AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: AZARATH
Nawet jeśli *jakieś* pierdolnięcie jest, to osiągnięto to takimi środkami, które do Azarath zupełnie nie pasują.
- FENIKS
- w mackach Zła
Nieświęta prawda... mnie zabija "Praise the Beast" jak i każda inna płyta, ale wielu malkontentów musi pomarudzić. :) Takie życie. Jakby Polakom pod nos podłożyć najlepszą na świecie rzecz to by narzekali. :)Conflagrator pisze:"Praise The Beast" to rewelacyjna płyta. Wystarczy trochę pokombinować, zagrać mniej przebojowo i bez wpadającyh w ucho po pierwszym odsłuchu refrenów i zaraz stado metalowców będzie narzekać, że to już nie to, że pierdolnięcia nie ma itd. No kurwa, ludzie...
No właśnie. Dokładnie o to mi chodzi. Czemu nie pasują? Bo fani wolą usłyszeć powtórkę z rozrywki, a zespół nie nagrał albumu na zamówienie? Nagrali to co chcieli i zrobili to zajebiście.Cthulhu pisze:Nawet jeśli *jakieś* pierdolnięcie jest, to osiągnięto to takimi środkami, które do Azarath zupełnie nie pasują
Jasne, nagrali co chcieli nagrać, tylko po prostu mi - nie wiem czy fanowi, ale słuchaczowi - bardziej podobały się wcześniejsze albumy. Może rzeczywiście bez sensu byłoby nagrywać wciąż to samo, ale ewolucja w tę stronę była imo kiepskim posunięciem. Tym bardziej jestem ciekaw co jest na tym nowym krążku.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Normalnie jakbym o ostatnim longu morbidów czytał ;)Conflagrator pisze: Czemu nie pasują? Bo fani wolą usłyszeć powtórkę z rozrywki, a zespół nie nagrał albumu na zamówienie? Nagrali to co chcieli i zrobili to zajebiście.
A w temacie: PTB to dla mnie najlepsza płyta Azarath. Wcześniejsze to typowy death metal. Owszem, zagrany z zajebistym wykurwem i pasją, ale 'typowy" w sensie takim, że podobny do fury innych deathowych kapel.
PTB z racji swojego "pokręconego" brzmienia gitar, jest dużo bardziej rozpoznawalne, charakterystyczne, a że przy okazji są tam fajne aranże, siara i reszta szatańskiego asortymentu, płyta IMO najlepszą w ich dorobku jest.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
-
- zaczyna szaleć
Bardzo podoba mi się na Praise The Beast to "rzeźbienie w riffach". Zostało to osiągnięte przez świetne brzmienie, konsekwentny rozwój partii gitarowych, idealnie komponujące się solówki i te niepozorne akcenty gitarowe, które dodają ostatecznego szlifu (takie o wyższej częstotliwości, nie wiem jak się to fachowo nazywa). Nie skłamię, jeśli napiszę, że to jedna z moich ulubionych płyt. Mimo bardzo poważnej konkurencji w 2009, ścisła czołówka.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jeśli chodzi o brzmienie, to czy tylko mnie wybitnie irytuje stopa na tej płycie?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- zaczyna szaleć
Stopa jest zajebista ! Gdybym umiał grać na perkusji i przez przypadek znalazł się w Azarath to też bym maltretował stopę jak się tylko da. Tutaj inaczej się nie da ;)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jak sie nie da, jak sie da. Na D.I.E tak nie pyka ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- zaczyna szaleć
No tak, tam się jeszcze dało. Tutaj już nie :)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tyle tylko, że PtB to death metal z najwyższej półki, a nowa płyta MA to popłuczyny po disco, Marylin Manson i NiN. :-)antek_cryst pisze:Normalnie jakbym o ostatnim longu morbidów czytał ;)Conflagrator pisze: Czemu nie pasują? Bo fani wolą usłyszeć powtórkę z rozrywki, a zespół nie nagrał albumu na zamówienie? Nagrali to co chcieli i zrobili to zajebiście.
all the monsters will break your heart
- choronzon14
- postuje jak opętany!
