ALICE IN CHAINS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: ALICE IN CHAINS

25-09-2010, 21:33

Zenek pisze:lol a z inspiracjami u Mansona to już nie przesadzaj, to jakiś żart, to że razem ćpają nic nie znaczy
nie wiem, czy ćpają, skoro Manson nie raz nie dwa razy grał Spine of God, to pewno bez powodu tego nie robił...

Black League nie słucham raczej to się nie wypowiem, na ostatniej płycie to więcej z Danzig było ;)
to poczytaj sobie wywiady z Jarvą, który twierdził w swoim czasie, że MM to jego ulubiony band w ogóle :lol:
dobra, ale pora na wnioski, ustaliliśmy już, że Monster Magnet nie jest jakimś super ważnym zespołem, Alice In Chains powiedzmy, że też. Monster Magnet jest dla Ciebie świetnym zespołem, Alice In Chains przeciętniakiem, tu chodzi tylko o Twój zjebany gust, a nie o jakieś argumenty dotyczące istotności egzystencji danego zespołu dla muzyki. A cóż, gust to masz specyficznie spaczony.
jak ja mam zjebany gust, to czemu tak bezdennie chujowe załogi, jak Creed, Nickelback czy Puddle of Mudd wymieniają Alicję jako swoją główną inspirację, a nie np. Monster Magnet? :lol:
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

25-09-2010, 21:35

wolf pisze:melvins to bardzo dobry band jednak zaliczyc ich jako tworcow grunge to lekka kpina ,ja ich widze w kregu kapel doom a nie stricte grunge.trocak niestety pomyliles sie i w tym temacie nic nie zmienisz,alicja to kanon grunge,dziekuje.
dobry jestes, skoro Melvins potrafisz wrzucic tylko w jedna szufladke... poznałem ich ponad 20 lat temu, znam wszystkie studyjne płyty i nigdy bym sie na coś takiego nie zdobył...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

25-09-2010, 21:36

wolf pisze:melvins to bardzo dobry band jednak zaliczyc ich jako tworcow grunge to lekka kpina ,ja ich widze w kregu kapel doom
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

25-09-2010, 21:42

się tak nie śmiej, Hanneman ze Slayera uwielbia Alice In Chains :) przytoczyłeś sobie jakieś zespoliki z dupy, żeby pasowało do teorii Twojej ;))) Zresztą AIC grało trasę ze Sleja, a nie z Nickelback. hihihihihi ;)
Obrazek
wolf

25-09-2010, 21:43

Adrian696 pisze:
wolf pisze:melvins to bardzo dobry band jednak zaliczyc ich jako tworcow grunge to lekka kpina ,ja ich widze w kregu kapel doom a nie stricte grunge.trocak niestety pomyliles sie i w tym temacie nic nie zmienisz,alicja to kanon grunge,dziekuje.
dobry jestes, skoro Melvins potrafisz wrzucic tylko w jedna szufladke... poznałem ich ponad 20 lat temu, znam wszystkie studyjne płyty i nigdy bym sie na coś takiego nie zdobył...
ale co w zwiazku z tym ,poznalem ich jakis czas temu nie znam calej dyskografii i jakos nie placze z tego powodu,znam inne kapele ktore mi o wiele lepiej robia.
trocak ile masz w tym melvins grunge,posmiej sie sam z siebie.
Ostatnio zmieniony 25-09-2010, 21:45 przez wolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

25-09-2010, 21:44

Zenek pisze:podstawowa inspiracja dla sceny stoner to marihuana, Black Sabbath i lata 70-e, a nie Kyuss i Monster Magnet ;]
zapewne doskonale pamiętasz pierwszą połowę lat 90 :lol:
negowanie tego, że za odrodzenie takiej właśnie muzyki odpowiedzialne są w dużej mierze dwa krążki z 1992 roku, czyli Blues for the Red Sun i Spine od God jest po prostu śmieszne.
[V]

25-09-2010, 21:46

twoja_stara_trotzky pisze:
Zenek pisze:lol a z inspiracjami u Mansona to już nie przesadzaj, to jakiś żart, to że razem ćpają nic nie znaczy
nie wiem, czy ćpają, skoro Manson nie raz nie dwa razy grał Spine of God, to pewno bez powodu tego nie robił...

Black League nie słucham raczej to się nie wypowiem, na ostatniej płycie to więcej z Danzig było ;)
to poczytaj sobie wywiady z Jarvą, który twierdził w swoim czasie, że MM to jego ulubiony band w ogóle :lol:
dobra, ale pora na wnioski, ustaliliśmy już, że Monster Magnet nie jest jakimś super ważnym zespołem, Alice In Chains powiedzmy, że też. Monster Magnet jest dla Ciebie świetnym zespołem, Alice In Chains przeciętniakiem, tu chodzi tylko o Twój zjebany gust, a nie o jakieś argumenty dotyczące istotności egzystencji danego zespołu dla muzyki. A cóż, gust to masz specyficznie spaczony.
jak ja mam zjebany gust, to czemu tak bezdennie chujowe załogi, jak Creed, Nickelback czy Puddle of Mudd wymieniają Alicję jako swoją główną inspirację, a nie np. Monster Magnet? :lol:

a kogo zainspirowal Monster Magnet?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

25-09-2010, 21:46

Zenek pisze:się tak nie śmiej, Hanneman ze Slayera uwielbia Alice In Chains :) przytoczyłeś sobie jakieś zespoliki z dupy, żeby pasowało do teorii Twojej ;))) Zresztą AIC grało trasę ze Sleja, a nie z Nickelback. hihihihihi ;)
jakiej mojej teorii? ja się nie znam na grunge, ja tylko powtarzam to, co mówią najbardziej oczywiste źródła :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

