MASTIPHAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- empir
- zahartowany metalizator
Re: MASTIPHAL
Sprawdzać
- Tymothy
- postuje jak opętany!
-
- weteran forumowych bitew
sprawdzać, bardzo dobra płyta, niedoceniona
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
x2Tymothy pisze:odpuść
Gdybym tylko mógł cofnąć czas to naprawdę dałbym sobie siana z poznawaniem jakiegokolwiek Mastiphal. Nawet tego z Gdańska. Pechowa nazwa.
EDYTA: A nie, przepraszam. Jeden jedyny plus jest taki, że kultowe wydanie z Barona puściłem jakiemuś don Pedro ze słonecznej Barcelony za równowartość 260 zł.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- krz63
Pierdolenie, "Parvzya" naprawdę im się udała. Ze starszymi materiałami czas obszedł się okrutnie. Zalatują wsią przeokrutnie, aż nie mogę się nadziwić, że w ogólniaku tak katowałem demo i "For a Glory...".
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
właśnie słucham, bardzo fajne i przyjemne! lubię klawisz w black metalu.krz63 pisze: "For a Glory...".
- Lykantrop
To kwestia tego co kto oczekuje. Ja już nie chcę się babrać w albumach względnie udanych czy takich przy których sobie tupnę nogą, a nazajutrz nawet nie będę pamiętał o ich istnieniu. Mną ma pozamiatać, wytargać za uszy i pozostawić trwały ślad. Mastiphal nagrali przepisowy albumik, który może i jak na polskie warunki jest dobry, ale już nie ze mną te numery. O jakieś kilkaset albumów więcej przesłuchanych :)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
chodziłeś ubrany cały na czarno, czy w koszuli ze flaneli może?:-)))krz63 pisze:Pierdolenie, "Parvzya" naprawdę im się udała. Ze starszymi materiałami czas obszedł się okrutnie. Zalatują wsią przeokrutnie, aż nie mogę się nadziwić, że w ogólniaku tak katowałem demo i "For a Glory...".
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- krz63
Zawsze bez odzieży, gdyż image był dla mnie ważny.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Kingu
Będąc z Polski to wstyd nie znać.Foxhound pisze:Sprawdzać ostatni album czy odpuścić?
- Foxhound
- postuje jak opętany!
Wstyd to nie znać 'For a glory...'. Jakiś sentyment do tego materiału jednak jest.
- Kingu
Z tamtym to ma wspólnego 2 osoby, nazwę i ogólne pojęcie black metal, nic ponad to. Jest natomiast znów dobra muza, nieporównywalnie lepsza od przeszłości. Nie leżą mi te plastikowe bębny ale poza tym git.
- Gore_Obsessed
Polecam "Exorial".yossarian84 pisze:właśnie słucham, bardzo fajne i przyjemne! lubię klawisz w black metalu.krz63 pisze: "For a Glory...".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
zerknęGore_Obsessed pisze:Polecam "Exorial".yossarian84 pisze:właśnie słucham, bardzo fajne i przyjemne! lubię klawisz w black metalu.krz63 pisze: "For a Glory...".
- Gore_Obsessed
Elementarny brak popularności pewnych albumów/wykonawców pozostanie dla mnie na zawsze zagadką. :) Tak jak na przykład z meksykańskim SARGATANAS - kapela fenomen, a znowu widzę jak na Allegro oboma albumami (debiut w pierwszym wydaniu, a dwójka wydana 12 lat temu w limitowanym nakładzie 666 sztuk) wystawionymi po 19 zł zainteresowanie zerowe. Po kilkanaście wejść na każdą z aukcji, w tym połowa moich. Jak się wkurwię, to kupię po drugim egzemplarzu.DCI Hunt pisze:To się podoba tylko Tobie i mnie. Nie polecaj lepiej nikomu :D
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Bo te rzeczy to nisza niszy. Taki "Exorial" nie posiada chyba żadnego elementu "na czasie". Swoją drogą zabawne, że boom na oldskulowy death metal w żaden sposób nie odbił się na wzroście popularności takiego Sargatanas czy innego Mortem. Te kapele to esencja podziemnego, diabelskiego death metalu, ale co mnie to w sumie. Ważne, że ja mam, słucham i uwielbiam :)
PS. a stare materiały Mastiphal bardzo lubię. W sumie teraz bardziej niż -naście lat temu, bo wtedy miałem wyrzuty sumienia, że słucham tych nieprawdziwych ludzi.
PS. a stare materiały Mastiphal bardzo lubię. W sumie teraz bardziej niż -naście lat temu, bo wtedy miałem wyrzuty sumienia, że słucham tych nieprawdziwych ludzi.
- Gore_Obsessed
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dokładnie tak to powinno być! :-)Gore_Obsessed pisze:+1DCI Hunt pisze:Ważne, że ja mam, słucham i uwielbiam
Bo to zainteresowanie oldschoolowym death metalem jest takie powierzchowne i wybiórcze jak każdy trend.
Bo kto by tam słuchał Mortem, Sadistic Intent czy innego badziewia
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Lykantrop
Całkiem fajne to "Nocturnal Landspace", w końcu zaczęli grać jak ludzie :D