ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: ENTOMBED
ale chujowe to blessed be w wersji symfonicznej, jezu
http://www.pledgemusic.com/projects/ent ... e=facebook
jesli "the true" entombed bedzie sie bawil w takie aranzowanie klasycznych numerow na modle disneyoweskiej bajki, to ja wole Petrova napierdalajacego death rock z anonimowymi muzykami.
jesli "the true" entombed bedzie sie bawil w takie aranzowanie klasycznych numerow na modle disneyoweskiej bajki, to ja wole Petrova napierdalajacego death rock z anonimowymi muzykami.
this is a land of wolves now
-
Zenek pisze:nie wiem, ale teraz mamy na przeciwległych biegunach stary, klasyczny skład Entombed vs. LG and hired guns
I jeśli nie ma między nimi jakichś naprawdę wielkich nieporozumień, to fajnie by było jakby LG powędrował za mikrofon i ryczał dalej pod tym szyldem, obecni muzycy Entombed mogą się obrażać do woli, ale powinni ustąpić miejsca tym, którzy ten zespół powołali do życia.
Ale pewnie tak nie będzie....
- Zenek
- weteran forumowych bitew
-
Jak Entombed wykaraskał się z kontraktu z Earache to też w momencie kiedy wychodziła ich najnowsza płyta wychodził też jakiś składak albo koncertówka firmowana przez była wytwórnię, cała akcja promocyjna była odwalana przez zespół a profity zbbierał kto inny. Teraz jak będą dwie kapele to gnoju narobi się jeszcze wiecej. Ciekawe ile w tym wszystkim będzie pasji a ile zwykłego biznesu?
- Riven
- Kontakt:
Poczekajmy na jakies oficjalne komentarze, szczegolnie od Petrova. Bo poki co to wszystko "does not compute".
this is a land of wolves now
-
- w mackach Zła
Raczej bedzie to jednorazowa akcja i wierze ze dogadaja sie z LG, by zaspiewal na tym gigu, bo nikt inny nie ma prawa tam stac za mikrofonem. Z orkiestra czy bez, tylko Clandestine czy moze cos LHP - niewazne, tu chodzi o Nicke, ktory bedzie znowu gral kawalki Entombed po tylu latach...ale powrotu do grania na stale pod szyldem Entombed, czy moze klotni o nazwe to ja nie widze. Po co, za duzo lat minelo, ten zespol napisal swoja historie, on ma teraz swoj Death Breath, kilka kapel rockowych, a z Entombed odszedl samowolnie 17 lat temu...Nicke to madry koles, na pewno nie bedzie sie bawil w takie akcje.
-
Skoro Nicke będzie grał od tylu lat kawałki Entombed na żywo, to pachnie mi to próbą wybadania jak ludzie na to zareagują, jakie będzie zainteresowanie, profity tez będą zapewne niemałe. Jeśli, powtarzam jeśli dogadają się z LG, to może po koncercie schleją się w trupa i na fali sentymentów powspominają jak to Nicke wyjebał LG z kapeli, jak po odejściu Nickego Entombed nagrał jak sami mówia dziwaczny album, i jak wstaną rano zabijać kaca browarem, dojdą do wniosku, że może warto byłoby pociągnąć ten wózek dalej... pewnie to zbyt optymistyczny scenariusz, ale gdyby to wszystko potoczyło się w tym kierunku, to ten zespół pewnie stałby się wiekszy i bardziej popularny niż kiedyś.
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Najlepszym rozwiązaniem byłoby chyba teraz wydanie "Back To The Front" pod inną nazwa skoro Alex już tego nie nagrywał, a L.G. niech idzie tam gdzie jego miejsce i mamy klasyczny Entombed.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
raczej niż kiedykolwiek...Nasum pisze:Skoro Nicke będzie grał od tylu lat kawałki Entombed na żywo, to pachnie mi to próbą wybadania jak ludzie na to zareagują, jakie będzie zainteresowanie, profity tez będą zapewne niemałe. Jeśli, powtarzam jeśli dogadają się z LG, to może po koncercie schleją się w trupa i na fali sentymentów powspominają jak to Nicke wyjebał LG z kapeli, jak po odejściu Nickego Entombed nagrał jak sami mówia dziwaczny album, i jak wstaną rano zabijać kaca browarem, dojdą do wniosku, że może warto byłoby pociągnąć ten wózek dalej... pewnie to zbyt optymistyczny scenariusz, ale gdyby to wszystko potoczyło się w tym kierunku, to ten zespół pewnie stałby się wiekszy i bardziej popularny niż kiedyś.
Zobaczyć Nicke drącego mordę z Clandestine z oryginalnym ówczesnym składem Intumbd... damn, perfect... ale po kiego wafla oriestra do tego?
