VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Re: Vader
Znakomity numer, inny niż dwa poprzednie. Najbliżej temu do debiutu i bardzo mnie cieszy, że takie riffowanie wróciło. Znów jest pęd. Świetny blast 2:03 - 2:18.
Antfarm zrobiło chyba niezłą robotę. W każdym razie brzmi to lepiej niż "goły" Hertz.
Antfarm zrobiło chyba niezłą robotę. W każdym razie brzmi to lepiej niż "goły" Hertz.
- Melepeta
- w mackach Zła
Hmmm przesłuchałem z czystej ciekawości. Całkiem dobry kawałek, początek zalatuje nieco "Incarnation", podobne tempo i rytmika. Im dalej tym ciekawiej, są tak lubiane przeze mnie "jedynki", jest i konkretny blast. Wszystko bardzo poprawnie i tym razem nawet maniera wokalna Piotrka zupełnie mnie nie razi. Drugiego "De Profundis" nie będzie, no ale............ 

Six o clock.
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Bardzo dobry numer. Skojarzenia z najlepszymi klasycznymi dokonaniami natychmiastowe. Git beczki. Produkcyjnie też bardzo OK. Czekam na całość.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
mi jakies pierwsze 3 sekundy brzmia zupelnie jak Blood of Kingu. potem tez jest niezle, w zasadzie moze byc z tego lepsza plyta niz sadzilem
this is a land of wolves now
Racja, jest dobrze. Chętnie posłucham całości jak wyjdzie, a jeśli ten numer jest dla płyty reprezentatywny to mogę nawet kupić w ciemno.Major pisze:Bardzo dobry numer. Skojarzenia z najlepszymi klasycznymi dokonaniami natychmiastowe. Git beczki. Produkcyjnie też bardzo OK. Czekam na całość.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Sam nie wiem, czy podziwiać, czy śmiać się z ludzi, którzy wciąż jeszcze słuchają kolejnych wypocin tego zespołu, poddają ocenie nowe utwory, analizują itd., zupełnie jakby ta muzyka miała jakiekolwiek znaczenie. Nie potrafię traktować takich kapel na poważnie. Grają milion lat, mają 20 identycznych płyt w dyskografii. Dla mnie to po prostu inne uporządkowanie tych samych dźwięków, zero treści poza konwencjonalnym banałem. Przyznam, że parę razy próbowałem się przemóc i czegoś z nowych albumów posłuchać, ale była to absolutna pustka emocjonalna. Muzyka przelatywała przez uszy jak zwykły radiowy pop i stwierdziłem, że to strata czasu.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re:
co nie zmienia faktu, ze to niezly numerlonginus696 pisze:Sam nie wiem, czy podziwiać, czy śmiać się z ludzi, którzy wciąż jeszcze słuchają kolejnych wypocin tego zespołu, poddają ocenie nowe utwory, analizują itd., zupełnie jakby ta muzyka miała jakiekolwiek znaczenie. Nie potrafię traktować takich kapel na poważnie. Grają milion lat, mają 20 identycznych płyt w dyskografii. Dla mnie to po prostu inne uporządkowanie tych samych dźwięków, zero treści poza konwencjonalnym banałem. Przyznam, że parę razy próbowałem się przemóc i czegoś z nowych albumów posłuchać, ale była to absolutna pustka emocjonalna. Muzyka przelatywała przez uszy jak zwykły radiowy pop i stwierdziłem, że to strata czasu.

this is a land of wolves now
-
- mistrz forumowej ceremonii
Longinus. Ludzie (fani) raczej nie oczekują od Vader intelektualnej rozrywki. Vader stara się zostać chyba takim deathmetalowym Motorhead. Ja sam już odpuściłem i nie mam względem tego zespołu żadnych wymagań. Szanuję ich jednak i rozumiem, że ktoś może się cieszyć na wieść o nowym albumie. Tu chyba raczej nie ma z czego się śmiać. Dodam jeszcze, że Impressions In Blood to ich najgorszy materiał. Przewidywalny jak piasek na pustyni, wymuszony gniot. Niestety!
-
mimo? którzy pomimo? piłeś? kurwa pisz po polskupaintothebone pisze:Dodaj jeszcze coś o ludziach, których mi zawodu po więcej niż kilku płytach pod rząd dalej czekają w podnieceniu na nowe bo "a może jeszcze"...

- longinus696
- zahartowany metalizator
Myślę, że to oczywiste. Poza tym nie chcę siać fermentu ani zaśmiecać tego tematu. Jestem tylko ciekaw, co można czuć dostając za każdym razem zwykłe rzemiosło (i to nie najwyższych lotów) odrabiane przez zespół trochę jak pańszczyzna, bez pierwiastka emocji, a przynajmniej na zasadzie zwykłej roboty (jak składanie mebli, albo szlifierka w jakimś warsztacie). Dla mnie to karykatura twórczej działalności.paintothebone pisze:Dodaj jeszcze coś o ludziach, których mi zawodu po więcej niż kilku płytach pod rząd dalej czekają w podnieceniu na nowe bo "a może jeszcze"...
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
Ja również. Nie mam wymagań, oczekiwań i nawet specjalnie nie czekam na ich kolejne albumy, ale jeśli nagrają coś, co spodoba mi się na tyle żeby wydać na to kasę to chętnie ją wydam. Zresztą życzę im aby w końcu popełnili coś na miarę swoich pierwszych płyt.est pisze:Vader stara się zostać chyba takim deathmetalowym Motorhead. Ja sam już odpuściłem i nie mam względem tego zespołu żadnych wymagań.
-
Ja życzę i im, i sobie, by coś w ten deseń nagrali, ale jak tak się nie stanie to świat się nie zawali.Conflagrator pisze:Ja również. Nie mam wymagań, oczekiwań i nawet specjalnie nie czekam na ich kolejne albumy, ale jeśli nagrają coś, co spodoba mi się na tyle żeby wydać na to kasę to chętnie ją wydam. Zresztą życzę im aby w końcu popełnili coś na miarę swoich pierwszych płyt.est pisze:Vader stara się zostać chyba takim deathmetalowym Motorhead. Ja sam już odpuściłem i nie mam względem tego zespołu żadnych wymagań.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Re:
A jeśli komuś po drodze z tym rzemiosłem?longinus696 pisze:Myślę, że to oczywiste. Poza tym nie chcę siać fermentu ani zaśmiecać tego tematu. Jestem tylko ciekaw, co można czuć dostając za każdym razem zwykłe rzemiosło (i to nie najwyższych lotów) odrabiane przez zespół trochę jak pańszczyzna, bez pierwiastka emocji, a przynajmniej na zasadzie zwykłej roboty (jak składanie mebli, albo szlifierka w jakimś warsztacie). Dla mnie to karykatura twórczej działalności.paintothebone pisze:Dodaj jeszcze coś o ludziach, których mi zawodu po więcej niż kilku płytach pod rząd dalej czekają w podnieceniu na nowe bo "a może jeszcze"...
Ja tak mam w przypadku Bolt Thrower i dobrze mi z tym. I chyba żaden z fanów Vader nie oczekuje twórczej działalności.
Zresztą jakby nagrali coś naprawdę innego to by się dopiero zaczęło plucie że "to nie brzmi jak Vader"