AZARATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Cthulhu

Re: AZARATH

22-06-2011, 13:22

Nawet jeśli *jakieś* pierdolnięcie jest, to osiągnięto to takimi środkami, które do Azarath zupełnie nie pasują.
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

22-06-2011, 13:32

Conflagrator pisze:"Praise The Beast" to rewelacyjna płyta. Wystarczy trochę pokombinować, zagrać mniej przebojowo i bez wpadającyh w ucho po pierwszym odsłuchu refrenów i zaraz stado metalowców będzie narzekać, że to już nie to, że pierdolnięcia nie ma itd. No kurwa, ludzie...
Nieświęta prawda... mnie zabija "Praise the Beast" jak i każda inna płyta, ale wielu malkontentów musi pomarudzić. :) Takie życie. Jakby Polakom pod nos podłożyć najlepszą na świecie rzecz to by narzekali. :)
DCI Hunt

22-06-2011, 13:39

Cthulhu pisze:Nawet jeśli *jakieś* pierdolnięcie jest, to osiągnięto to takimi środkami, które do Azarath zupełnie nie pasują
No właśnie. Dokładnie o to mi chodzi. Czemu nie pasują? Bo fani wolą usłyszeć powtórkę z rozrywki, a zespół nie nagrał albumu na zamówienie? Nagrali to co chcieli i zrobili to zajebiście.
Cthulhu

22-06-2011, 14:00

Jasne, nagrali co chcieli nagrać, tylko po prostu mi - nie wiem czy fanowi, ale słuchaczowi - bardziej podobały się wcześniejsze albumy. Może rzeczywiście bez sensu byłoby nagrywać wciąż to samo, ale ewolucja w tę stronę była imo kiepskim posunięciem. Tym bardziej jestem ciekaw co jest na tym nowym krążku.
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

22-06-2011, 14:50

Conflagrator pisze: Czemu nie pasują? Bo fani wolą usłyszeć powtórkę z rozrywki, a zespół nie nagrał albumu na zamówienie? Nagrali to co chcieli i zrobili to zajebiście.
Normalnie jakbym o ostatnim longu morbidów czytał ;)
A w temacie: PTB to dla mnie najlepsza płyta Azarath. Wcześniejsze to typowy death metal. Owszem, zagrany z zajebistym wykurwem i pasją, ale 'typowy" w sensie takim, że podobny do fury innych deathowych kapel.
PTB z racji swojego "pokręconego" brzmienia gitar, jest dużo bardziej rozpoznawalne, charakterystyczne, a że przy okazji są tam fajne aranże, siara i reszta szatańskiego asortymentu, płyta IMO najlepszą w ich dorobku jest.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

22-06-2011, 15:02

Bardzo podoba mi się na Praise The Beast to "rzeźbienie w riffach". Zostało to osiągnięte przez świetne brzmienie, konsekwentny rozwój partii gitarowych, idealnie komponujące się solówki i te niepozorne akcenty gitarowe, które dodają ostatecznego szlifu (takie o wyższej częstotliwości, nie wiem jak się to fachowo nazywa). Nie skłamię, jeśli napiszę, że to jedna z moich ulubionych płyt. Mimo bardzo poważnej konkurencji w 2009, ścisła czołówka.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

22-06-2011, 15:17

Jeśli chodzi o brzmienie, to czy tylko mnie wybitnie irytuje stopa na tej płycie?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

22-06-2011, 15:23

Stopa jest zajebista ! Gdybym umiał grać na perkusji i przez przypadek znalazł się w Azarath to też bym maltretował stopę jak się tylko da. Tutaj inaczej się nie da ;)
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

22-06-2011, 15:30

Jak sie nie da, jak sie da. Na D.I.E tak nie pyka ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

22-06-2011, 15:34

No tak, tam się jeszcze dało. Tutaj już nie :)
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-06-2011, 17:33

antek_cryst pisze:
Conflagrator pisze: Czemu nie pasują? Bo fani wolą usłyszeć powtórkę z rozrywki, a zespół nie nagrał albumu na zamówienie? Nagrali to co chcieli i zrobili to zajebiście.
Normalnie jakbym o ostatnim longu morbidów czytał ;)
Tyle tylko, że PtB to death metal z najwyższej półki, a nowa płyta MA to popłuczyny po disco, Marylin Manson i NiN. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
choronzon14
postuje jak opętany!

