Za TAKIE pieniądze to jednak moga jak dla mnie grać nawet razem z Hunterem, Comą i Sylwią Grzeszczak. Melduję się na urynowie :DHollowman pisze:Bilet na jeden dzień kosztuje 20 zł, chyba się wybiorę ;) Okładka super.Baton pisze:A ja, o ile z ceną nie przesadzą i przed Mastodontem nie będzie jakiegoś wybitnego gówna, może skorzystam.
MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: MASTODON
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- lucass
Jeśli okładka oddaje ich nastroje to materiał nie może być zły.
High Road to jest mocny kawałek jednak.
High Road to jest mocny kawałek jednak.
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
"High Road" to jest bardzo dobra rockowa piosenka o klasycznej strukturze zwrotka-refren-zwrotka-refren-solo-refren. Z wyrazistą, prowadząca cały numer chwytliwą i melodyjną linią wokalną. A "pod spodem" kotłują się kolorowe, fraktalne, klasycznie mastodonowe zawijasy - i zajebiście, o to chodzi.
Na obecnej scenie rockowo/metalowej brakuje zespołu, który pisałby chwytliwe, przebojowe piosenki, które zarazem kipiałyby od dobrych i niebanalnych pomysłów, aranżacj itp. Ja w każdym razie nie widze, a już na pewno w tzw "głównym nurcie" do którego Mastodon chyba należy zaliczyć. Jakiegoś współczesnego odpowiednika JEFFERSON AIRPLANE powiedzmy, który potrafiłby ogrom pomysłów i atmosfery skondensować w klasyczne, zwięzłe, wwiercające się w mózg hiciory. MASTODON najwyraźniej świadomie idzie właśnie w tym kierunku.
Na obecnej scenie rockowo/metalowej brakuje zespołu, który pisałby chwytliwe, przebojowe piosenki, które zarazem kipiałyby od dobrych i niebanalnych pomysłów, aranżacj itp. Ja w każdym razie nie widze, a już na pewno w tzw "głównym nurcie" do którego Mastodon chyba należy zaliczyć. Jakiegoś współczesnego odpowiednika JEFFERSON AIRPLANE powiedzmy, który potrafiłby ogrom pomysłów i atmosfery skondensować w klasyczne, zwięzłe, wwiercające się w mózg hiciory. MASTODON najwyraźniej świadomie idzie właśnie w tym kierunku.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Baton pisze:Za TAKIE pieniądze to jednak moga jak dla mnie grać nawet razem z Hunterem, Comą i Sylwią Grzeszczak. Melduję się na urynowie :DHollowman pisze:Bilet na jeden dzień kosztuje 20 zł, chyba się wybiorę ;) Okładka super.Baton pisze:A ja, o ile z ceną nie przesadzą i przed Mastodontem nie będzie jakiegoś wybitnego gówna, może skorzystam.
Hmm, ja już sam nie wiem. Jak tak będę czekał na koncert w klubie to w końcu zakończą/zawieszą działalność i w ogóle ich nie zobaczę. 40 zł to nie majątek, a jakby jeszcze się z Lublina jakaś wycieczka zmontowała...
-
właśnie takBaton pisze:"High Road" to jest bardzo dobra rockowa piosenka o klasycznej strukturze zwrotka-refren-zwrotka-refren-solo-refren. Z wyrazistą, prowadząca cały numer chwytliwą i melodyjną linią wokalną. A "pod spodem" kotłują się kolorowe, fraktalne, klasycznie mastodonowe zawijasy - i zajebiście, o to chodzi.
Grrrówno!
- harvestman
Premiera płyty 23 czerwca, chwilowo brak informacji o wersjach deluxe i innych limitach. Osobiście marzy mi się bonus w postaci DVD z Brixton, jeszcze lepiej wydanie tego osobno na BD. Obecna forma tego wydawnictwa to moim zdaniem skandal :)
- Self
- rasowy masterfulowicz
No nie wiem, żółta kartka zaczyna się już od 30... A serio to za tak zawrotne ilości szekli aż głupio byłoby się nie przejechać.ramonoth pisze:40 zł to nie majątek,
Podsumowując: nowy numer przeciętny, data premiery spoko, okładka bardzo fajna, cena biletu rozpierdol.
