EMPEROR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: EMPEROR

04-08-2017, 22:29

zorro pisze:W koncu graja z In the Nightside Eclipse i jest lepiej!
I am the black wizards - spoko.
dokładnie tak.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

04-08-2017, 22:32

wazne zeby minusy nie przyslonily plusow;) mi sie podoba-wspomnienia wracaja. moze sie nawet kopsne na ta metalmanie.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

04-08-2017, 22:34

Druga połowa Anthems już spoko. Reszta też. Na tyle fajnie, że chętnie zobaczę w Katowicach.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

04-08-2017, 22:36

Ogólnie było BDB!!!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

04-08-2017, 22:38

Godzina grania. Chciałoby się jeszcze z 15min więcej.
PENIS METAL
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

04-08-2017, 23:40

nic dziwnego ze barony metalmanii nabija kabze na takich jak wy, bo to bylo po prostu mocno przecietne
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

04-08-2017, 23:57

Niestety, widać jakieś zmęczenie materiału, a może po prostu pora przestać udawać, że czuje się muzykę, której się jednak nie czuje. To nie był zbyt dobry koncert. Poprawny - tak. Dobry - nie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
535

05-08-2017, 00:01

Bless this tongue pisze:nic dziwnego ze barony metalmanii nabija kabze na takich jak wy, bo to bylo po prostu mocno przecietne
Troszkę mi cięło, fakt, nie widziałem całości, ale nawet ja nie wstydzę się przyznać, że serce przynajmniej kilkanaście razy mocno zadrżało. Sam nie wiem, czy to "bóg się rodzi, moc truchleje", czy żywy dowód na to, jak bardzo kochałem kiedyś ten zespół.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

05-08-2017, 00:03

535 pisze:
Bless this tongue pisze:nic dziwnego ze barony metalmanii nabija kabze na takich jak wy, bo to bylo po prostu mocno przecietne
Troszkę mi cięło, fakt, nie widziałem całości, ale nawet ja nie wstydzę się przyznać, że serce przynajmniej kilkanaście razy mocno zadrżało. Sam nie wiem, czy to "bóg się rodzi, moc truchleje", czy żywy dowód na to, jak bardzo kochałem kiedyś ten zespół.
No nie wierzę, to kolega tak jebał organizatorów pewnego polskiego festiwalu, że co to za gwiazda, a teraz nawet lekki wzwód może był? A ja broniłem, że to niezły wybór, a teraz nie jestem już taki pewny...
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
535

05-08-2017, 00:08

Wytłumaczenie jest proste. W tamtym przypadku zagrała reakcja na suchą kalkulację organizatora, a w tym żarliwe uczucie i oddanie cesarzowi, tego co cesarskie.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

05-08-2017, 00:16

Ale to chyba zdrowe, że organizator wybiera GWIAZDĘ, kierując się suchą kalkulacją? Inaczej może skończyć się tak, jak w przypadku wielu polskich festiwali, których pierwsza czy druga poważna edycja była ostatnią. Ważne, żeby dodali coś sensownego.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
535

05-08-2017, 00:27

Przecież to gówno nie gwiazda. Raczej nazwa. Ta kapela nie istnieje. Zresztą chuj z taką dyskusją,bo można podciągnąć do tego gadanie o Mgle. Przypadkowa publika, zespół który nie istnieje, dla wielu okazja do tak zwanego lansu, a dla innych bardzo mocna sentymentalna jazda. Festiwal powinien promować rzeczy aktualne, żywe, mocne, bez wątpienia metalowe , a nie wspominki dla dziadków , albo fejsbukowych nastolatków. Rozumisz pan?

Ciekawe dlaczego big boss metal kurwa mind, przez tyle lat milczeli w temacie festiwalu, a teraz nagle gdy ta forma stała się bardzo popularna, nagle nastąpiło przebudzenie. Tak. Też uważam, że pieniądze nie śmierdzą, ale to zastanawiające.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

05-08-2017, 00:39

535 pisze:Przecież to gówno nie gwiazda. Raczej nazwa. Ta kapela nie istnieje. Zresztą chuj z taką dyskusją,bo można podciągnąć do tego gadanie o Mgle. Przypadkowa publika, zespół który nie istnieje, dla wielu okazja do tak zwanego lansu, a dla innych bardzo mocna sentymentalna jazda. Festiwal powinien promować rzeczy aktualne, żywe, mocne, bez wątpienia metalowe , a nie wspominki dla dziadków , albo fejsbukowych nastolatków. Rozumisz pan?
Rozumim. A później patrzym na rozpiskę Brutal Assault, i wśród największych atrakcji nie mogę dopatrzyć się choćby jednej rzeczy aktualnej, nowej, żywej. Dillinger, Master's Hammer, Nile, Samael, Opeth, Emperor, Rotting Christ, Clawfinger, Electric Wizard, Tiamat, Devin, Mayhem. Z w miarę nowych jest Eluveitie i Trivium, dziękuję bardzo.

