CARCASS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: CARCASS

03-08-2013, 15:11

krz63 pisze:
SCREAMBLOODYGORE pisze:
krz63 pisze:statystycznie w tygodniu mam czas na przesłuchanie około 5 płyt
??? tygodniowo? współczuję! to moja średnia dzienna a 10-12 godzinny dzień pracy to u mnie standard. Przecież jest jeszcze odtwarzacz w aucie itp...
Do roboty jadę 7 minut, dziękuję za wspaniałą radę :-)
Wielki problem. Przeprowadź się do Stolycy, będziesz miał więcej czasu na słuchanie muzyki.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2013, 15:27

yossarian84 pisze:
krz63 pisze:No pewnie, że lepiej. Jeśli mam do wyboru słuchanie nowych, ciekawych zespołów (a BoP wg mnie jest ciekawy) lub dawanie setnej szansy Vaderowi, to wybiorę to pierwsze rozwiązanie. Biorąc pod uwagę, że statystycznie w tygodniu mam czas na przesłuchanie około 5 płyt (chyba, że tak jak dzisiaj jestem cały dzień z totalnie niekłopotliwą córką i mogę słuchać od rana do nocy) to wolę zarzucić sobie np. nowy Tribulation niż patrzeć co tam Jeff i Bill na stare lata wyplumkali. Choćby się nie wiem jak zesrali, nie nagrają nic na miarę swojej legendy, więc jak mam poznawać nowe płyty, to wolę te od zbuntowanych młodzieńców z nierealnymi marzeniami o podboju świata i likwidacji chrześcijaństwa niż od starych, zgorzkniałych i znających życie pragmatyków :-)
jesteś nudny
wprost przeciwnie, to ty jestes nudny
woodpecker from space
[V]
mistrz forumowej ceremonii

03-08-2013, 18:46

DCI Hunt pisze:
[V] pisze:lepiej słuchać Blaze of Perdition:)

Abstrahując od tematu BoP i Carcass, lepiej posłuchać mało odkrywczych, młodszych zespołów, w których czuć pasję i zaangażowanie niż doszukiwać się drugiego dna czy nawet geniuszu w zupełnie przeciętnych lub po prostu nędznych płytach tylko dlatego, że nagrał je zespół, który kiedyś był wielki.
jesli odnosi sie to do zespolów pokroju Obliteration,Diskord,Tribulation etc to jak najbardziej.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Drone

03-08-2013, 19:00

[V] pisze:
DCI Hunt pisze:
[V] pisze:lepiej słuchać Blaze of Perdition:)

Abstrahując od tematu BoP i Carcass, lepiej posłuchać mało odkrywczych, młodszych zespołów, w których czuć pasję i zaangażowanie niż doszukiwać się drugiego dna czy nawet geniuszu w zupełnie przeciętnych lub po prostu nędznych płytach tylko dlatego, że nagrał je zespół, który kiedyś był wielki.
jesli odnosi sie to do zespolów pokroju Obliteration,Diskord,Tribulation etc to jak najbardziej.
Święte słowa, ale akurat ostatni MORBID ANGEL nędzny nie jest ;) Zasługuje na większe poważanie niż dwie ostatnie płyty AUTOPSY będące smacznym, ale odgrzanym kotletem. Żałuję, że się ABSCESS rozpadło, szli jednak daleko dalej.

Co do CARCASS, to jakoś w ogóle mnie ten zespół nie interesuje. "Heartwork" było płytą w złym guście, w złym smaku, choć jako całość daje radę. Ale jeśli mam słuchać "Heartwork 2", to dziękuję, nie chcę.
Ostatnio zmieniony 03-08-2013, 19:03 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2013, 19:02

Horrorhammer > DoI
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

03-08-2013, 19:02

Dobry odgrzany kotlet > jeszcze ciepłe, parujące gówno, ale co kto lubi ;).

Chociaż fakt, że ostatni Abscess lepszy niż cokolwiek po powrocie Autopsy.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

03-08-2013, 19:21

krz63 pisze:Biorąc pod uwagę, że statystycznie w tygodniu mam czas na przesłuchanie około 5 płyt )
no nie gadaj że nie przesłuchałeś wszystkiego co sprzedaje transgalaktyczna Arachnophobia ? ;))

a nowy Carcass jest mi obojętny, czyli pewnie go oleje. po MA odechciało mi się zapoznawać z powrotnymi płytami - no chyba że to będzie POSSESSED/SADISTIC INTENT lub MERCYFUL FATE. No i Satan muszę w końcu posłuchać. reszte zlewam ciepłym moczem, szczególnie powroty "wielkich" DM bandów, BM zreszta też. genaralnie powroty są chujowe, lub bardzo chujowe, lub wszepotężnie chujowe ( patrz Siekera )
tak na szybko nie potrafię sobie przypomnieć co mnie rozwaliło z powrotnych albumów oprócz Monotheist.
Mort
rasowy masterfulowicz

