DRAWN AND QUARTERED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
- Harlequin
Re: DRAWN AND QUARTERED
No i jak wrażenia Koledzy? Ja uważam, że wyszła im niesamowita płyta. Na ich wcześniejszych albumach najbardziej lubiłem ten miażdżące, wolne numery, a tutaj jest tego całkiem sporo. W ogóle mam wrażenie, że wyszła im całkiem chwytliwa płyta, możliwe, że nawet najbardziej chwytliwa w dorobku. Kolejny dowód na to, że underground to nie tylko korytarzowa ściana dźwięku i teza, że "im gorzej grasz tym lepiej". Zero hipsterki i zero napinki tutaj, kawął zajebiaszczego death metalu
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
oczywiście.Harlequin pisze:No i jak wrażenia Koledzy? Ja uważam, że wyszła im niesamowita płyta. Na ich wcześniejszych albumach najbardziej lubiłem ten miażdżące, wolne numery, a tutaj jest tego całkiem sporo. W ogóle mam wrażenie, że wyszła im całkiem chwytliwa płyta, możliwe, że nawet najbardziej chwytliwa w dorobku. Kolejny dowód na to, że underground to nie tylko korytarzowa ściana dźwięku i teza, że "im gorzej grasz tym lepiej". Zero hipsterki i zero napinki tutaj, kawął zajebiaszczego death metalu
co nie zmienia postaci, że tamto jest względnie świeże, a to wali trupem.
samą płytę odsłucham z nośnika, jak zacznę na nowo kolekcjonować wszystkie klony i post-klony Incantation. a, że półki się od tego uginają to nie prędko to nie nastąpi. ostatni zakupiony to ep' Ekpyroris. bardzo dobry zresztą. najlepszy w ich wykonaniu. jak dotychczas.
Poro
- Harlequin
Ekpyrosis akurut nie wychyla się dla mnie poza przecietniactwo, ano to ep, ani wczesniejszy pełniak.
- Harlequin
Przy całej mojej sympatii do tego zespołu musze przyznać, ze ten album obrzydliwie szybko sie osłuchuje i nie chce się do niego wracać, nawet jesli zawiera dobrą muzę.
-
- weteran forumowych bitew
"The One Who Lurks" wrzuciłem rano w samochodowy odtwarzacz.....i wcale nie miałem ochoty wyłączyć po dojechaniu na swoją "galerę".
Wracając mialem możliwośc wysłuchania w całości.
Niesamowity album.
Mam nadzieję, że za szybko mi się nie znudzi lub nie znudzi się wcale...
Wracając mialem możliwośc wysłuchania w całości.
Niesamowity album.
Mam nadzieję, że za szybko mi się nie znudzi lub nie znudzi się wcale...
- Sybir
Koledzy, idzie nowe.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- zaczyna szaleć
to znaczy ?
- Sybir
Ponoć Amerykanie są w trakcie pisania nowych kawałków. Podobnie jak wspomniany w zbiorczej notce Cryptic Brood.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- zaczyna szaleć
No i super . Ostatni album rewelacja. Nie przebili genialnego , w mojej opinii HAIL INFERNAL DARKNESS, ale i tak jest zajebiście.
-
Bardzo dobrze....trzeba więc śledzić nowe wiadomości od tej Załogi.
- Sybir
Mnie ostatni album jakoś nie zachwycił, ale nie tracę wiary - a wręcz trwam w modlitwie :D
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Za sprawą ostatniej płyty, która mi się konkretnie zapętliła ostatnio, zacząłem odświeżać sobie resztę dyskografii Amerykanów i powtórzę jedynie to, co napisałem parę chwil temu w wątku "odsłuchowym": niewiele jest zespołów, które istniejąc tyle czasu, mogłoby się poszczycić tak dobrą i równą dyskografią, a jeszcze mniej jest wśród nich takich, które po tylu latach nagrywają swój najlepszy, a przynajmniej jeden z najlepszych albumów. Fenomenalny band.
Na takie oto refleksje mi się zbiera w czasach zarazy... :D
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- w mackach Zła
Z kapel które moim skromnym zdanie nie zawodzą i nagrywają porządne płyty można wymienić Immolation, Suffocation oraz Incantation.Plagueis pisze:Za sprawą ostatniej płyty, która mi się konkretnie zapętliła ostatnio, zacząłem odświeżać sobie resztę dyskografii Amerykanów i powtórzę jedynie to, co napisałem parę chwil temu w wątku "odsłuchowym": niewiele jest zespołów, które istniejąc tyle czasu, mogłoby się poszczycić tak dobrą i równą dyskografią, a jeszcze mniej jest wśród nich takich, które po tylu latach nagrywają swój najlepszy, a przynajmniej jeden z najlepszych albumów. Fenomenalny band.
Te trzy zespoły wymieniam jednym tchem jeśli chodzi o trzymanie fasonu
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
^ Wiadomo, wymieniłeś ścisłą czołówkę. Znalazłoby się pewnie jeszcze parę takich nazw, ale nie o to mi chodziło, gdy pisałem swojego posta. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
czekam na nówkę zatem
- Harlequin
https://krucyator.bandcamp.com/album/co ... pestilence
Drawn and Quartered new album "Congregation Pestilence" will be released on July 2, 2021 on Krucyator Productions, on CD/LP/Digital :
Track list :
1 Death's Disciple
2 Age Of Ignorance
3 Oblivion Pilgrimage
4 Proliferation Of Disease
5 Dispensation (Rise Of The Antichrist)
6 Six Devils (Trepanation)
7 Carnage Atrocity
8 Rotting Abomination (The Cleansing)
9 Congregation Pestilence
[Pre Orders] :
- CD: https://cutt.ly/hvFS4e6
- Vinyl : https://cutt.ly/0vFSXTa
- Bandcamp : https://krucyator.bandcamp.com/album/co ... pestilence
- Digital : smarturl.it/congregationpestil
The album has been mixed and mastered at Krucyator Studio (www.krucyatorstudio.com)
Drawn and Quartered new album "Congregation Pestilence" will be released on July 2, 2021 on Krucyator Productions, on CD/LP/Digital :
Track list :
1 Death's Disciple
2 Age Of Ignorance
3 Oblivion Pilgrimage
4 Proliferation Of Disease
5 Dispensation (Rise Of The Antichrist)
6 Six Devils (Trepanation)
7 Carnage Atrocity
8 Rotting Abomination (The Cleansing)
9 Congregation Pestilence
[Pre Orders] :
- CD: https://cutt.ly/hvFS4e6
- Vinyl : https://cutt.ly/0vFSXTa
- Bandcamp : https://krucyator.bandcamp.com/album/co ... pestilence
- Digital : smarturl.it/congregationpestil
The album has been mixed and mastered at Krucyator Studio (www.krucyatorstudio.com)
- Sybir