Przypominam tylko, że główną postulowaną gwiazdą na Metalmanię było Running Wild. Tak aktualne i żywe, że aż pamiętają je nawet niektórzy siedemdziesięciolatkowie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
535

05-08-2017, 00:43

Lukass pisze:
535 pisze:Przecież to gówno nie gwiazda. Raczej nazwa. Ta kapela nie istnieje. Zresztą chuj z taką dyskusją,bo można podciągnąć do tego gadanie o Mgle. Przypadkowa publika, zespół który nie istnieje, dla wielu okazja do tak zwanego lansu, a dla innych bardzo mocna sentymentalna jazda. Festiwal powinien promować rzeczy aktualne, żywe, mocne, bez wątpienia metalowe , a nie wspominki dla dziadków , albo fejsbukowych nastolatków. Rozumisz pan?
Rozumim. A później patrzym na rozpiskę Brutal Assault, i wśród największych atrakcji nie mogę dopatrzyć się choćby jednej rzeczy aktualnej, nowej, żywej. Dillinger, Master's Hammer, Nile, Samael, Opeth, Emperor, Rotting Christ, Clawfinger, Electric Wizard, Tiamat, Devin, Mayhem. Z w miarę nowych jest Eluveitie i Trivium, dziękuję bardzo.

Przypominam tylko, że główną postulowaną gwiazdą na Metalmanię było Running Wild. Tak aktualne i żywe, że aż pamiętają je nawet niektórzy siedemdziesięciolatkowie.
Ja natomiast widzę, chyba najbardziej żałuję tej kapeli, wiem , że brzmi to nieco kuriozalnie, ale po kilkudziesięciu pawiach, wrodzona prawość, sprawiedliwość oraz zwyczajna ludzka uczciwość, nie pozwala mi napisać niczego innego.

edit
No i z tych wymienionych poszedłbym świadomie góra na trzy, licząc EW.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

05-08-2017, 00:58

535 pisze:
Lukass pisze:

Ja natomiast widzę, chyba najbardziej żałuję tej kapeli, wiem , że brzmi to nieco kuriozalnie, ale po kilkudziesięciu pawiach, wrodzona prawość, sprawiedliwość oraz zwyczajna ludzka uczciwość, nie pozwala mi napisać niczego innego.

edit
Ja na ponad połowę bez żadnego bólu, ale nie będzie okazji. Przy czym najbardziej żałuję... kurwa, chyba niczego. Połowę już widziałem, a na reszcie aż tak mi nie zależy. Może EW? Może Dillinger, jako że kończą powoli działalność?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
535

05-08-2017, 01:05

Lukass pisze:
535 pisze:

edit
Ja na ponad połowę bez żadnego bólu, ale nie będzie okazji. Przy czym najbardziej żałuję... kurwa, chyba niczego. Połowę już widziałem, a na reszcie aż tak mi nie zależy. Może EW? Może Dillinger, jako że kończą powoli działalność?
No. Ale pojedziesz wczesną wiosną wypić trzęsącą się ręką blade piwko pod Spodkiem, zamiast uderzyć na konkretny letni festiwal z napitkami do oporu i niemal za darmoszkę, gdzie Emperor wychodzi za trzy pińćdziesiąt. Ciekawa logika, a z tego co pamiętam było to przeliczane i traktowane jako argument za...Metalmanią.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

