MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Self
- rasowy masterfulowicz
Re: MASTODON
Myślę, iż byłbym wtedy już tak zrobiony, że mógłbym i na Sandu Ciorba zostać.
No ale ok. Jest festyn dla kucostudentów, ale jest tanio, coś za coś.
No ale ok. Jest festyn dla kucostudentów, ale jest tanio, coś za coś.
- Self
- rasowy masterfulowicz
To co, kto dziś będzie kicał na Urynaliach na Hun... to jest na Mastodonie?
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Zaraz wyruszam. Szkoda, że ma padać, tako przynajmniej rzeczą modele na meteo.pl
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
BOGI...
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
E tam, ten zespół nie jest od śpiewania :) Poza tym i tak dokonali w tej kwestii ogromnego postępu.
Nie wiem czy obecni usłyszeli to co powiedział po koncercie Dailor - wybierają się w zimie do Polski, a to oznacza wreszcie koncert klubowy. Mam nadzieję, że to już pewna sprawa.
Nie wiem czy obecni usłyszeli to co powiedział po koncercie Dailor - wybierają się w zimie do Polski, a to oznacza wreszcie koncert klubowy. Mam nadzieję, że to już pewna sprawa.
- Riven
- Kontakt:
Sorry ale był moment kiedy zdaje się ten koleś z lewej śpiewał,a raczej pial jak kogut homoseksualista. Coś okropnego. Ja bym im wyłączył mikrofony bo instrumentalnie większość koncertu bardzo spoko. Nie moja brocha raczej ale przedni występ
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
this is a land of wolves now
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Taki urok jego wokalu. Albo się go kupuje, albo nie :) A rasowo skrzeczy to on dopiero na swojej solowej płycie. To co wychodzi spod jego palców rekompensuje wszystkie wokalne skuchy.
- Riven
- Kontakt:
Ale wiesz o co mi chodzi konkretnie? Bo poza tym to wokal był generalnie do przyjęcia - nie dobry, ale nie przeszkadzał. A w tym kawałku, jezuuu.... Xd
Ale już nie marudze bo fajnie było :)
Ale już nie marudze bo fajnie było :)
this is a land of wolves now
-
- weteran forumowych bitew
Bardzo dobry koncert i świetne, przejrzyste brzmienie, wszystko było idealnie słychać z naciskiem na perkusję. Sekcja rytmiczna ogólnie doskonała. Wokalnie bez szału, ale i tak dużo lepiej niż się spodziewałem, w porównaniu do tego co słyszałem trzy lata temu to... no nie ma porównania, nauczyli się w końcu w miarę poprawnie śpiewać tak, że nie zakłóca to odbioru (ale też i nie wzbogaca za bardzo, niestety); za 5 lat może w końcu będą potrafili w pełni odtworzyć wokale z albumów.
Łącznie prawie półtorej godziny (?) bardzo kolorowego, fraktalnego napierdolu; na żywo jeszcze mocniej niż z płyt czuć ten specyficznie psychodeliczny posmak, jaki cechuje muzykę Mastodon.
Dodatkowy plus za fajną, przekrojową setlistę, chociaż zabrakło mi dwóch numerów: Blood And Thunder i March Of The Fire Ants. Highlights: Hearts Alive (świetny, nieoczywisty strzał na otwarcie), Oblivion (bdb wokal), High Road (bo to zajebisty, koncertowy hicior), Black Tongue (bo pierdolnięcie), The Sparrow (bo wszyscy kochają Pink Floyd i panowie z Mastodonta też).
Łącznie prawie półtorej godziny (?) bardzo kolorowego, fraktalnego napierdolu; na żywo jeszcze mocniej niż z płyt czuć ten specyficznie psychodeliczny posmak, jaki cechuje muzykę Mastodon.
Dodatkowy plus za fajną, przekrojową setlistę, chociaż zabrakło mi dwóch numerów: Blood And Thunder i March Of The Fire Ants. Highlights: Hearts Alive (świetny, nieoczywisty strzał na otwarcie), Oblivion (bdb wokal), High Road (bo to zajebisty, koncertowy hicior), Black Tongue (bo pierdolnięcie), The Sparrow (bo wszyscy kochają Pink Floyd i panowie z Mastodonta też).
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Self
- rasowy masterfulowicz
Same here, jeszcze Colony of Birchmen mogliby grać częściej. Ale dla mnie najważniejsze jest, że grają Naked Burn czyli mój ulubiony numer na dwójce obok B&T i ulubiony w ogóle obok March. A sam koncert - bardzo fajny. Widziałem po raz pierwszy, więc nie mam porównania, ale wokalnie wypadli całkiem nieźle, choć Dailora ledwo było słychać. A skoro już przy nim jesteśmy - DAILOR BUK, rasowy napierdol na bębenach bez litości dla słuchaczy. Ogółem to machiną koncertową to oni nie są IMO, ale zdecydowanie warto było zobaczyć.Baton pisze:Dodatkowy plus za fajną, przekrojową setlistę, chociaż zabrakło mi dwóch numerów: Blood And Thunder i March Of The Fire Ants.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Serio, nie było Blood and Thunder ? Przecież to tak jakby Slayer nie zagrał Raining Blood i Angel of Death ;D. Ale i tak zazdroszczę koncertu i dalej czekam na klubowy występ w PL. Może kiedyś dożyję tej wiekopomnej chwili ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Blood and Thunder nie było, ale zupełnie mi go nie zabrakło. Capillarian, Bladecatcher i Megalodon zamiotły mnie tak skutecznie, że już się nie pozbierałem :)
- kampeki
- postuje jak opętany!
Chimes at midnight na spoti...i kurwa czuje ze ktos chce mnie walic w kakao...odgrzewany kotlet.
Kocham ten zespol ale to jest jakas mega zenada i wtornosc. 2 singiel z huntera byl...przynajmniej INNY.
Kocham ten zespol ale to jest jakas mega zenada i wtornosc. 2 singiel z huntera byl...przynajmniej INNY.
Za młody jesteś na Heroda!
- lucass
- harvestman
http://www.revolvermag.com/news/mastodo ... e-sun.html" onclick="window.open(this.href);return false; scenki za kulis i trochę śpiewania perkusisty, swoją drogą to lepszego wokalisty w tym zespole nie ma :)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ten raport ze studia, teaser czy cholra wie jak to nazwać spowodował, że bardziej jaram się tą płytą niż dotychczas opublikowane numery ;).harvestman pisze:http://www.revolvermag.com/news/mastodo ... e-sun.html scenki za kulis i trochę śpiewania perkusisty, swoją drogą to lepszego wokalisty w tym zespole nie ma :)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Gunman
Refren z tego filmiku urywa jaja.
- lucass
- kampeki
- postuje jak opętany!