MASSEMORD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Holi
w mackach Zła

Re: MasseMord

05-11-2010, 12:42

tak w Pagan jest już i podobno też wysyłają już...
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

05-11-2010, 14:20

Nie podobno, bo są tacy którzy już swój egzemplarz dostali do rąk własnych :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

05-11-2010, 19:39

Lykantrop pisze:Nie podobno, bo są tacy którzy już swój egzemplarz dostali do rąk własnych :-)
to zapytaj ich czy im się podoba i czy warto to kupić?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

05-11-2010, 20:17

kurcze tak się właśnie zastanawiam co ich podkusiło żeby nagrać album właśnie w tym stylu. Względem kogo wymierzony jest ten środkowy palec? Bo według mnie to właśnie to jest głównym przesłaniem tego albumu. Posłuchałem kilku fragmentów i jestem nieco zniesmaczony. Mam nadzieje że to jedyny taki album w ich dorobku. No chyba że się mylę i jak zakupię swój egzemplarz i posłucham trochę, to może prócz lepszego brzmienia perkusji dostrzegę inne atuty tego wydawnictwa.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

05-11-2010, 22:44

na pierwszy rzut ucha całkiem przyjemna płyta. pulsująco, transowo, nieco psychodelicznie, fajnie pierdzący bassss. momentami wpada ten okręt na mielizny, ale generalnie niegłupia rzecz. nowa epka - Notes of Antihate Profound - to zupełnie inna bajka, czyli w sumie mniej czy bardziej tradycyjny black metal, w chuj nijaki
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

06-11-2010, 01:00

Na pewno jest mniej Dodheimsgard, niż na poprzednich. Narazie 1 przesłuchanie za mną, a płytka raczej należy do tych w które wgryźć się trzeba, więc za wiele wątpliwości nie rozwieję.

Co do jEPki to taka se, "Masshealing..." dużo lepsza w starej wersji.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Holi
w mackach Zła

08-11-2010, 09:18

ogólnie - nowy Cd- ciekawy - jeden kawałek 35 minut - transowy, na pewno inaczej niż do tej pory, rozbudowana ciekawa kompozycja, zapewne to raczej eksperyment z ich strony - ale dla mnie ok, wchodzi i ciekawie się tego słucha, nagrali coś innego niż do tej pory
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-11-2010, 16:37

jak nigdy nie byłem wielkim fanem MasseMord, tak na ten duży album przyznam czekałem z niecierpliwością bo tym co napisał herr Warcrinmer ;) Ep`ka wg mnie przeciętna strasznie, zakupiłem ją w ciemno, co by uzupełnić dyskografie, poprzednie produkcje też ok, ale bez większych ochów i achów, ot dobrze zagrane i nic ponadto, zawsze się śmiałem że przy Furii to nawet nie stało mimo iż to praktycznie Ci sami ludzie ... no! ale nowy album stwierdziłem, że zakupię w ślepo nie ściągając tego krążka i powiem jedno! opłaciło się!! oczywiście expresowa przesyłka z Pagan jak zwykle, w piątek zamówiłem dziś już listonosz przyniósł mi krążek do domu, dobrze wydany slip co mnie bardzo ucieszyło i muzyka?!
... jest minimalistycznie, jest wręcz transowo, brudno ale przy tym cholernie zajebiście. Lubię tego typu wałki jaki został zaserwowany przez muzyków MasseMord, myślałem że będzie to przeciętny krążek, tym czasem po trzech przesłuchaniach stwierdzam, że jest bardzo dobrze - na pewno najlepiej biorąc pod uwagę to, co do tej pory udało im się nagrać pod szyldem MasseMord.

polecam!

EdytA:
okładka jest zajebista!

Obrazek
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

10-11-2010, 14:39

ale mi się wkręcił ten krążek MasseMord!!!

Adrian696, skatowałeś go? :)
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

10-11-2010, 21:05

Ihasan pisze:jak nigdy nie byłem wielkim fanem MasseMord, tak na ten duży album przyznam czekałem z niecierpliwością bo tym co napisał herr Warcrinmer ;) Ep`ka wg mnie przeciętna strasznie, zakupiłem ją w ciemno, co by uzupełnić dyskografie, poprzednie produkcje też ok, ale bez większych ochów i achów, ot dobrze zagrane i nic ponadto, zawsze się śmiałem że przy Furii to nawet nie stało mimo iż to praktycznie Ci sami ludzie ... no! ale nowy album stwierdziłem, że zakupię w ślepo nie ściągając tego krążka i powiem jedno! opłaciło się!! oczywiście expresowa przesyłka z Pagan jak zwykle, w piątek zamówiłem dziś już listonosz przyniósł mi krążek do domu, dobrze wydany slip co mnie bardzo ucieszyło i muzyka?!
... jest minimalistycznie, jest wręcz transowo, brudno ale przy tym cholernie zajebiście. Lubię tego typu wałki jaki został zaserwowany przez muzyków MasseMord, myślałem że będzie to przeciętny krążek, tym czasem po trzech przesłuchaniach stwierdzam, że jest bardzo dobrze - na pewno najlepiej biorąc pod uwagę to, co do tej pory udało im się nagrać pod szyldem MasseMord.

polecam!

