DECAPITATED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DECAPITATED

12-09-2017, 22:05

mj. pisze:
Człowiek inteligentny zawsze jest w stanie znaleźć sobie zajęcie.

Oczywiście nieporównywalnie mniej niż Decapitated ale na przestrzeni kilkunastu lat zabawy trochę pojezdzilem, na dłuższe i krótsze wyprawy, zdarzały się sytuacje ze miejscowości były oddalone od siebie o kilkadziesiąt km, co pozostawiało nam masę wolnego czasu i NIGDY nie wpadliśmy na pomysł "takich zabaw". Różne rzeczy się działy ("co wydarzy się na trasie zostaje na trasie"), mieliśmy zdecydowanie mniej do stracenia - zespół to nie była nasza praca, mogliśmy pozwolić sobie to maksymalna eksploatacje naszych organizmów wiedząc ze za kilka dni wrócimy do chaty.

Jeśli zarzuty okażą się prawdziwe (najbliżej mi do teorii, ze początkowo pani wyraziła chęć zabaw, ale z czasem przestało jej się to podobać, część męskich uczestnikow nie potrafiła zbastowac i wyszło co wyszło, ale z ferowaniem wyroków poczekam do końca historii) to mają to, na co zadłużyli. Jeśli to ściema - trzymam za nich gorąco kciuki, żeby bezbolesnie minęły najbliższe miesiące.

Zgodzę się z Tobą, ale jak sam stwierdziłeś - jeździłeś mniej intensywnie, mniejszy pewnie był też zasięg Waszych wypraw czy chociażby skala popularności. Kilka dni to jednak nie dwa miesiące, Pcim Dolny to nie Waszyngton, a jeśli jeszcze na niemal każdym kroku kadzą Ci jaki jesteś zajebisty i wszyscy chcą się z Tobą napić, uścisnąć dłoń, zrobić fotkę, to w takich warunkach łatwiej jest o uderzenie sodówki do głowy. Nie mówię że na bank miało miejsce to w Decapitated, chociaż kiedyś po koncercie kiedy wydali może drugą płytę, pokazali gwiazdorstwo. Wtedy też masz przeświadczenie, że wszystko Ci wolno, wszystko ujdzie na sucho, bo jesteś kimś, gwiazdą, człowiekiem rozpoznawanym w danym środowisku, idolem, a przecież to wszystko to nadal rock'n'roll....

Poczekajmy do pełnego wyjaśnienia sprawy, wtedy będziemy mogli ferować wyroki. A co do przedstawionej przez Ciebie teorii też wydaje mi się najbardziej sensowną.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

12-09-2017, 22:08

najbardziej zastanawia mnie to, że druga laska po wyjściu z busa nie zadzwoniła na 911 z info, że metaluchy gwałcą jej koleżankę, tylko zrobiła aferę dopiero gdy psy zgarnęły ją za jazde po pijaku. pojebane to wszystko.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

12-09-2017, 22:44

uglak pisze:
wstepnie wyglada na to, ze trzy osoby przedstawily trzy rozne wersje (Piotrowskiego nie licze, bo nie podal zadnych konkretow) - kiepski poczatek jak na tak powazne zarzuty

EDIT: niektore komentarze obroncow Decapitated z FB mozna by przeklejac wprost do onkologii:
a może po prostu wmówiła im, że jedzie na kilka ich koncertów i znając Rastę który nie jest bucem zaproponował, żeby po prostu się z nimi zabrała. chciała przelecieć któregoś, ci nie chcieli, no to sobie zadzwoniła po policję, że porwana, że zgwałcona. na obdukcji wszystko wyjdzie
:D

rozczulaja mnie ci wszyscy fani-internetowi adwokaci swoich idoli. bronic ludzi ktorych sie nie zna,tylko dlatego ze fajnie "napierdalajo".

