HELL MILITIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: HELL MILITIA

05-06-2010, 21:34

a ten jaki bonzo:)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

05-06-2010, 21:49

Adrian696 pisze:
Scaarph pisze:
Conflagrator pisze:Powódź mnóstwo ok.
ciekawe ilu samarytan z na wpół odlepionym już serduszkiem owsiakowej orkiestry na piersi, których przecież na tym forum nie brak, zareaguje z oburzeniem i tym razem. obstawiamy? :lol:
naprawdę nie widzisz różnicy miedzy ratowaniem życia niemowlaka, który wlaśnie przyszedl na świat - a durniami którzy wybudowali sie na terenach zalewowych, zapomnieli ubezpieczyć, a teraz krzycza, że za Kaczyńskiego nie byłoby powodzi??
masz rację. te wszystkie dzieci co się pobudowały na terenach zalewowych, zapomniały ubezpieczyć...chuj im w dupę, niech toną. co innego, jakby chore były.
.
a tak już na poważnie, odnośnie tego fragmentu: " a teraz krzycza, że za Kaczyńskiego nie byłoby powodzi??". ja nawet nie wiedziałem, że ktoś tak krzyczy, moja wypowiedź absolutnie nie dotyczyła polityki, jeno czystego surowego zdarzenia.

edit: swoją drogą to jakbym JKM czytał adrianie :D
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

06-06-2010, 08:19

Scaarph pisze: edit: swoją drogą to jakbym JKM czytał adrianie :D
ja Ci to opisze na przykładzie - pewnego powodziowego dnia jem śniadanie - ok 7 - odpalam TVN24 - jakies wiadomosci o powodzi - reporter jest w jakiejś wiosce - sołtys, kilkunastu rolników i Strażacy, przekonujacy ich, ze maja sie ewakuować.... sołtys z rolnikami mówią, że nie - bo dadza sobie sami rade, oni sie przygotowali, maja zapasy i kilka łódek - dziekuja za pomoc... ten sam powodziowy dzień, jem obiad ok 16, odpalam TVN24, ooooo ta sama wioska, ale reporter podpływa motorówka, ten sam sołtys, ale rolników od zajebania, stoja po pas w wodzie - krzycza, że ich Tusk i Komorowski oszukali, że żadna amfibia nie przypłynęła po ich świnie i krowy, że nikt im nawet wody nie dostarczył itd itp.... inny powodziowy dzień, reporter rozmawia z ludzmi (niby mlodzi i na oko wykształceni) pada pytanie dlaczego pobudowali sie w tym miejscu (nowe osiedle domków jednorodzinnych, stoi ich tam kilkadziesiat) skoro w 97 roku te tereny zostały całkowicie zalane - jeden mówi wprost - tutaj była najtańsza ziemia i zaoszczedzili ok 50 tys. - a to Rzad powinien pomyslec o Wałach Przeciwpowodziowych w tym miejscu...
oczywiscie - mam świadomość, że jest pełno przypadków w których ludzie nic nie zawinili przy tragedii jaka ich spotkała...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
długopisyyyyyyyyyy

06-06-2010, 11:16

kiedys posłuchałem z pare sekund tej Milicji z Piekieł (durna nazwa) i wydało mi się jakies takie sraczkowate, ale może za krótko słuchałem.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

06-06-2010, 11:22

parę sekund...wiejski pedał...długopisyyyyyyyyyy...durna nazwa
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
długopisyyyyyyyyyy

06-06-2010, 11:25

Ta wiadomość jest do Antrofagusa bo widzę że mi się ananas wciął :D
Ty też ze mną zaczynasz? może chcesz się stać trzecim ananasem? tak, dałem temu parę sekund, bo na więcej szkoda czasu. Zwykłe populistyczne wyrobnictwo. Ale to przeciez teraz jest na czasie, to takie religijne, takie modne.
Ostatnio zmieniony 06-06-2010, 11:29 przez długopisyyyyyyyyyy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

06-06-2010, 11:29

Jung do konia: wypierdalaj stąd, małorolny przygłupie

tylko na masterfulu takie atrakcje :D
this is a land of wolves now
długopisyyyyyyyyyy

06-06-2010, 11:31

ten post z kolei jest do Drona, bo wciął mi się teraz ich małoletni ananas :D

hehe... wyprowadziłem z równowagi? ;) mogę zaglądać i pisać w temacie jakim chcę i pójdę kiedy będę chciał. Niestety taka prawda jest, że ten zespół nic nie znaczy. Oczywiście jest na czasie i należy go słuchać, wiem.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

06-06-2010, 11:44

Drone pisze:Ile na tej płycie jest ciemnych smaczków, sprzężeń, jazgotów, brudu, brudu, brudu. Coś wspaniałego.
Owszem.
Drone pisze:W ogóle jedna z najoryginalniejszych płyt z blacku ostatnich lat.
No tu już się troszkę rozpędziłeś.
Drone pisze:I tak, zdecydowanie fundamentem jest tu "De Misteriis", [...]
Po raz kolejny wspominasz o DMDS, jakby to jakieś novum było. Słyszałeś może debiut Hell Militia? Czy tam do kurwy nędzy nie słychać DMDS? :wink: Nowa płyta to w prostej linii kontynuacja formy i pomysłów z debiutu z tą drobną różnicą, że jest trochę punkowego gówna. Nie spodziewałem się niczego innego. Teraz czekać aż wszyscy spuszczający się nad nową HxMx "odkryją" debiut na który srali i pluli :wink:
długopisyyyyyyyyyy pisze:Ta wiadomość jest do Antrofagusa bo widzę że mi się ananas wciął :D
Ty też ze mną zaczynasz? może chcesz się stać trzecim ananasem? tak, dałem temu parę sekund, bo na więcej szkoda czasu. Zwykłe populistyczne wyrobnictwo. Ale to przeciez teraz jest na czasie, to takie religijne, takie modne.
Po 1. Twoja stara Antrofagus.
Po 2. W chuju mam twoje ananasy.
Po 3. Jak chcesz modny i religijny BM to sobie posłuchaj gównianego jak nieszczęście Watain albo Blaze Of Perdition.
Po 4. EOT małorolny chujku, ja ci Darek pod nos podsuwam takie perełki jak nowe zdjęcia Miley Cyrus a ty mi tu kurwa bluzgasz na nową Hell Milicję. Nie ma takiego bicia.
- Piotr Rybak
długopisyyyyyyyyyy

06-06-2010, 11:50

Anthropophagus pisze:
długopisyyyyyyyyyy pisze:Ta wiadomość jest do Antrofagusa bo widzę że mi się ananas wciął :D
Po 1. Twoja stara Antrofagus.
Po 2. W chuju mam twoje ananasy.
Po 3. Jak chcesz modny i religijny BM to sobie posłuchaj gównianego jak nieszczęście Watain albo Blaze Of Perdition.
Po 4. EOT małorolny chujku, ja ci Darek pod nos podsuwam takie perełki jak nowe zdjęcia Miley Cyrus a ty mi tu kurwa bluzgasz na nową Hell Milicję. Nie ma takiego bicia.
Nie podoba mi sie ta Hell Militia... po prostu, uważam to za wyrobnictwo. To że Antrofagus to ja tak zawsze na Ciebie mówiłem, bo mi było wygodniej. Połamane masz strasznie to imię. Pierwszy do mnie agresywnie napisałeś, ja nigdy sam z siebie nie zaczynam ani na nikogo nie napadam. Chociaż sam może i nerwowy jestem ostatnio, ale z równowagi mnie wyprowadził zdrajca Riven. Dzięki za Miles bo mi się bardzo podoba.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

06-06-2010, 11:53

przeciez Death in June to tez pedaly, dlaczego sie wtedy obraziles? :(
jak nie - to nie!
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

