BASTARD PRIEST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: BASTARD PRIEST

26-05-2013, 03:22

Weryfikacja jeszcze przede mną, na razie, po kilku odsłuchach, BotEN jawi mi się jako album lepszy od UtHoD - konfrontacja niebawem.
Właśnie przyszło mi do głowy, że sprawa z Bastard Priest ma się podobnie do Bombs of Hades - debiut-petarda, na wykopie i tak dalej, po którym przychodzi bardziej stonowany i jednocześnie bardziej dopracowany (i poniekąd wyrachowany, choć to nie jest najlepsze określenie) album nr 2. W przypadku BoH dwójka jest lepsza, jednak brakuje jej nieco spontaniczności z debiutu, tak to odbieram - być może podobnie jest z BP, ale jest kwestia do sprawdzenia w niedalekiej przyszłości.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Paysage d'Hiver
w mackach Zła

26-05-2013, 07:42

Jedynka bardziej zadziorna dwójka "troszeczkę" stonowana, ja słucham tych albumów z wielką przyjemnością - oby dalej tak nagrywali i będzie super
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

26-05-2013, 08:16

Otóż to, takie mam wrażenia - i co do BP, i BoH. W każdym razie, niech tylko obie kapele utrzymają kurs, to będę miał czego ze Szwecji słuchać :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

26-05-2013, 13:06

AroHien pisze:A ja jednak wolę 'jedynkę' ( która 'jedynka' nie jest ale jebał to pies hehe) Ghouls... jawi mi się jako płyta oczywista. Wiem, że to dosc dziwnie brzmi w obliczu tych surowych dzwięków, ale ja takiej płyty się spodziewałem i obawiam się, ze to nie przypadek.Nie jestem jednak na nie, cieszą mnie te dzwięki i pewnie sprawdze ich kolejną płytę.
Może dlatego, że tam wszystko jest dokładnie takie jak być powinno - świetne, rzężące, piwniczne brzmienie, masa punkowego łomotu, zwajchowane solówki i doskonały, wulgarny, pijacki wokal. Dla mnie ten album to ścisła czołówka ostatnich kilku lat jeśli chodzi o szwedzki dm.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-07-2020, 14:56

Kawałek z nowej EP-ki:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
iGrinder
postuje jak opętany!

24-07-2020, 21:26

Potęga! Mogliby się przełamać i pograć kilka sztuk
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
ODPOWIEDZ