OBLITERATION (NOR)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: OBLITERATION (NOR)
Ten nowy CC to średniawka jest i nawet nie ma co porównywać. OBLITERATION bardzo dobre, ale jednak TEITANBLOOD jeszcze lepsze.
PENIS METAL
- Nerwowy
Bo CC już od długiego czasu jest synonimem sztampy i przeciętniactwa.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- rasowy masterfulowicz
dokładnie tak jestBlock69 pisze:Ten nowy CC to średniawka jest i nawet nie ma co porównywać. OBLITERATION bardzo dobre, ale jednak TEITANBLOOD jeszcze lepsze.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
mi się bardziej podoba OBLITERATIONstreetcleaner pisze:dokładnie tak jestBlock69 pisze:Ten nowy CC to średniawka jest i nawet nie ma co porównywać. OBLITERATION bardzo dobre, ale jednak TEITANBLOOD jeszcze lepsze.

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
jeżeli ostatnie Cannibal Corpse jest ORGANICZNE, to jak nazwiesz płyty Teitanblood i Obliteration?
- Skaut
trochę bez sensu to Twoje rozumowanie. Czyli jak kapela młoda to nie ma szans swoim krążkiem pobić tuzów metalu? Na tle Obliteration i Teitanblood niestety Cannibal Corpse w tym roku tak dobrze nie wypada (choć oczywiście to bardzo dobry krążek).Maria Konopnicka pisze:Porównanie z dupy, rozrzut stylistyczny tych kapel jest dla mnie ogromny, a ostatnie ich płyty pokazują jak bardzo pojemnym gatunkiem jest death metal. OBLITERATION czy TEITANBLOOD naprawdę fajnie się słucha i jak jeszcze nagrają po 10 płyt to kto wie, być może za kilkanaście lat będę ich darzył takim samym szacunkiem jak CANNIBAL CORPSE, być może po tylu latach grania - podobnie jak Amerykanie - będą w stanie nagrać tak organiczny, świeży i miażdżący album. Pożyjemy, zobaczymy. Póki co wrzucam ich do szufladki - młode, bardzo obiecujące kapele, mające na swoim koncie po jednej świetnej płycie.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
to ja was pogodzę, ostatnie Cannibal Corpse to zapewne jedna z pięciu najlepszych płyt tego zespołu, a przy okazji średniawka w kontekście całego gatunku 

- twoja_stara_trotzky
co rozumiesz przez określenie ORGANICZNE? bo, szczerze mówiąc, to trudno mi sobie wyobrazić bardziej organiczny death metal niż właśnie Obliteration. ta płyta brzmi w 100 proc. organicznie, nie słyszę tam żadnych studyjnych poprawiaczy, nic (w Teitanblood są, choćby na wokalach).
- Nerwowy
Co do Destroyer 666 akurat masz rację. Za to brzmienie Oblitearation jest takie jak być powinno - żadnego ugładzenia czy zmiękczenia tu nie słyszę.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- twoja_stara_trotzky
chyba jednak zupełnie co innego rozumiemy przez organiczność.
- hcpig
- Mol
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
mistrz, pasuje jak ulałMorph pisze: paintothebone - lingwiści amatorzy, znają po jednym język (każdy w 50% angielski i polski) , lubią neologejizmy

- Block69
Ja po prostu to wszystko co ty odkryłeś na "Evisceration Plague" znalazłem na "Kill" i tyle. Niżej od "Evisceration Plague" stawiam tylko "Gallery Of Suicide".Maria Konopnicka pisze:Trzeba być niedorozwiniętym, głuchym albo kompletnie nie mieć pojęcia o tej muzyce żeby coś takiego napisaćBlock69 pisze:Ten nowy CC to średniawkaDodaj jeszcze, że ostatni SFU jest lepszy
Dyskusja o ostatniej płycie CC powinna się sprowadzać do próby rozstrzygnięcia czy to jest album przełomowy, genialny, najlepszy w gatunku od wielu lat, czy po prostu płyta bardzo dobra i jedna z najlepszych w dyskografii Amerykanów.
PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:
No właśnie o takie lingwistyczne potworki jak influencje mi wtedy chodziłoBonny pisze:mistrz, pasuje jak ulałMorph pisze: paintothebone - lingwiści amatorzy, znają po jednym język (każdy w 50% angielski i polski) , lubią neologejizmy

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- wombat
- zaczyna szaleć
Absolutny rozpierdol robi ta płyta, top10 roku jak nic.
tssss. ależ ten materiał potrafi dobrze zrobić, przegięcie. 9/10
tssss. ależ ten materiał potrafi dobrze zrobić, przegięcie. 9/10
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Panowie dopiero z płyty ten materiał BRZMI. Samo brzmienie takiego powiedzmy "Nekropsalms Evoke the Frozen Age" rzuca mną o ziemie... Kur...a nie pamiętam kiedy ostatni raz słyszałem tak genialnie nagrane bębny.
eteeeeeeeernal winteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Najprzewielebniejszy
se posłuchałem w końcu, faktycznie zły materiał !
kuuuuuuuuuuuuuuuuurwa, dopiero teraz zobaczyłem, że gra u nich połowa składu boskiego Nekromantheon... już wiadomo dlaczego dobrze gniecie.
kuuuuuuuuuuuuuuuuurwa, dopiero teraz zobaczyłem, że gra u nich połowa składu boskiego Nekromantheon... już wiadomo dlaczego dobrze gniecie.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
jestem pierwszy do wyśmiewania ludzi koślawiących polską mowę angielskimi naleciałościami, ale akurat słowo influencja jest tutaj poprawne, pochodzi z łacińskiego influentia i swego czasu było w powszechnym użyciu.Morph pisze:No właśnie o takie lingwistyczne potworki jak influencje mi wtedy chodziłoBonny pisze:mistrz, pasuje jak ulałMorph pisze: paintothebone - lingwiści amatorzy, znają po jednym język (każdy w 50% angielski i polski) , lubią neologejizmy.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- twoja_stara_trotzky
heh, trafiony zatopionyBonny pisze:Panowie dopiero z płyty ten materiał BRZMI. Samo brzmienie takiego powiedzmy "Nekropsalms Evoke the Frozen Age" rzuca mną o ziemie... Kur...a nie pamiętam kiedy ostatni raz słyszałem tak genialnie nagrane bębny.