ARCTURUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: ARCTURUS

06-04-2018, 23:01

535 pisze:Liczy się tylko Vortex. Wystarczy włączyć koncert z Oslo, by się o tym przekonać.
Wyje, jak porypany na Arcturianie.
Do muzyki, która jest awangardowa
i dziwaczna sama w sobie dodaje zbyt duży pierwiastek niestabilności.
Ale lubię chłopa ogólnie i
jego solową płytę.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

06-04-2018, 23:09

Akurat solowa płyta to wybitne łajno. Co do wycia, to jest mniej więcej tak jak z image. Tam wyżej już zasygnalizowałem zagadnienie, wrzucając stosowny materiał zdjęciowy. Otóż istnieje taka oto narracja. Arcturus wcześniej był wykwintny i awangardowy, och i ach, a wokal Garma szlachetny i wymuskany. Prawdziwe cacko. Tymczasem obecnie jest chujowo, jakieś pedały z rogami oraz rajstopiarze, a wokalista wyjec niemożliwy, a w dodatku najebany jak działo. Też mi problem swoją drogą. Ja mam jedną propozycję. Wy może sobie odświeżcie te płyty, zamiast jechać na jakimś sentymencie, recenzjach z chujwieskąd, czy co gorsza uprzedzeniach.
Awatar użytkownika
Medard

06-04-2018, 23:19

535 pisze:Akurat solowa płyta to wybitne łajno. Co do wycia, to jest mniej więcej tak jak z image. Tam wyżej już zasygnalizowałem zagadnienie, wrzucając stosowny materiał zdjęciowy. Otóż istnieje taka oto narracja. Arcturus wcześniej był wykwintny i awangardowy, och i ach, a wokal Garma szlachetny i wymuskany. Prawdziwe cacko. Tymczasem obecnie jest chujowo, jakieś pedały z rogami oraz rajstopiarze, a wokalista wyjec niemożliwy, a w dodatku najebany jak działo. Też mi problem swoją drogą. Ja mam jedną propozycję. Wy może sobie odświeżcie te płyty, zamiast jechać na jakimś sentymencie, recenzjach z chujwieskąd, czy co gorsza uprzedzeniach.
Słuchałem miesiąc temu wszystkich płyt Arcturusa, poza remixami. Wiem, co piszę i takie mam zdanie.
Po prostu jest lekki przerost formy nad treścią, Sverd nie zapanował nad Arcturianem.
Ale mimo to płyta jest całkiem ok, broni się.
535

06-04-2018, 23:24

Zdanie zdaniem. Każdy siedzi na swoim. Nie zmienia to faktu, że zarzut o nie zapanowaniu nad materiałem w stosunku do kapeli , która nagrała taką płytę jak The Satanists, brzmi komicznie. Ja bym się nie odważył.
Awatar użytkownika
Medard

06-04-2018, 23:32

535 pisze:Zdanie zdaniem. Każdy siedzi na swoim. Nie zmienia to faktu, że zarzut o niezapanowaniu nad materiałem w stosunku do kapeli , która nagrała taką płytę jak The Satanists, brzmi komicznie. Ja bym się nie odważył.
Weź pod uwagę, że mieli długą przerwę, a to zwykle nie pomaga.
Dodatkowo to jest bardziej projekt, a nie zespół, bo Sverd zaprasza dużo osób do współpracy przy każdej płycie.
Przecież on pracuje zarobkowo, czyli zespół prowadzi w wolnym czasie.
I tak mam szacun, ze mu się jeszcze chce.

A tak przy okazji, to nic nie daje po kilka razy powtarzanie tego samego, zaklinanie rzeczywistości i narzucanie innym swojego zdania.
lepiej normalnie wyrazić opinię. I tak w przypadku sporu każdy zostaje przy własnym zdaniu.
A czytelnikowi może się przecież odmienić, kto to wie.
535

06-04-2018, 23:46

To prawda. Ostatnio zauważyłem, że lepiej w ogóle nic nie pisać i nie rozmawiać, bo albo kończy się fochem, albo parasolkową przepychanką na poziomie POPIS. Zaklinaniem rzeczywistości jest stawianie Garma w pozycji wokalisty wybitnego vel nie wyjącego, chyba pamięć szwankuje. Nikomu niczego nie narzucam. Zachęcam jedynie do konfrontacji z nagraniami. Tymczasem wybacz. Udaję się na spoczynek. Wypada jutro dociągnąć do Ragehammer. Jak już mam być pijany , to nie chcę być dodatkowo niewyspany.
Awatar użytkownika
Medard

06-04-2018, 23:51

Udanych wrażeń jutro życzę.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

07-04-2018, 07:59

nicram pisze:A to ciekawe spojrzenie. Ja widzę to zupełnie odwrotnie. Śmiertelnie poważna "La Masquerade..." (zarówno muzycznie i tekstowo) i lekko odjechana, luźna, wodewilowa "The Sham Mirrors", w ogóle nie black metalowa pod względem lirycznym. A jak nie patrzeć dwójka tekstowo jest bardzo black i bardzo satanistyczna, zresztą jej pierwotny tytuł to "The Satanist" własnie. No ale co człowiek, to interpretacja inna.
Chodzi mi o te wszystkie groteskowe motywy, które przypominają, że "clown nie jest śmieszny w świetle księżyca". ;) To właśnie na Maskaradzie raczej dopatrywałbym się wodewilu, ale - jak już napisałeś - każdy widzi to po swojemu.
Medard pisze:ta recenzja wiele mówi o płycie Arcturian:
https://www.rockmetal.pl/recenzje/arctu ... urian.html

I komentarze również
Bzdury. "Arcturian" to świetny krążek.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Medard

07-04-2018, 08:14

Plagueis pisze:
nicram pisze:A to ciekawe spojrzenie. Ja widzę to zupełnie odwrotnie. Śmiertelnie poważna "La Masquerade..." (zarówno muzycznie i tekstowo) i lekko odjechana, luźna, wodewilowa "The Sham Mirrors", w ogóle nie black metalowa pod względem lirycznym. A jak nie patrzeć dwójka tekstowo jest bardzo black i bardzo satanistyczna, zresztą jej pierwotny tytuł to "The Satanist" własnie. No ale co człowiek, to interpretacja inna.
Chodzi mi o te wszystkie groteskowe motywy, które przypominają, że "clown nie jest śmieszny w świetle księżyca". ;) To właśnie na Maskaradzie raczej dopatrywałbym się wodewilu, ale - jak już napisałeś - każdy widzi to po swojemu.
Medard pisze:ta recenzja wiele mówi o płycie Arcturian:
https://www.rockmetal.pl/recenzje/arctu ... urian.html

I komentarze również
Bzdury. "Arcturian" to świetny krążek.
Tylko dobry.
Heretyk

07-04-2018, 15:44

Infernalna Maskarada i Sham Mirrors >>>>> reszta
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-04-2018, 16:07

Heretyk pisze:Infernalna Maskarada i Sham Mirrors >>>>> reszta
To jest tak oczywiste, że aż żal, że trzeba o tym pisać :D
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Drone

07-04-2018, 16:13

Lukass pisze:
To oczywiste.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
byrgh
zahartowany metalizator

07-04-2018, 17:00

Serio da się tego jeszcze?
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-04-2018, 17:27

Lukass pisze:
Arcturian na którym przecież słychać mighty VOIVOD zjada wszystko inne przecież. :-)
all the monsters will break your heart
Heretyk

07-04-2018, 19:18

Lukass pisze:
na tym akurat forum warto przypominać o różnych oczywistych oczywistościach. bo jak nie, to można się dowiedzieć takich rzeczy, że normalny człowiek tego nie ogarnie nawet po wypiciu 36 żubrów czy tego typu napitków
Awatar użytkownika
hcpig

07-04-2018, 19:48

Drone pisze:
Lukass pisze:
To oczywiste.
Zabrakło remiksów, które są genialne.
Yare Yare Daze
535

08-04-2018, 14:57

Oj dziewczynki i chłopcy. Przemysł pogardy oraz nienawiści ruszył zmielić napuchniętego karzełka, który odważył się zamachnąć na ą ę awanagardę. Ruch w temacie niczym przy bramkach w Balicach.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-04-2018, 11:02

Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

21-02-2023, 19:49

Aspera Hiems Symfonia 5/10
La masquerade infernale 1/10
The Sham Mirrors 9/10
Sideshow Symphonies 6/10
Arcturian 8/10
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
hcpig

21-02-2023, 19:51

Aspera Hiems Symfonia 5/10
La Masquerade Infernale 10/10
Disguised Masters 10/10
The Sham Mirrors 9/10
Sideshow Symphonies 7/10
Arcturian 4/10
Yare Yare Daze