EdytA:
okładka jest zajebista!

Obrazek
Kolejna zajebista płyta. Świetne vocale (domieszka Varga słyszalna), dużo wolnych temp. Zdecydowanie lepsze od Morowe, które mi się mocno w dół przewartościowało...
Za młody jesteś na Heroda!
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

10-11-2010, 21:24

kampeki pisze:Kolejna zajebista płyta. Świetne vocale (domieszka Varga słyszalna), dużo wolnych temp. Zdecydowanie lepsze od Morowe, które mi się mocno w dół przewartościowało...
z pierwszą częścią się z Tobą zgodzę, nagrali wreszcie odważny i mocny krążek! czego nie można było powiedzieć przy wcześniejszych produkcjach.
zaś co do przewartościowania MOROWE w ogóle nie podzielam Twojego zdania! :wink:
min, parę razy w tygodniu słucham tego krążka i wciąż wg mnie kopie jak przy pierwszym odsłuchu. Czołówka tego roku nie tylko na naszej rodzimej scenie.
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

10-11-2010, 21:33

Ihasan pisze:ale mi się wkręcił ten krążek MasseMord!!!

Adrian696, skatowałeś go? :)
a kilka razy juz, bardzo sobie uważam, pierwsza produkcja Masse która daje rade
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

10-11-2010, 21:35

Ihasan pisze:
kampeki pisze:Kolejna zajebista płyta. Świetne vocale (domieszka Varga słyszalna), dużo wolnych temp. Zdecydowanie lepsze od Morowe, które mi się mocno w dół przewartościowało...
z pierwszą częścią się z Tobą zgodzę, nagrali wreszcie odważny i mocny krążek! czego nie można było powiedzieć przy wcześniejszych produkcjach.
zaś co do przewartościowania MOROWE w ogóle nie podzielam Twojego zdania! :wink:
min, parę razy w tygodniu słucham tego krążka i wciąż wg mnie kopie jak przy pierwszym odsłuchu. Czołówka tego roku nie tylko na naszej rodzimej scenie.
Nadal uważam, że w skali światowej to jest dobry krążek (ale już nie bardzo dobry)...natomiast MasseMord, mocno mi się wkręcił.
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

10-11-2010, 21:41

Na pewno lepsze niż Morowe.
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

10-11-2010, 21:51

Jedynie mierzi mnie ten klawisz ok. 3:30.
Prawdopodobnie mógłby być to każdy inny opętany dźwięk, byle nie ten :lol:

EDIT: ten na 5:50 też mógłby zniknąć;)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

10-11-2010, 21:58

streetcleaner pisze:Na pewno lepsze niż Morowe.
eee ...
dla mnie inne - równie dobre!
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

10-11-2010, 22:07

Ihasan pisze:
streetcleaner pisze:Na pewno lepsze niż Morowe.
eee ...
dla mnie inne - równie dobre!
Ten jak broni tej ;) Ludwiku Dorn i Sabo nie idźcie tą drogą :lol:
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

10-11-2010, 22:11

bo Morowe to wchuj dobra płyta co mam Ci powiedzieć ;)
choć nie ukrywam, że MasseMord tez mnie pozytywnie zaskoczył.
nieźle też wydany jest ten krążek trzeba przyznać.

streetcleaner pisze:Jedynie mierzi mnie ten klawisz ok. 3:30.
Prawdopodobnie mógłby być to każdy inny opętany dźwięk, byle nie ten :lol:

EDIT: ten na 5:50 też mógłby zniknąć;)
eeee .... marudzisz :wink:
fajnie się komponuje z klimatem;
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

11-11-2010, 03:04

Rzeczywiscie bardzo ciekawa plyta,zdecydowanie inna stylistycznie niz dotychczas,zdaje sie ze nabieraja tzw wlasnego charakteru,mniej hadzia i do przodu,a wiele wiecej skupienia na transie i specyficznie chorobliwej atmosferze,jestem na tak!
Death Dwells in Love
ODPOWIEDZ