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Godplayer
- w mackach Zła
Zespół jest zapijaczonego LG bo to on gra w kapeli do tej pory , a Nicke niech spierdala . I co z tego że są ważniejsi , zresztą kurwa , Napalm Death jest Bullena i Broadricka czy Shane'a i Barneya ?Zenek pisze:Bo ja wiem, jakoś Nicke, Uffe i Alex myślę, ze są ważniejszą częścią Entombed niż zapijaczony LG, zwłaszcza Nicke.
O tak > http://fc04.deviantart.net/fs28/f/2008/ ... wdhury.jpgNasum pisze:Skoro Nicke będzie grał od tylu lat kawałki Entombed na żywo, to pachnie mi to próbą wybadania jak ludzie na to zareagują ...
- manieczki
Ruskie zapodają już 1 kawałek z płyty.
Entombed – Vulture And The Traitor
znaleźć można na
http://www.discogs.com/Various-Artists- ... se/4788119
Entombed – Vulture And The Traitor
znaleźć można na
http://www.discogs.com/Various-Artists- ... se/4788119
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Riven pisze:ale chujowe to blessed be w wersji symfonicznej, jezu
Nie dałem rady przesłuchać w całości. Chujoza kompletna.... po co im taki badziew, drugimi Mozartami i tak nie zostaną?
- gelO
- rasowy masterfulowicz
A gdzie jest jego miejsce?? Nie bardzo czaje. Dość już mam granie pierwszych, drugich klasycznych płyt. Nagle oryginalni członkowie się budzą i zaczyna im się chcieć grać prawdziwy death metal. Śmieszne to wszystko.jaszyn pisze:Najlepszym rozwiązaniem byłoby chyba teraz wydanie "Back To The Front" pod inną nazwa skoro Alex już tego nie nagrywał, a L.G. niech idzie tam gdzie jego miejsce i mamy klasyczny Entombed.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Tej, ci oryginalni obudzeni to w sumie w międzyczasie też nic innego poza napierdalaniem śmierć metalu nie robili, więc to takie nawet dosyć naturalne, że wracają robić to co umieją najlepiej.gelO pisze:A gdzie jest jego miejsce?? Nie bardzo czaje. Dość już mam granie pierwszych, drugich klasycznych płyt. Nagle oryginalni członkowie się budzą i zaczyna im się chcieć grać prawdziwy death metal. Śmieszne to wszystko.jaszyn pisze:Najlepszym rozwiązaniem byłoby chyba teraz wydanie "Back To The Front" pod inną nazwa skoro Alex już tego nie nagrywał, a L.G. niech idzie tam gdzie jego miejsce i mamy klasyczny Entombed.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Dobra - chodziło mnie o te powroty, granie starych płyt itp. Wiem, że najebali tych zespołow Death Breaty, Murder Squady... I tak jest dobrze.
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Najlepsze miejsce dla L.G. jest przy Nicke, Uffe i Alexie skoro już mają grać razem i nic śmiesznego tutaj nie ma. Ten skład nagrywał praktycznie same genialne rzeczy.gelO pisze:A gdzie jest jego miejsce?? Nie bardzo czaje. Dość już mam granie pierwszych, drugich klasycznych płyt. Nagle oryginalni członkowie się budzą i zaczyna im się chcieć grać prawdziwy death metal. Śmieszne to wszystko.jaszyn pisze:Najlepszym rozwiązaniem byłoby chyba teraz wydanie "Back To The Front" pod inną nazwa skoro Alex już tego nie nagrywał, a L.G. niech idzie tam gdzie jego miejsce i mamy klasyczny Entombed.
-
A to że najlepsze miejsce dla LG jest przy wyżej wymienionych przez Ciebie koleżkach to wiadoma sprawa, nurtuje mnie tylko jakie stosunki między nimi panują w tej chwili - może LG ma nieznośny charakterek przez co opuszczają pokład kolejni muzycy z oryginalnego składu? Są pokłóceni czy po prostu tak wyszło że każdy poszedł swoja drogą?
- nicram
O ile pamiętam, to Uffe i Nicke odeszli sami, bo chcieli spróbować czegoś innego niż death metal. Zatem Diabli wiedzą...choć wcale bym się nie zdziwił, że LG obecnie ludzi wkurwia, bo jeżeli zachowuje się tak jak wygląda? A wygląda jak jakiś pijaczyna spod budki w Pcimiu Dolnym. :-)
all the monsters will break your heart
-
Nicke był tez zmęczony biznesowym aspektem zespołu - to znaczy problemami z Earache i kontraktem, ciągłym wykłócaniem się o prawa autorskie i takie tam bzdety. Postanowił więc grać nieco inną muzykę w niezobowiązującym, hobbystycznym Hellacopters, tak to przynajmniej przedstawili byli członkowie zespołu. A że był zmęczony graniem death metalu - to inna sprawa.