w sumie w dupie mam decapitated, ale jesli sa niewinni, to zamiast obsrywac jeden drugiego powinni odmowic skladania zeznan i skontaktowac sie z ambasada, starac sie o prowadzenie postepowania w polsce. tam sa bez szans.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

12-09-2017, 22:47

Nebelwerfer pisze:Biorąc pod uwagę wschodniobrzmiące nazwiska, mogli się tłumaczyć, że to taka lokalna tradycja, po prostu wzięli ją w jasyr.

kolega Nebelwerfer wygral ten temat :D
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

12-09-2017, 22:48

pr0metheus pisze:starac sie o prowadzenie postepowania w polsce. tam sa bez szans.
No, ale skoro popełnili (lub nie) przestępstwo w USA, nie ma możliwości prawnej, żeby oddali dochodzenie stronie polskiej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

12-09-2017, 22:53

Hatefire pisze:
pr0metheus pisze:starac sie o prowadzenie postepowania w polsce. tam sa bez szans.
No, ale skoro popełnili (lub nie) przestępstwo w USA, nie ma możliwości prawnej, żeby oddali dochodzenie stronie polskiej.

jesli strona polska by sie zwrocila do amerykanskiej to jest taka mozliwosc
Awatar użytkownika
Hatefire

12-09-2017, 22:58

Na jakiej podstawie? Na terenie USA obowiązuje jurysdykcja USA. Musiałaby być jakaś umowa międzynarodowa, to regulująca. Nawet w ramach UE kara orzeka się w państwie popełnienia przestępstwa, co najwyżej na podstawie umów wykonanie kary odbywa się w kraju gdzie ktoś jest obywatelem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

12-09-2017, 23:18

nie chce mi sie szukac ,ale slyszalem o takich przypadkach.
Awatar użytkownika
Hatefire

12-09-2017, 23:26

Wiesz nie upieram się, że mam rację na 100%. Niemniej byłoby to nielogiczne. Co jeśli coś co jest przestępstwem w USA, a nie jest innym kraju? Jutro pogugluję.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Karkasonne

12-09-2017, 23:40

Hatefire pisze:Wiesz nie upieram się, że mam rację na 100%. Niemniej byłoby to nielogiczne. Co jeśli coś co jest przestępstwem w USA, a nie jest innym kraju? Jutro pogugluję.
Faktycznie. Np. jeśli pozwolisz swojemu osłowi spać w wannie, to w Arizonie mogą cię zamknąć, a w Polsce prawo tego nie zabrania. Poza tym chłopaki z Decapitated mogli też założyć w Alabamie fałszywe wąsy, które powodują śmiech w kościele, a to też podpada pod paragraf.
Awatar użytkownika
Hatefire

12-09-2017, 23:45

Śmieszkujesz, ale są różne definicje przestępstw, w różnych krajach. Age of consent może być na przykład różny.

To w ogóle skomplikowana sprawa, bo dochodzi orzecznictwo. Jeśli preferowana jest koncepcja "wyraźnego tak", może zmienić postać rzeczy.
Ostatnio zmieniony 12-09-2017, 23:50 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

12-09-2017, 23:47

Hatefire pisze:Co jeśli coś co jest przestępstwem w USA, a nie jest innym kraju?
No wiadomo ze takich przypadków to nie obejmuje.
Ale dla przykładu ostatnio Ziobro chciał sądzić tych z Rimini, chociaż wiadomo to inna sprawa.
Wiem ze na pewno rosjanie zwracali się do rzadu polskiego o wydanie swoich obywateli , którzy coś zrobili w polsce.
Awatar użytkownika
zorro
zaczyna szaleć