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Takie mam wrażenie. Dodam, że możemy być absolutnie dumni z tej kapeli, zestawiać ją bez kompleksów z KAŻDYM zespołem z czołówki światowej i jeszcze, że rozwój AZARATH przebiega we wzorowy sposób (nie za wolno, nie nazbyt gwałtownie, ale zauważalnie i konsekwentnie - nie ma mowy o zasadności zarzutów o stagnację), a Bart, który od początku trzyma ster, zasługuje na miano jednego z najlepszych kompozytorów w gatunku. Stawiam gościa wyżej niż na przykład Sandersa. Jeśli "Blasphemers' Maledictions" utrzyma poziom wcześniejszych dzieł to będzie jedna z najlepszych pass w historii Death Metalu - pięć rewelacyjnych płyt w dziesięć lat. There - I said it.FENIKS pisze:Nieświęta prawda... mnie zabija "Praise the Beast" jak i każda inna płyta, ale wielu malkontentów musi pomarudzić. :) Takie życie. Jakby Polakom pod nos podłożyć najlepszą na świecie rzecz to by narzekali. :)Conflagrator pisze:"Praise The Beast" to rewelacyjna płyta. Wystarczy trochę pokombinować, zagrać mniej przebojowo i bez wpadających w ucho po pierwszym odsłuchu refrenów i zaraz stado metalowców będzie narzekać, że to już nie to, że pierdolnięcia nie ma itd. No kurwa, ludzie...
Nie zgodzę się, że wcześniejsze to "typowy death metal", bo ta kapela od początku miała własny, rozpoznawalny styl. W każdym razie ja tego z żadnym innym wykonawcą nigdy nie pomyliłem. Nie rozumiem, czemu tak często jest przywoływana rzekoma odmienność "Praise the Beast" w stosunku do wcześniejszych albumów. Pomiędzy tym albumem, a poprzedzającym nie ma większych zmian niż pomiędzy wszystkimi wcześniejszymi. Ot, wspomniana przeze mnie wcześniej wzorowa ewolucja stylu - stopniowe wzbogacanie go o nowe elementy bez zatracania jego istoty, a tym samym własnej tożsamości.antek_cryst pisze:PTB to dla mnie najlepsza płyta Azarath. Wcześniejsze to typowy death metal. Owszem, zagrany z zajebistym wykurwem i pasją, ale 'typowy" w sensie takim, że podobny do fury innych deathowych kapel.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
PtB to zdecydowanie najsłabszy Azarath. i nie dlatego, że bardziej techniczny, czy coś, po prostu najsłabszy, najgorzej brzmiący, zniszczony przez pykające idiotyczne stopki, pozbawiony dziczy debiutu i dwójki.
1=2>>>>>>>>>>>>>>>>3
1=2>>>>>>>>>>>>>>>>3
-
- rasowy masterfulowicz
Najlepszy jest D.I.E, potem Infernal Blasting, a na ostatnim stopniu podium stawiam debiut i czwórkę, które są naprawdę dobrymi płytami.
I AM MORBID
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Żadna ich płyta (czytaj: nawet debiut) nie schodzi poniżej oceny 8/10.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
lol, faktycznie zjadłem - ale trójkę właśnie ;)nan pisze:a 4?
2 > 1 > 3 >>>>>>>>>>>>>>> 4
teraz jest dobrze, z małą korektą ;)
- Castor
- weteran forumowych bitew
No teraz to już prawie idealnie;)twoja_stara_trotzky pisze:2 > 1 > 3 >>>>>>>>>>>>>>> 4
Tak, być powinno:
1 = 2 = 3 >>>>>>>>>>>>>>> 4

-
- weteran forumowych bitew
matematycy na forum
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia