VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

Re: Vader

03-07-2009, 14:28

...nie chce mi się o tym gadać.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

03-07-2009, 18:12

Znakomity numer, inny niż dwa poprzednie. Najbliżej temu do debiutu i bardzo mnie cieszy, że takie riffowanie wróciło. Znów jest pęd. Świetny blast 2:03 - 2:18.
Antfarm zrobiło chyba niezłą robotę. W każdym razie brzmi to lepiej niż "goły" Hertz.
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

03-07-2009, 18:34

Hmmm przesłuchałem z czystej ciekawości. Całkiem dobry kawałek, początek zalatuje nieco "Incarnation", podobne tempo i rytmika. Im dalej tym ciekawiej, są tak lubiane przeze mnie "jedynki", jest i konkretny blast. Wszystko bardzo poprawnie i tym razem nawet maniera wokalna Piotrka zupełnie mnie nie razi. Drugiego "De Profundis" nie będzie, no ale............ ;)
Six o clock.
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

03-07-2009, 19:45

Bardzo dobry numer. Skojarzenia z najlepszymi klasycznymi dokonaniami natychmiastowe. Git beczki. Produkcyjnie też bardzo OK. Czekam na całość.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

03-07-2009, 19:49

mi jakies pierwsze 3 sekundy brzmia zupelnie jak Blood of Kingu. potem tez jest niezle, w zasadzie moze byc z tego lepsza plyta niz sadzilem
this is a land of wolves now
DCI Hunt

04-07-2009, 07:34

Major pisze:Bardzo dobry numer. Skojarzenia z najlepszymi klasycznymi dokonaniami natychmiastowe. Git beczki. Produkcyjnie też bardzo OK. Czekam na całość.
Racja, jest dobrze. Chętnie posłucham całości jak wyjdzie, a jeśli ten numer jest dla płyty reprezentatywny to mogę nawet kupić w ciemno.
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

04-07-2009, 10:05

no, mi też wchodzi kawałek, bez popity, oby cała płyta była taka dobra
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-07-2009, 10:30

Sam nie wiem, czy podziwiać, czy śmiać się z ludzi, którzy wciąż jeszcze słuchają kolejnych wypocin tego zespołu, poddają ocenie nowe utwory, analizują itd., zupełnie jakby ta muzyka miała jakiekolwiek znaczenie. Nie potrafię traktować takich kapel na poważnie. Grają milion lat, mają 20 identycznych płyt w dyskografii. Dla mnie to po prostu inne uporządkowanie tych samych dźwięków, zero treści poza konwencjonalnym banałem. Przyznam, że parę razy próbowałem się przemóc i czegoś z nowych albumów posłuchać, ale była to absolutna pustka emocjonalna. Muzyka przelatywała przez uszy jak zwykły radiowy pop i stwierdziłem, że to strata czasu.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

04-07-2009, 10:35

Dodaj jeszcze coś o ludziach, których mi zawodu po więcej niż kilku płytach pod rząd dalej czekają w podnieceniu na nowe bo "a może jeszcze"...
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re:

04-07-2009, 10:36

longinus696 pisze:Sam nie wiem, czy podziwiać, czy śmiać się z ludzi, którzy wciąż jeszcze słuchają kolejnych wypocin tego zespołu, poddają ocenie nowe utwory, analizują itd., zupełnie jakby ta muzyka miała jakiekolwiek znaczenie. Nie potrafię traktować takich kapel na poważnie. Grają milion lat, mają 20 identycznych płyt w dyskografii. Dla mnie to po prostu inne uporządkowanie tych samych dźwięków, zero treści poza konwencjonalnym banałem. Przyznam, że parę razy próbowałem się przemóc i czegoś z nowych albumów posłuchać, ale była to absolutna pustka emocjonalna. Muzyka przelatywała przez uszy jak zwykły radiowy pop i stwierdziłem, że to strata czasu.
co nie zmienia faktu, ze to niezly numer :D
this is a land of wolves now
est