12-09-2017, 23:47

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Hatefire

12-09-2017, 23:54

pr0metheus pisze:No wiadomo ze takich przypadków to nie obejmuje.
Ale dla przykładu ostatnio Ziobro chciał sądzić tych z Rimini, chociaż wiadomo to inna sprawa.
Wiem ze na pewno rosjanie zwracali się do rzadu polskiego o wydanie swoich obywateli , którzy coś zrobili w polsce.
Pytanie jest inne. Czy jest jakaś umowa międzynarodowa, która nakazuje USA wydanie obywatela polskiego, do osądzenia wg prawa polskiego. Wątpię. Sporo obywateli Polski siedzi w Stanach.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Gumiak
weteran forumowych bitew

13-09-2017, 00:08

Hatefire pisze:To w ogóle skomplikowana sprawa, bo dochodzi orzecznictwo. Jeśli preferowana jest koncepcja "wyraźnego tak", może zmienić postać rzeczy.
Aby zgoda była uznana za ważną, trzeba przede wszystkim być trzeźwym. One będąc już w busie były nagrzane jak poddasze w lato, także tutaj wielkiego pola do popisu nie ma.

Zresztą, trzeba poczekać na przesłuchania świadków, czyjąś wersję muszą potwierdzić.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

13-09-2017, 00:10

No przecież ja nie mówię o żadnej umowie, a tym bardziej żadne prawo nie
"nakazuje " stronie USA wydawania podejrzanych. Chodzi mi o procedurę ze polska strona może zwrocic się o wydanie swoich obywateli w celu osądzenia i odbycia kary. Z różnych powodów. Amerykance mogą oczywiście odmówić, tak jak odmówili Włosi w przypadku gwałtu w Rimini. Ale jak już pisałem to inna sprawa, rodacy byli gwałceni , a nie gwałcili .
Awatar użytkownika
domel666
zaczyna szaleć

13-09-2017, 00:20

i chuj tak ich nie lubie!!
gorguts
zaczyna szaleć

13-09-2017, 04:06

Oglądałem niedawno dokument o Ministry, gdzie wokalista opowiadał o "profesjonalnych groupie", które "same rozkładają przed tobą nogi, aby chwilę później oskarżyć cię o gwałt". Razem z popularnością idą nowe zagrożenia, wokoło zaczynają kręcić się (nie) ludzkie hieny chętne wyciągnąć trochę dolców, bo myślę, że może chodzić o odszkodowanie. W stanach różne dziwne akcje już miały miejsce. Firmy płaciły odszkodowanie, bo herbata była w kubeczku gorąca, a nie napisano na kubku, że będzie. Te klimaty.
mj.
postuje jak opętany!

13-09-2017, 07:15

Nasum pisze:
Zgodzę się z Tobą, ale jak sam stwierdziłeś - jeździłeś mniej intensywnie, mniejszy pewnie był też zasięg Waszych wypraw czy chociażby skala popularności. Kilka dni to jednak nie dwa miesiące, Pcim Dolny to nie Waszyngton, a jeśli jeszcze na niemal każdym kroku kadzą Ci jaki jesteś zajebisty i wszyscy chcą się z Tobą napić, uścisnąć dłoń, zrobić fotkę, to w takich warunkach łatwiej jest o uderzenie sodówki do głowy. Nie mówię że na bank miało miejsce to w Decapitated, chociaż kiedyś po koncercie kiedy wydali może drugą płytę, pokazali gwiazdorstwo. Wtedy też masz przeświadczenie, że wszystko Ci wolno, wszystko ujdzie na sucho, bo jesteś kimś, gwiazdą, człowiekiem rozpoznawanym w danym środowisku, idolem, a przecież to wszystko to nadal rock'n'roll....
I tutaj ja zgodzę się z Tobą. Z jednym drobnym "ale": wydaje mi się, że ktoś kto jeździ mniej intensywnie, na mniejszą skalę, hobbystycznie ma inne podejście do wypraw (czytaj, w dużym uogólnieniu: wolno mi więcej, i tak przeżyję najbliższe 5 dni nawet jeśli codziennie upiję się i naćpam do nieprzytomności) niż członkowie zespołu, dla którego występy sceniczne to praca, źródło zarobkowania. Wówczas i miejsca (częstokroć, jak w przypadku Decapitated pewnie te same co 2-3 lata temu, podczas promocji poprzedniej płyty) i cała otoczka, obowiązki, rozkład dnia w trasie wydaje się czymś bardziej "normalnym".
pr0metheus pisze:
Hatefire pisze: Ale dla przykładu ostatnio Ziobro chciał sądzić tych z Rimini, chociaż wiadomo to inna sprawa.
To akurat jest bardzo zły przykład, bo ostatecznie stwierdził, że przecież nie było podstaw do sądzenia delikwentów w Polsce i w zasadzie to nie wiadomo, po co rzesze prokuratorów wyjechały do Rimini.

