło, jak bitch strzelił. Miałem inne plany odsłuchowe na ten tydzień, ale przyjdzie nie zweryfikować - na korzyść Tribulation oczywiście. Tagi, które gdzieś w temacie wrzucił byrgh, choć świadczą o niezłym rozrzucie stylistycznym, całkiem nieźle definiują zawartość krążka, tak na początek.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Lykantrop

17-07-2013, 00:38

Trybulacje, takie sytuacje.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Sybir

17-07-2013, 00:40

:D
Emocje z czasem pewnie opadną, ale to pewnie nie zmieni faktu, że TFoD to zaskakująco dobry album.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Maria Konopnicka

17-07-2013, 00:55

Bardzo dobry album, którego nie mam czasu słuchać. Za dużo fajnych rzeczy wychodzi, za dużo fajnych już wyszło....
ODPOWIEDZ