CRYPTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- arekLXXXII
- rozkręca się
Re: CRYPTOPSY
[youtube][/youtube]
Jest pierwszy utwór Akurion. Po trailerze spodziewałem się czegoś z większym jebnięciem, mniej rozciągniętego. Chyba nazwisko DiSalvo trochę zmyliło. Bynajmniej, czekam na więcej.
Jest pierwszy utwór Akurion. Po trailerze spodziewałem się czegoś z większym jebnięciem, mniej rozciągniętego. Chyba nazwisko DiSalvo trochę zmyliło. Bynajmniej, czekam na więcej.
- Mental
- weteran forumowych bitew
możesz przetłumaczyć?arekLXXXII pisze: Bynajmniej, czekam na więcej.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- arekLXXXII
- rozkręca się
Chciałbym przesłuchać całą płytę Akurion. Najlepiej teraz.Mental pisze:możesz przetłumaczyć?arekLXXXII pisze: Bynajmniej, czekam na więcej.
Jeżeli nadal masz problem ze zrozumieniem mojej wypowiedzi, to wklej ją do Tłumacza Google.
- Mental
sprawdź sobie najpierw znaczenie słowa "bynajmniej", zanim zaczniesz się wymądrzać.
- arekLXXXII
- rozkręca się
Mental, z całym Tobie należnym szacunkiem, Masterful jest forum muzycznym czy polonistycznym ?? Zamiast wytykać moje błędy gramatyczne, podziel się lepiej swoją opinią o muzyce Akurion. Zdrówka życzę.
- Mental
masterful jest forum specyficznym, uwierz mi.
- arekLXXXII
- rozkręca się
Zauważyłem ten fakt na długo przed założeniem swojego konta na Masterful.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przesłuchałem trzy razy tego kawałka no i .... cóż, spodziewałem się z jednej strony solidnego jebnięcia, a z drugiej czegoś zupełnie odmiennego od Cryptopsy. Jeśli będzie to utwór zamykający album, to całkiem fajny, ale jako otwierający zupełnie mi się nie widzi. Na pewno lekkie zaskoczenie, tempa raczej nie wybijające się ponad normę, wokal , no troszkę to nie to co chciałem usłyszeć... być może lepiej będzie kiedy zacznie ryczeć do szybszych partii, bardziej agresywnych, które niejako wymuszą na Disalvo wydobycie pełnej mocy z gardła. Na razie brzmi to intrygująco, zobaczymy jak zaprezentują się pozostałe utwory.
-
- w mackach Zła
Nędznawy ten kawałek. Od poziomu przepięknego, genialnego Whisper supremacy dziela tego średniaka lata świetlne.
- arekLXXXII
- rozkręca się
[youtube][/youtube]
Ten sam utwór, który Akurion opublikował tydzień temu.
Ten sam utwór, który Akurion opublikował tydzień temu.
-
Do poziomu "Whisper supremacy" mało kto potrafi się zbliżyć, to raz, dwa, to sądzę że twórcy nie chcieli kopiować, nie chcieli zrobić takiej samej płyty po raz drugi, bo wtedy wszyscy by psioczyli że poszli na łatwiznę. Tak jak napisałem, jeśli będzie to kawałek zamykający album to ok, czekam na dobrą porcję skondensowanego, brutalnego death metalu, mniej rozwlekłego. Daję im szansę i czekam co z tego wyjdzie. W końcu Disalvo to Disalvo, czekałem na tego kolesia aż uchwyci znów mikrofon.Tarpaulin pisze:Nędznawy ten kawałek. Od poziomu przepięknego, genialnego Whisper supremacy dziela tego średniaka lata świetlne.
- arekLXXXII
- rozkręca się
Nasum, proponuję poczekać na następny singiel lub pełną płytę. Wtedy zespół przedstawi słuchaczom silniejszy argument do dyskusji. Póki co, ciesze się z żywego, akustycznego brzmienia. Jeszcze jestem zadowolony z powrotu Mike'a DiSalvo, który w obecnej formie podoba mi się bardziej niż obecny gardłowy Cryptopsy. Tego typa nie lubię od "The Unspoken King".
-
Mike to najlepszy wokalista Cryptopsy jaki im się trafił, niemniej ten nowy krzykacz aż taki zły nie jest. Na żywo daje radę, a to najważniejsze, nawet kiedy ryczy "White worms"
-
- w mackach Zła
Zgadza się, Mike to mój ulubiony wokal Cryptopsy, tym niemniej nowy na żywo faktycznie bez zarzutu ( co najwyżej mógłby sobie darować czerstwe przemowy między kawałkami ;) )Nasum pisze:Mike to najlepszy wokalista Cryptopsy jaki im się trafił, niemniej ten nowy krzykacz aż taki zły nie jest. Na żywo daje radę, a to najważniejsze, nawet kiedy ryczy "White worms"
Powrót Mike'a do środowiska artystycznego jak najbardziej cieszy, ale ten nowy kawałek szału niestety nie robi.
- Lobas
- zaczyna szaleć
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Bardzo fajny kawałek, ale ten typ na wokalu mnie po prostu wkurwia. Za dużo tutaj core. Jakby DiSalvo wrócił to by było coś...
- antiself
- starszy świeżak
Mam nadzieję, że z tym aukurion to taka podpucha i będzie solidne pierdolnięcie. Co do cryptopsy to widzę, że dalej uskuteczniają chujowego defkora ...
-
- w mackach Zła
Deathhammer66 pisze: ten typ na wokalu mnie po prostu wkurwia. Za dużo tutaj core. Jakby DiSalvo wrócił to by było coś...
Sam sobie zaprzeczasz, przeciesz gruby to był toughguyHC do szpiku kosci :)
A kawałek zajebisty, totalna jazda figurowa na gitarach i perce.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Ale to było te dobre core.
-
- w mackach Zła
No tak, w sumie DiSalvio też jest moim ulubionym wokalem Cryptopsy, ale nowy daje rade tyż.