SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Re: SEPULTURA
Morbid Visions to w ogóle chyba jedna z najlepszych płyt w metalu. To był mój pierwszy kontakt z Sepulturą i od razu byłem zachwycony, jednak wtedy nie miałem dużego porównania więc sądziłem, że czeka mnie jeszcze cała masa lepszych albumów w metalu (zwłaszcza, że nikt jakoś tego specjalnie nie zachwalał). Dopiero po latach dostrzegłem autentyczną wielkość tej płyty.
- vicek
- zahartowany metalizator
W końcu ktoś docenił tę płytę, bo większość mówi, że to gówno, a prawda jest taka, że "Morbid visions" to najlepsze co nagrali razem ze "Schizą".
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
hehe, a ja odwrotnie, tez tak myslalem a jak puscilem sobie jakis czas temu to mi szczene wyjebala. potega.evildead pisze:podobnie z Chaos AD - przez lata moja ulubiona Sepultura, obecnie z trudem dobrnę do końca
this is a land of wolves now
- Gore_Obsessed
Dla mnie obecnie sprawa wygląda mniej więcej tak jak u METALLIKI, czyli istnieją dla mnie cztery pierwsze płyty, a na piątce podobają mi się jedynie pojedyncze fragmenty. Potem nie ma dla mnie nic, a "Against" szczerze uważam za jedną z najgorszych płyt jakie słyszałem i jeden z największych symboli upadku. Sam wstęp na bębnach i solówka z "Warriors of death" są sto razy więcej warte niż to sflaczałe gówno. Z dwóch ostatnich albumów nie słyszałem nic, a trzy wcześniejsze znam na wyrywki.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Stream, koncert:
http://www.youtube.com/rockinrio?feature=inp-lt-rop
http://www.youtube.com/rockinrio?feature=inp-lt-rop
- hvk
- rozkręca się
Już przy samym otwieraczu bieda tego nowego wcielenia Sepultury bije po oczach, niestety.
edit: lol, przez parę dobrych chwil zastanawiałem się co to za dziadek na basie tam brzdąka, bo roszad składowych tego zespołu w ogóle nie śledziłem po albumie Against, a tu okazało się, że to jednak Paulo Jr. ;)
edit: lol, przez parę dobrych chwil zastanawiałem się co to za dziadek na basie tam brzdąka, bo roszad składowych tego zespołu w ogóle nie śledziłem po albumie Against, a tu okazało się, że to jednak Paulo Jr. ;)
"And only the locusts shall sing / At the end of the day"
- Rattlehead
eeee no fajnie chłopaki stukają w te bębenki. W ogóle całkiem niezły szoł, jestem pozytywnie zaskoczony.
support music, not rumors
- empir
mało tej sepy w sepie
- empir
w końcu grają coś co znam
- hvk
- rozkręca się
"Territory" całkiem przyzwoicie przy akompaniamencie tych wszystkich bębenków.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Słabo ten snakepit wykorzystują. Co do samej Sepy to ofkoz jest nie do zaakceptowania z czarnuchem.
- empir
fajny pomysł z 2 kamerkami choć mogli dać więcej
- hvk
- rozkręca się
Nieco mieszane uczucia, starsze numery przyzwoicie wypadły, ale fakt faktem, to co prezentuje obecna Sepultura już przyzwoicie nie wypada.
- Rattlehead
Ja w sumie 2 numery skojarzyłem, ale tak jak wspomniałem występ całkiem przyzwoity, głownie za sprawą tych bębkowiczów.empir pisze:w końcu grają coś co znam
support music, not rumors
- empir
ta, territory i roots
płyty bez Maxa słyszałem ale nic z nich nie kojarzę
płyty bez Maxa słyszałem ale nic z nich nie kojarzę
- Kraft
Mastodon klasa. Wiadomka, wokal studyjnie i na żywca u nich to inne bajka, ale chuj tam ;)
- Zenek
Sepultura spadła do okręgówki nie dlatego, że nagrali coś takiego jak Roots, tylko dlatego, że po Roots zespół się rozpadł :Pevildead pisze:w połowie lat 90-tych razem z Korn byli ojcami chrzestnymi nowego grania - tyle że Korn stali się megagwiazdą, a Sepultura spadła do okręgówki

- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Pierdolenie. Against, Dante i A-lex są świetne. Reszta z Greenem od przeciętnych po dobre z plusem.
- empir
to jak określić zatem płyty bez Greena? Ultra mega przechuj wyjebiste?
- Self
- rasowy masterfulowicz
No pewnie, to określenie jak najbardziej pasuje.