06-06-2010, 11:56

długopisyyyyyyyyyy pisze: Nie podoba mi sie ta Hell Militia... po prostu, uważam to za wyrobnictwo.
Na podstawie kilku sekund... brawo.
Yare Yare Daze
długopisyyyyyyyyyy

06-06-2010, 12:00

bo zacząłeś na mnie bluzgać Riven, i napadać. Od chłopów ze wsi, różnych takich itp. A ja mimo iż mam już 30 lat i jestem silny to jestem wrażliwy. Na wsi się nie przelewa i jest biednie. Ma się tą kurę czy kota w chałupie, jakąś zupę na niedziele na gnacie i tyle... nie mam ogromnych ubrań ani ładnych butów.
Ostatnio zmieniony 06-06-2010, 12:04 przez długopisyyyyyyyyyy, łącznie zmieniany 1 raz.
długopisyyyyyyyyyy

06-06-2010, 12:03

hcpig pisze:
długopisyyyyyyyyyy pisze: Nie podoba mi sie ta Hell Militia... po prostu, uważam to za wyrobnictwo.
Na podstawie kilku sekund... brawo.
Może kilkunastu czy ze 30-tu... nie pamiętam. Bardzo szybko wyczuwam czy coś jest dobre dla mnie. Ogólnie często te nowsze zespoły są do dupy i ładunek emocjonalny jaki ze sobą niosą jest praktycznie zerowy. Wszystko stało się strasznie płaskie.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

06-06-2010, 16:18

Drone pisze:A to przeczytaj wyżej, co napisałem o debiucie. Nie tylko go słyszałem, ale mam nawet chyba w dwóch egzemplarzach. Zawsze broniłem i HELL MILICJI, i ostatnich płyt MUTIILATION też.
Ależ psorku, przecież pytanie o to czy słyszałeś debiut jest mocno retoryczne. Dziwi mnie po prostu trochę to ''nagłe'' porównywanie do DMDS, fundamentu piekielnej psiarni, fundamentu bezdyskusyjnego i mocno oczywistego od jakichś 5 lat... czyli od czasu wydania debiutu, z którego DMDS wylewał się hektolitrami. Jedyna płyta (poza obiema płytami Hell Milicji), która zawierała podobne stężenie mistycznych obrządków to debiut Frost - "Cursed Again", dlatego cieszy kolejna perełka posiadająca TEN klimat i będąca na TAKIM poziomie. Mimo, że są tu pewne nowości; pięknie gówniane, punkowe nowości. Bronić należy i Mutiilation i HxMx. Bronić przed małorolnymi chujami, przyrównującymi ich dzieła do gówna i wrzucającymi ich tfu-rczość do rwącego potoku pod nazwą religijny czarny metal. Trwajmy w wierze! Nie lękajmy się!
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

06-06-2010, 16:23

Anthropophagus pisze: Jedyna płyta (poza obiema płytami Hell Milicji), która zawierała podobne stężenie mistycznych obrządków to debiut Frost - "Cursed Again", dlatego cieszy kolejna perełka posiadająca TEN klimat i będąca na TAKIM poziomie.
O "Draco Sit Mihi Dux" panu się zapomniało.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-06-2010, 18:00

długopisyyyyyyyyyy pisze:Milicji z Piekieł (durna nazwa)
zajrzyj do słownika, to może przestanie być taka durna.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
długopisyyyyyyyyyy

06-06-2010, 18:06

No Hell Militia. No to Piekło milicji. Chodzi pewnie o to że tam we Francji skąd jest zespół mają żle milicjanci. Lub może że piekło sie robi gdy nadchodzi milicja np. jak są różne zamieszki na mieście to milicja idzie na nich z pałami.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

06-06-2010, 18:38

Jakbys tego nie przetłumaczył, to i tak nie będzie się zgadzac z orginałem (No chyba że Piekło Milicja)

edit: chociaż, jakby sie tak uprzec i to naciagnac, to mozna uzyc "hell" jako przymiotnika. Nieczęsto spotykane, ale cóż.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-06-2010, 18:58

bojówka piekła. można?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
ODPOWIEDZ