03-08-2013, 19:57

Sova pisze: tak na szybko nie potrafię sobie przypomnieć co mnie rozwaliło z powrotnych albumów oprócz Monotheist.
BLACK SABBATH! Od premiery słucham przynajmniej raz dziennie.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

03-08-2013, 20:03

fakt, zapomniałem. może dlatego że jeszcze nie mam płyty
Awatar użytkownika
Drone

03-08-2013, 20:08

Powrót ATHEIST był doskonały.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

03-08-2013, 20:30

był ok, duzo bardziej Tempo of the Damned mi robiło ale to są tylko wyjątki w morzu szamba...
[V]

03-08-2013, 20:31

a co myslicie o powrocie Master's Hammer z perspektywy czasu?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Drone

03-08-2013, 20:58

Znakomity powrót, choć Szlagrów nie przebili jak dotąd niczym.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

03-08-2013, 21:11

o fak, oczywiście Master's Hammer miał powrót wielki i rozkręca się coraz bardziej, przecież 7"EP z 2012 to potęga.

dla przypomnienia:
Transgalaktický Řezník

Barva kosmu

o jaaaaaaaaaaaaaaaaaak jak wielbie MH.

nową epkę dostanę w poniedziałek, sampel krótki ale już słychać moc:
http://www.mastershammer.com/BLMH.html
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

03-08-2013, 21:12

Mort pisze:
Sova pisze: tak na szybko nie potrafię sobie przypomnieć co mnie rozwaliło z powrotnych albumów oprócz Monotheist.
BLACK SABBATH! Od premiery słucham przynajmniej raz dziennie.
Exodus ladnie wrocil.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

03-08-2013, 21:15

juz o tym wspomnialem przecież, wielka gruba mordo ;)
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

03-08-2013, 21:18

Prawda, teraz widze.
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

03-08-2013, 22:15

Posluchałem raz dwa dni temu i od tego czasu jakoś nie czuję wielkiej potrzeby ponownego z nią obcowania.
Trochę słabo, jak na powrót legendy po latach.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

03-08-2013, 22:21

Swansong jest świetną płytą ! słucham często w aucie jadąc na pocztę - a że pocztę mam blisko to ten song znam na pamięć:

Maria Konopnicka

03-08-2013, 23:43

DCI Hunt pisze: Abstrahując od tematu BoP i Carcass, lepiej posłuchać mało odkrywczych, młodszych zespołów, w których czuć pasję i zaangażowanie niż doszukiwać się drugiego dna czy nawet geniuszu w zupełnie przeciętnych lub po prostu nędznych płytach tylko dlatego, że nagrał je zespół, który kiedyś był wielki.
Ja wolę posłuchać i mało odkrywczych, młodszych zespołów, w których czuć pasję i zaangażowanie i przesłuchać nowe płyty zespołów, które kiedyś były wielkie, a teraz nagrały coś nowego. Czasami zdarzają się niespodzianki - przykłada - nowa płyta niegdyś wielkiego Alice in Chains - wiadomo, że nie liczę na album na poziomie "Facelift" czy "Dirt", ale daję szansę i okazuje się nagrali bardzo przyjemny album - płytę, której nie kupię sobie na winylu i której okładki nie wytatuują sobie na mosznie, ale po prostu przyjemnie się jej słucha i potrafię się nią dzisiaj cieszyć. Gdy Sinister nagra nową płytę, też nie będę miał nadziei, że zbliżą się do pierwszych dwóch, ale też chętnie posłucham i prawdopodobnie będę się nią cieszył. No ale ja należę do tego wąskiego grona ludzi, którzy cieszą się nawet nowymi płytami MASTER :))
DCI Hunt pisze: Pierwszy odsłuch za mną. Lepiej niż oczekiwałem, ale oczekiwałem kompletnej sraki, więc to jeszcze żądna pochwała. Brzmi jak połączenie dwóch ostatnich płyt oprawione chujowym brzmieniem ;) Niestety to brzmienie dość mocno szkodzi tej płycie, bo zamiast uwypuklać to co w Carcass charakterystyczne i indywidualne, robi coś zupełnie odwrotnego.
W przypadku Carcass na pewno nie kupię w ciemno, bo już ich poprzednie dwie płyty w jakiś sposób były moim rozczarowanie. Posłuchać, jednak posłucham, bo to przecież Carcass. Zespół, który nagrał Necroticism (Descanting The Insalubrious) - dla mnie jedną z najlepszych płyt death metalowych wszech czasów :)
ODPOWIEDZ