-
- postuje jak opętany!
W międzyczasie wyszło fajne wideo:
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
- lucass
To video to mistrzostwo, szczególnie biorąc pod uwage, ze to "FAN MADE". polecam tez making of tego klipu. Gość jest niesamowity.
a tu kolejny nowy kawałek, póki co na żywca.
http://www.metalinjection.net/video/mas ... ve-bootleg" onclick="window.open(this.href);return false;
a tu kolejny nowy kawałek, póki co na żywca.
http://www.metalinjection.net/video/mas ... ve-bootleg" onclick="window.open(this.href);return false;
LEGALISE DRUGS & MURDER
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Koncert Mastodona Live in Brixton to jebane mistrzostwo, absolutnie genialny występ. Gra świateł, brzmienie, sposób odegrania. Wszystko 10/10. Koncertowo jest to zespół na miarę Toola. Nie ma drugiego takiego, nikt ich nie podrabia, oni też nikogo nie kopiują. Ale nie będę się rozpisywał, bo to nie ma sensu. Szczerze polecam zajrzeć na torrenty, do osiedlowego dillera oraz sklepu sprawdzić czy nie mają dobrych czipsów.
-
- mistrz forumowej ceremonii
wprawdzie nie widziałem tego koncertu, ale wiem, że wokalnie bywało u nich bardzo różnie i często psuło to strasznie odbiór.
- lucass
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Dokładnie, słychać niedociągnięcia, szczególnie tego bezdomnego ćpuna, ale nie wpływa to negatywnie na odbiór.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Świeże info dla tych, którzy, skądinąd słusznie, olali jedynie dostępną wersję online "Live at Brixton" - w wypożyczalniach pojawiło się .mp4 720p.
Ja w swej naiwności jeszcze wierzę, że jedno z wydań nowej płyty będzie zawierać ten koncert na fizycznym nośniku no i wierzę, że Urynalia dojdą do skutku z MASTODON jako headlinerem, bo tak jak wcześniej miałem w ogóle nie jechać, tak teraz jestem napalony jak Arab na kurs pilotażu.
Ja w swej naiwności jeszcze wierzę, że jedno z wydań nowej płyty będzie zawierać ten koncert na fizycznym nośniku no i wierzę, że Urynalia dojdą do skutku z MASTODON jako headlinerem, bo tak jak wcześniej miałem w ogóle nie jechać, tak teraz jestem napalony jak Arab na kurs pilotażu.
- Pawcio
- rozkręca się
A bezdomny ćpun to kto?
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Szansa trafienia wynosi 25%.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Zakładając, że ta impreza w ogóle dojdzie do skutku, to mam z Lublina miejscówki w aucie. Powrót zara po koncercie. Pisać na priv.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
No i co, trolle podpierdoliły patenty Baroness? ;)
[youtube][/youtube]
BTW. Zostało jedno, góra dwa miejsca w mym bolidzie. MASTODON startuje o 22.00 i ma 1,5 godziny; lepszego gigu już w Polsce nie zagrajo, ni mo chuja.
[youtube][/youtube]
BTW. Zostało jedno, góra dwa miejsca w mym bolidzie. MASTODON startuje o 22.00 i ma 1,5 godziny; lepszego gigu już w Polsce nie zagrajo, ni mo chuja.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Heh, dobrze wiedzieć. Ale i tak będę przedtem zmuszony do słuchania Hujtera (oby jak najkrócej), tak samo jak rok temu przed Moturem. Ja pierdolę, to powinno być karalne.ramonoth pisze:MASTODON startuje o 22.00 i ma 1,5 godziny; lepszego gigu już w Polsce nie zagrajo, ni mo chuja.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Nie narzekaj. Wyobraź sobie, że musisz zostać na Akurat.Self pisze:Heh, dobrze wiedzieć. Ale i tak będę przedtem zmuszony do słuchania Hujtera (oby jak najkrócej), tak samo jak rok temu przed Moturem. Ja pierdolę, to powinno być karalne.