04-07-2009, 10:40

Longinus. Ludzie (fani) raczej nie oczekują od Vader intelektualnej rozrywki. Vader stara się zostać chyba takim deathmetalowym Motorhead. Ja sam już odpuściłem i nie mam względem tego zespołu żadnych wymagań. Szanuję ich jednak i rozumiem, że ktoś może się cieszyć na wieść o nowym albumie. Tu chyba raczej nie ma z czego się śmiać. Dodam jeszcze, że Impressions In Blood to ich najgorszy materiał. Przewidywalny jak piasek na pustyni, wymuszony gniot. Niestety!
est

04-07-2009, 10:44

paintothebone pisze:Dodaj jeszcze coś o ludziach, których mi zawodu po więcej niż kilku płytach pod rząd dalej czekają w podnieceniu na nowe bo "a może jeszcze"...
mimo? którzy pomimo? piłeś? kurwa pisz po polsku :wink:
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-07-2009, 10:44

paintothebone pisze:Dodaj jeszcze coś o ludziach, których mi zawodu po więcej niż kilku płytach pod rząd dalej czekają w podnieceniu na nowe bo "a może jeszcze"...
Myślę, że to oczywiste. Poza tym nie chcę siać fermentu ani zaśmiecać tego tematu. Jestem tylko ciekaw, co można czuć dostając za każdym razem zwykłe rzemiosło (i to nie najwyższych lotów) odrabiane przez zespół trochę jak pańszczyzna, bez pierwiastka emocji, a przynajmniej na zasadzie zwykłej roboty (jak składanie mebli, albo szlifierka w jakimś warsztacie). Dla mnie to karykatura twórczej działalności.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
est

04-07-2009, 10:48

To tak jak z kupowaniem piwa jest. Kupuje się wypróbowane, chociaż zawsze smakuje tak samo.
DCI Hunt

04-07-2009, 11:05

est pisze:Vader stara się zostać chyba takim deathmetalowym Motorhead. Ja sam już odpuściłem i nie mam względem tego zespołu żadnych wymagań.
Ja również. Nie mam wymagań, oczekiwań i nawet specjalnie nie czekam na ich kolejne albumy, ale jeśli nagrają coś, co spodoba mi się na tyle żeby wydać na to kasę to chętnie ją wydam. Zresztą życzę im aby w końcu popełnili coś na miarę swoich pierwszych płyt.
Mort
rasowy masterfulowicz

04-07-2009, 11:18

taka sobie ta nowa piosenka
I AM MORBID
est

04-07-2009, 11:34

Conflagrator pisze:
est pisze:Vader stara się zostać chyba takim deathmetalowym Motorhead. Ja sam już odpuściłem i nie mam względem tego zespołu żadnych wymagań.
Ja również. Nie mam wymagań, oczekiwań i nawet specjalnie nie czekam na ich kolejne albumy, ale jeśli nagrają coś, co spodoba mi się na tyle żeby wydać na to kasę to chętnie ją wydam. Zresztą życzę im aby w końcu popełnili coś na miarę swoich pierwszych płyt.
Ja życzę i im, i sobie, by coś w ten deseń nagrali, ale jak tak się nie stanie to świat się nie zawali.
smakosz
świeżak

05-07-2009, 00:32

Wielki szacunek, ale nowy kawałek to wielka chujoza.
est

05-07-2009, 00:46

Ja nawet jeszcze nie słyszałem ;/
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

Re:

05-07-2009, 01:00

longinus696 pisze:
Myślę, że to oczywiste. Poza tym nie chcę siać fermentu ani zaśmiecać tego tematu. Jestem tylko ciekaw, co można czuć dostając za każdym razem zwykłe rzemiosło (i to nie najwyższych lotów) odrabiane przez zespół trochę jak pańszczyzna, bez pierwiastka emocji, a przynajmniej na zasadzie zwykłej roboty (jak składanie mebli, albo szlifierka w jakimś warsztacie). Dla mnie to karykatura twórczej działalności.
A jeśli komuś po drodze z tym rzemiosłem?

Ja tak mam w przypadku Bolt Thrower i dobrze mi z tym. I chyba żaden z fanów Vader nie oczekuje twórczej działalności.

Zresztą jakby nagrali coś naprawdę innego to by się dopiero zaczęło plucie że "to nie brzmi jak Vader"
ODPOWIEDZ