22-06-2011, 20:58

Podpisuje sie dwoma rekoma, nogoma i jeszcze pisiorem.
I will burn alright
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-06-2011, 09:10

FENIKS pisze:
Conflagrator pisze:"Praise The Beast" to rewelacyjna płyta. Wystarczy trochę pokombinować, zagrać mniej przebojowo i bez wpadających w ucho po pierwszym odsłuchu refrenów i zaraz stado metalowców będzie narzekać, że to już nie to, że pierdolnięcia nie ma itd. No kurwa, ludzie...
Nieświęta prawda... mnie zabija "Praise the Beast" jak i każda inna płyta, ale wielu malkontentów musi pomarudzić. :) Takie życie. Jakby Polakom pod nos podłożyć najlepszą na świecie rzecz to by narzekali. :)
Takie mam wrażenie. Dodam, że możemy być absolutnie dumni z tej kapeli, zestawiać ją bez kompleksów z KAŻDYM zespołem z czołówki światowej i jeszcze, że rozwój AZARATH przebiega we wzorowy sposób (nie za wolno, nie nazbyt gwałtownie, ale zauważalnie i konsekwentnie - nie ma mowy o zasadności zarzutów o stagnację), a Bart, który od początku trzyma ster, zasługuje na miano jednego z najlepszych kompozytorów w gatunku. Stawiam gościa wyżej niż na przykład Sandersa. Jeśli "Blasphemers' Maledictions" utrzyma poziom wcześniejszych dzieł to będzie jedna z najlepszych pass w historii Death Metalu - pięć rewelacyjnych płyt w dziesięć lat. There - I said it.
antek_cryst pisze:PTB to dla mnie najlepsza płyta Azarath. Wcześniejsze to typowy death metal. Owszem, zagrany z zajebistym wykurwem i pasją, ale 'typowy" w sensie takim, że podobny do fury innych deathowych kapel.
Nie zgodzę się, że wcześniejsze to "typowy death metal", bo ta kapela od początku miała własny, rozpoznawalny styl. W każdym razie ja tego z żadnym innym wykonawcą nigdy nie pomyliłem. Nie rozumiem, czemu tak często jest przywoływana rzekoma odmienność "Praise the Beast" w stosunku do wcześniejszych albumów. Pomiędzy tym albumem, a poprzedzającym nie ma większych zmian niż pomiędzy wszystkimi wcześniejszymi. Ot, wspomniana przeze mnie wcześniej wzorowa ewolucja stylu - stopniowe wzbogacanie go o nowe elementy bez zatracania jego istoty, a tym samym własnej tożsamości.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

23-06-2011, 10:07

PtB to zdecydowanie najsłabszy Azarath. i nie dlatego, że bardziej techniczny, czy coś, po prostu najsłabszy, najgorzej brzmiący, zniszczony przez pykające idiotyczne stopki, pozbawiony dziczy debiutu i dwójki.

1=2>>>>>>>>>>>>>>>>3
nan
postuje jak opętany!

23-06-2011, 10:11

a 4?
Mort
rasowy masterfulowicz

23-06-2011, 10:12

Najlepszy jest D.I.E, potem Infernal Blasting, a na ostatnim stopniu podium stawiam debiut i czwórkę, które są naprawdę dobrymi płytami.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-06-2011, 10:14

Żadna ich płyta (czytaj: nawet debiut) nie schodzi poniżej oceny 8/10.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

23-06-2011, 10:16

nan pisze:a 4?
lol, faktycznie zjadłem - ale trójkę właśnie ;)

2 > 1 > 3 >>>>>>>>>>>>>>> 4

teraz jest dobrze, z małą korektą ;)
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

23-06-2011, 10:27

twoja_stara_trotzky pisze:2 > 1 > 3 >>>>>>>>>>>>>>> 4
No teraz to już prawie idealnie;)

Tak, być powinno:

1 = 2 = 3 >>>>>>>>>>>>>>> 4
ObrazekObrazekObrazekObrazek