05-08-2017, 01:11

535 pisze:
Lukass pisze:
535 pisze:

edit
No. Ale pojedziesz wczesną wiosną wypić trzęsącą się ręką blade piwko pod Spodkiem, zamiast uderzyć na konkretny letni festiwal z napitkami do oporu i niemal za darmoszkę, gdzie Emperor wychodzi za trzy pińćdziesiąt. Ciekawa logika, a z tego co pamiętam było to przeliczane i traktowane jako argument za...Metalmanią.
Nie mam pojęcia, czy pojadę, i przeliczałeś Ty, nie ja. Przypominam, że domagałem się jeszcze jakiejś dużej nazwy z DM, typu Pestilence czy Bolt Thrower, a tego wyraźnie brakuje na BA. Już pomijam, że przy półdarmowym piwie w Czechach, na kilkudniowym festiwalu, przy letnich temperaturach, to ja bym gówno zobaczył, nie Emperora, bo o tej godzinie to bym leżał gdzieś pod krzakiem. Choćby dlatego te wszystkie letnie festiwale to nie dla mnie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
535

05-08-2017, 01:21

Lukass pisze: Nie mam pojęcia, czy pojadę, i przeliczałeś Ty, nie ja. Przypominam, że domagałem się jeszcze jakiejś dużej nazwy z DM, typu Pestilence czy Bolt Thrower, a tego wyraźnie brakuje na BA. Już pomijam, że przy półdarmowym piwie w Czechach, na kilkudniowym festiwalu, przy letnich temperaturach, to ja bym gówno zobaczył, nie Emperora, bo o tej godzinie to bym leżał gdzieś pod krzakiem. Choćby dlatego te wszystkie letnie festiwale to nie dla mnie.
No to, kurwa mać, trzeba ćwiczyć , żeby nie leżeć, a nie domniemywać, dupę zawracać i płakać po nocy. Poza tym napisałem, że było przeliczane, , bo ktoś tam przeliczał, że już za sam Emperor się opłaca za dwieście, trzysta, czy siedemset złotych.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

05-08-2017, 01:31

535 pisze:
Lukass pisze: Nie mam pojęcia, czy pojadę, i przeliczałeś Ty, nie ja. Przypominam, że domagałem się jeszcze jakiejś dużej nazwy z DM, typu Pestilence czy Bolt Thrower, a tego wyraźnie brakuje na BA. Już pomijam, że przy półdarmowym piwie w Czechach, na kilkudniowym festiwalu, przy letnich temperaturach, to ja bym gówno zobaczył, nie Emperora, bo o tej godzinie to bym leżał gdzieś pod krzakiem. Choćby dlatego te wszystkie letnie festiwale to nie dla mnie.
No to, kurwa mać, trzeba ćwiczyć , żeby nie leżeć, a nie domniemywać, dupę zawracać i płakać po nocy. Poza tym napisałem, że było przeliczane, , bo ktoś tam przeliczał, że już za sam Emperor się opłaca za dwieście, trzysta, czy siedemset złotych.
Ćwiczenia ćwiczeniami, a później jest dwadzieścia browarów przy temperaturze 30 stopni Celsjusza w cieniu, i ćwiczenia chuj strzela. Zresztą przecież nie domniemywam, nie płaczę i dupy nie zawracam (choć istotnie jest noc), po prostu nie widzę sensu wyjazdu na imprezę, na której bym się męczył. A to, że ktoś obliczył, ile wart jest wyjazd na Emperor, to już mnie średnio obchodzi. Przypominam tylko nieśmiało, że podobne obliczenia miały miejsce w przypadku np. koncertu Wardruny. I też mnie średnio obchodzą. Chcę wydać, to wydam. Nie chcę, to nie wydam. Metalmania raczej nie uzyska statusu "sold out", więc jest masa czasu, żeby się zastanowić.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-08-2017, 01:34

Lukass pisze:
535 pisze:
Ćwiczenia ćwiczeniami, a później jest dwadzieścia browarów przy temperaturze 30 stopni Celsjusza w cieniu, i ćwiczenia chuj strzela. Zresztą przecież nie domniemywam, nie płaczę i dupy nie zawracam (choć istotnie jest noc), po prostu nie widzę sensu wyjazdu na imprezę, na której bym się męczył. A to, że ktoś obliczył, ile wart jest wyjazd na Emperor, to już mnie średnio obchodzi. Przypominam tylko nieśmiało, że podobne obliczenia miały miejsce w przypadku np. koncertu Wardruny. I też mnie średnio obchodzą. Chcę wydać, to wydam. Nie chcę, to nie wydam. Metalmania raczej nie uzyska statusu "sold out", więc jest masa czasu, żeby się zastanowić.
dojdzie Batuszka, Behemoth, Mgła, Furia i już ;-) to w kwestii "sold out"
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