25-09-2010, 21:48

[V] czytaj może posty na które odpowiadasz ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

25-09-2010, 21:48

wolf pisze:
Adrian696 pisze: dobry jestes, skoro Melvins potrafisz wrzucic tylko w jedna szufladke... poznałem ich ponad 20 lat temu, znam wszystkie studyjne płyty i nigdy bym sie na coś takiego nie zdobył...
ale co w zwiazku z tym ,poznalem ich jakis czas temu nie znam calej dyskografii i jakos nie placze z tego powodu,znam inne kapele ktore mi o wiele lepiej robia.
trocak ile masz w tym melvins grunge,posmiej sie sam z siebie.
ty wez napisz jakie płyty Melvins słuchałęś bedzie łatwiej rozmawiac - bo obstawiam, ze z kilkudziesieciu albumów i minialbumów słyszałeś jeden - OZME
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
[V]

25-09-2010, 21:55

twoja_stara_trotzky pisze:
Zenek pisze:podstawowa inspiracja dla sceny stoner to marihuana, Black Sabbath i lata 70-e, a nie Kyuss i Monster Magnet ;]
zapewne doskonale pamiętasz pierwszą połowę lat 90 :lol:
negowanie tego, że za odrodzenie takiej właśnie muzyki odpowiedzialne są w dużej mierze dwa krążki z 1992 roku, czyli Blues for the Red Sun i Spine od God jest po prostu śmieszne.
w duzej mierze na pewno,tego nie mozna kwestionowac.ale KYUSS ma IMO na tym polu o wiele wieksze zaslugi niz MONSTER MAGNET
Ostatnio zmieniony 25-09-2010, 22:14 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
wolf

25-09-2010, 21:59

houdini
stoner witch
stag
honky
the maggot
senile animal
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

25-09-2010, 22:03

czyli nie znasz nic, co powstało przed wybuchem grunge... to na jakiej podstawie wypowiadasz sie, ze nie mogli być twórcami grunge ??????????
wolf

25-09-2010, 22:07

masz gdzies zapisane kiedy nastapil wybuch grunge?
Awatar użytkownika
raavc
świeżak

25-09-2010, 22:16

Zespoły które coverowały Panterę: Avenged Sevenfold, Disturbed, Chimaira, Bullet for my Vallentine. Co nam to mówi o Panterze?
I am the way
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

pewnie w dyskografiach sztandarowych zespołów tego gatunku - sprawdz kiedy debiutowali, znajdziesz odpowiedz na to pytanie
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

wolf pisze:melvins to bardzo dobry band jednak zaliczyc ich jako tworcow grunge to lekka kpina ,ja ich widze w kregu kapel doom
wolf pisze:trocak ile masz w tym melvins grunge,posmiej sie sam z siebie.
Ja pierdykam.... Melvins byli jednym z zespołów, które odkryły na nowo garażowego rocka spod znaku Blue Cheer - na tej fali narodził się grunge. Zjawisko zaczęło narastać od drugiej połowy lat 80-tych dzięki właśnie Melvins, ale też kapelom takim jak Skin Yard oraz Green River, na gruzach którego powstały emblematyczne dla grunge'u formacje Pearl Jam i Mudhoney.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
wolf

25-09-2010, 22:24

nieprawdopodobne,kolejny ktory chce posiasc wiedze encyklopedyczna na temat grunge i tego kto go splodzil,nie znam blue cheer i mam ich w dupie,jaram sie alice in chains ,soundgarden,starym toolem ,stara nirwana,temple of the dog, starym smashing pumpkins to dla mnie grunge.
nie sluchajcie zbyt duzo staroci,bo zacznie walic od was naftalina
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

25-09-2010, 22:31

wolf pisze:masz gdzies zapisane kiedy nastapil wybuch grunge?
No właśnie była to końcówka lat 80-tych. A w świadomości masowej na pewno był to rok 1991 kiedy wydano najpopularniejsze albumy w historii tego gatunku
Nirvana - Nevermind
Soundgarden - Badmotorfinger
Pearl Jam - Ten
Mudhoney - Every Good boy Deserves Fudge

... no i chyba tylko Alice in Chains odrobinkę się spóźniło, bo "Dirt" wyszedł w 1992.
wolf pisze:nieprawdopodobne,kolejny ktory chce posiasc wiedze encyklopedyczna na temat grunge i tego kto go splodzil,nie znam blue cheer i mam ich w dupie,jaram sie alice in chains ,soundgarden,starym toolem ,stara nirwana,temple of the dog, starym smashing pumpkins to dla mnie grunge.
nie sluchajcie zbyt duzo staroci,bo zacznie walic od was naftalina
A ja mam w dupie czym ty się jarasz i co to dla ciebie jest grunge, bo to tylko twoje prywatne urojenia.
Zaraz sam będziesz jebał naftaliną, bo grunge też przecież nie jest gatunkiem pierwszej młodości.
W dodatku pierwsze słyszę, żeby Tool miał coś wspólnego z grunge. Nawet trasy koncertowe odbywali z kapelami z zupełnie innych nurtów, więc LOL
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
wolf

Re:

25-09-2010, 22:44

longinus696 pisze: Zaraz sam będziesz jebał naftaliną, bo grunge też przecież nie jest gatunkiem pierwszej młodości.
ciezko jest jarac sie gatunkiem ktory byl reprezentowany przez kilka dobrych bandow.za bardzo sie uniosles ,mnie w zasadzie zaciekawilo dlaczego wymieniasz kapele ktore niby daly podwaliny pod nurt grunge co one maja wspolnego z aic,chciales czyms zablysnac czy ki ch.?
widze,ze "Undertow " znasz idealnie :lol: .
ODPOWIEDZ