Odnośnie przekazania sprawy do Polski, to poniższy fragment powinien rozwiać wasze wątpliwości:

"Zgodnie z art. 590 K.p.k. w sprawie o przestępstwo popełnione za granicą (które pozostaje czynem zabronionym, zarówno w Polsce jak i w miejscu jego popełnienia!!) przez obywatela polskiego Minister Sprawiedliwości zwraca się, jeżeli wymaga tego interes wymiaru sprawiedliwości, do właściwego organu państwa obcego z wnioskiem o przekazanie ścigania albo może przyjąć taki wniosek od właściwego organu państwa obcego. Przejęcie ścigania może mieć miejsce tylko w sprawie o przestępstwo popełnione za granicą.

Przesłanką uzasadniającą przejęcie ścigania jest interes wymiaru sprawiedliwości, który ma przemawiać za przejęciem ścigania przez polskie ograny wymiaru sprawiedliwości . Konieczne jest tu uwzględnienie wagi przestępstwa i przewidywanej kary, sytuacji osobistej oskarżonego oraz charakteru sprawy. Interes wymiaru sprawiedliwości może wiązać się z jurysdykcją sadów polskich wobec obywatela polskiego (art. 109 i 112-113 K.k.), związkiem miedzy czynem, o który toczy się postepowanie w Polsce, a przestępstwem zarzuconym danej osobie za granicą (§ 1 pkt 4) czy względami humanitarnymi i możliwością połączenia ewentualnych kar, gdy dana osoba odbywa już kare w Polsce, co wydłuża czas ewentualnego przekazania jej za granicę bądź przejęcia z zagranicy tam skazanego, gdy ma on odbywać karę także w Polsce (§ 1 pkt 3)".

Ja tam nie widzę żadnych podstaw...
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

13-09-2017, 08:11

gorguts pisze:Oglądałem niedawno dokument o Ministry, gdzie wokalista opowiadał o "profesjonalnych groupie", które "same rozkładają przed tobą nogi, aby chwilę później oskarżyć cię o gwałt". Razem z popularnością idą nowe zagrożenia, wokoło zaczynają kręcić się (nie) ludzkie hieny chętne wyciągnąć trochę dolców, bo myślę, że może chodzić o odszkodowanie. W stanach różne dziwne akcje już miały miejsce. Firmy płaciły odszkodowanie, bo herbata była w kubeczku gorąca, a nie napisano na kubku, że będzie. Te klimaty.
Marcin Gortat w jakimś wywiadzie wspominał że kluby NBA zatrudniają kogoś w rodzaju anioła stróża. Taki ktoś ciągle chodzi za koszykarzem i pilnuje żeby ten nie wdał się w jakąś kabałę. Bo w Stanach sławni i bogaci ciągle są na celowniku różnych hien, które tylko czekają żeby sprowokować któregoś z nich do bójki lub gwałtu. A później leci jeden/jedna z drugim na policję i do sądu.
Amerykański system sprawiedliwości to nie przelewki. Sam wielki Iron Mike kiblował trzy lata za gwałt, a ile kasy musiał wybulić swojej ofierze tego się nie dowiemy.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.

z forum fanów Metalliki
ODPOWIEDZ