Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
1. The Winds They Called The Dungeon Shaker
2. Oath Minus
3. Hiking Metal Punx
4. Blacksmith Of The North
5. Norway In September
6. Grizzly Trade
7. Hanging Out In Haiger
8. Dark Thrones And Black Flags
9. Launchpad To Nothingness
10. Witch Ghetto
okładka sugeruje jednoznacznie ze możemy sie spodziewać bezpośredniej (ale pewnie jeszcze bardziej chamskiej i prymitywnej)
kontynuacji tego co znalazło sie na Fuck Off And Die.świetnie.
wyjebista okladka, wyjebiste tytuly, zwlaszcza Hiking Metal Punx , hehe
ciekawe co to bedzie to "Norway in September" - moze jakis maly akcent lesny ku pamieci starych czasow?
aryman pisze:A ja sobie ostatnio odświeżyłem "Total Death" i jest nieźle, naprawdę nieźle.
ja to samo.na nowo ja odkrywam.
liczę coraz bardziej ,ze nowy album zniszczy.będzie powrót do korzeni.w wilekim stylu.ach miłość jest ślepa...
Na twoim miejscu nie liczylbym na zbyt wiele...Choc przywolanie tutaj Total Death nasowa mi pewna analogie z przeszlosci. Ta plyta odbudowala moja wiare w Darkthrone, bo mocno nia zachwial slabawy, w moim przekonaniu, Panzerfaust. Wiec...
czeka nas holokaust! wypadną wam zęby i odpadna prącia! nadchodzi nowy Darkthrone.juz czuję powiem Wiatru Z Pólnocy , który delikatnie pieści moje długie włosy! ...jeżeli to sie nie sprawdzi i nagarja znowu jakis komunistyczny chłam to rozbije sobie głowę o regips.
aryman pisze:A ja sobie ostatnio odświeżyłem "Total Death" i jest nieźle, naprawdę nieźle.
ja to samo.na nowo ja odkrywam.
liczę coraz bardziej ,ze nowy album zniszczy.będzie powrót do korzeni.w wilekim stylu.ach miłość jest ślepa...
Na twoim miejscu nie liczylbym na zbyt wiele...Choc przywolanie tutaj Total Death nasowa mi pewna analogie z przeszlosci. Ta plyta odbudowala moja wiare w Darkthrone, bo mocno nia zachwial slabawy, w moim przekonaniu, Panzerfaust. Wiec...
Panzerfaust był zbyt szybko nagrany i wydany.troche się wypalili.po nagraniu 3 pod rząd GENIALNYCH płyt stanowiących podwaliny wszystkiego czego te szczyle dzis słuchają mieli prawo nieco spaść z formą.to jebany band legenda , nie jak jakies pedlaskie wybryki pana kvakva , to legenda z legendy, zło ze zła, nigdy nie będę na nich pluł, po prostu jak dalej bedą grac rock n roll to przestane ich słuchac i tyle.tłumaczę to sobie ,ze ich ostatnie dokonania powstały pod wpływem alkoholu.daje im ostatnia szanse.
AroHien pisze:
Panzerfaust był zbyt szybko nagrany i wydany.troche się wypalili.po nagraniu 3 pod rząd GENIALNYCH płyt stanowiących podwaliny wszystkiego czego te szczyle dzis słuchają mieli prawo nieco spaść z formą.to jebany band legenda , nie jak jakies pedlaskie wybryki pana kvakva , to legenda z legendy, zło ze zła, nigdy nie będę na nich pluł, po prostu jak dalej bedą grac rock n roll to przestane ich słuchac i tyle.tłumaczę to sobie ,ze ich ostatnie dokonania powstały pod wpływem alkoholu.daje im ostatnia szanse.
panzerfaust to jest zajebista płyta, za wasze bluźnierstwa pójdziecie do pierdolonego w dupę nieba.
"The way this album is performed and composed is slightly different from the
other Darkthrone releases as Nocturno Culto and Fenriz have shared all the duty
from composition to recording with Fenriz composing guitar parts and Nocturno
Culto singing on some songs, etc..."
Bardzo prawidłowo. Jak najmniej black metalu a dużo więcej starego heavy.
THE NEW STUDIO ALBUM FROM THE UNDISPUTED LORDS OF DARKNESS
Darkthrone return this autumn with their 14th album, a perfect fusion of blackened rock, metal and punk. ‘Dark Thrones & Black Flags’ is a continuation of the Darkthrone sound, style and uncompromising attitude witnessed on the acclaimed 2007 album ‘F.O.A.D’.
‘Dark Thrones & Black Flags’ is equal parts Fenriz and Nocturno Culto. The duo share song-writing and vocal duties throughout the release (with some surprising results) and further perfect the art of ‘the riff’. A deceptive mastery of composition is also evident on possibly their strongest release of recent times – an album of stripped down, dirty metal.
Recorded and produced by the band themselves at Necrohell II studios, Norway, ‘Dark Thrones & Black Flags’ is an exercise in pushing the conventions of the narrow perception of what should make black metal, becoming more timeless and faithful to its spirit than most could ever wish for in the process.
Available in three format: a regular edition in super jewel case, a vinyl edition, and a special edition, in a Slipcased super jewel case package with exclusive new video footage featuring Darkthrone in the studio - ‘Fucking Around’ Version 1 & ‘Fucking Around’ Version 2.
Preorder Now - Available 20th October
tak się zastanawiam, czy ja na pewno chcę tego słuchać
Give birth to something dead
Give birth to something old
Kontynuacja stylu z FOAD jest mi wybitnie nie na rękę. "The Cult is Alive" było znakomite, ostatniej nie trawię :/.
wiem o co Tobie chodzi.
U mnie jest zupełnie odwrotnie. Jak TCIA było, wg mnie, przeciętne, z tendecją zwyżkową, tak brzmienie i riffy na FOAD od razu mnie przypasowały.