NAPALM DEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: NAPALM DEATH
The Code... trzeba mieć chociażby ze względu na pierwszy numer :)
The madness and the damage done.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Myślałem, że jesteś zwichrowany tylko w kwestiach politycznych, ale widać że to cięższy przypadek.Kraft pisze:W tym samym roku koledzy po fachu wydali genialne Extreme Conditions... Na scenie defowej tłok jak na konfach Korwina. Legion, The IVth Crusade, ...In Pains, Retribution, Tomb Of The Mutilated, Luck Of The Corpse, Onward To Golgotha, The End Complete, Cross The Styx, Last One On Earth. Jak przy tym wygląda Utopa Banished? Jak gówno w lesie...Olo pisze:słyszałeś więcej niż jeden raz np. "Utopia banished"?
- Hellion
- w mackach Zła
Uwielbiam ten utwór, marzy mi się album w takim klimacie, albo chociaż jakaś epka.Nasum pisze:Świetne zakończenie industrialnym, powolnym, majestatycznym, ale także bardzo zeschizowanym "Morale".
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kurt pisze:The Code... trzeba mieć chociażby ze względu na pierwszy numer :)
Mój ulubiony, pierwszy i ostatni;-) Ale trzeba przyznać, że otwieracz kruszy kości.
-
- mistrz forumowej ceremonii
nie "najlepsza z nowych" tylko ogólnie najlepsza. ani jednej zbędnej sekundy :)Kraft pisze:nie, sorry, mam jeszcze smear campaign bo ktoś tam kiedyś (chyba Heretyk) się spuszczał że najlepsza z tych nowych no i mógłbym ją oddać za darmo w sumie... ni to dobry grind, ni to dobry death. takie se pogo-przytupańce dla komuchów.
- Harlequin
To najlepsze jest FETO :DHeretyk pisze:nie "najlepsza z nowych" tylko ogólnie najlepsza. ani jednej zbędnej sekundy :)Kraft pisze:nie, sorry, mam jeszcze smear campaign bo ktoś tam kiedyś (chyba Heretyk) się spuszczał że najlepsza z tych nowych no i mógłbym ją oddać za darmo w sumie... ni to dobry grind, ni to dobry death. takie se pogo-przytupańce dla komuchów.
-
może dla kogoś być. ja nie mam żadnego sentymentu do tych najstarszych płyt, co nie znaczy, że ich nie lubię. wręcz przeciwnie
- Harlequin
Choć w ich przypadku łatwiej chyba jest wskazać te obniżki formy niż te najlepszy płyty, bo kurewsko równą formę trzymają. Osobiście preferuje te bardziej grindujace + "Fear Emptiness Despair".
-
ja najmniej lubię Diatribes i Inside the Torn Apart. do pozostałych nie mam praktycznie żadnych uwag. może "na siłę" coś by się znalazło
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Prace nad nową płytą na wykończeniu i - jeśli wierzyć Barneyowi - jest na co czekać:
[quote="Mark "Barney" Greenway"] When we say that we've been working on the album recording for nearly a year, people might be thinking that this all sounds a bit too extravagant for grindcore-type behavior. The full story is, though, that we've been recording it in segments to try and achieve varying types of sonic assault.
There is a belief in certain quarters that you can only do so much with our particularly noisy strain of music. We think otherwise, so as well as a few stylistic quirks on the album (that are sometimes happy accidents), generally it's rawer, perhaps a little looser and of course always dense, nasty and, hopefully, invigorating too. Certainly not more polished — yuk!
[Producer] Russ Russell helped us to give lots of people headaches down the years. He doesn't mind us adopting certain, erm, techniques with studio equipment that most producer-engineers would find somewhat distasteful. So back we went again with Russ to Parlour Studios in the comparatively serene surroundings of Northamptonshire to do damage.
There's possibly some of the fastest and spazziest stuff we've ever done and, on the other end of the scale, some of the weirdest, most oppressive and adventurous no-wave-type stuff too.
Some song titles for you to chew on: 'Copulating Snakes', 'Dear Slum Landlord' , 'What is Past Is Prologue', 'Stunt Your Growth'.
We're nearly finished — we promise!
[/quote]
[quote="Mark "Barney" Greenway"] When we say that we've been working on the album recording for nearly a year, people might be thinking that this all sounds a bit too extravagant for grindcore-type behavior. The full story is, though, that we've been recording it in segments to try and achieve varying types of sonic assault.
There is a belief in certain quarters that you can only do so much with our particularly noisy strain of music. We think otherwise, so as well as a few stylistic quirks on the album (that are sometimes happy accidents), generally it's rawer, perhaps a little looser and of course always dense, nasty and, hopefully, invigorating too. Certainly not more polished — yuk!
[Producer] Russ Russell helped us to give lots of people headaches down the years. He doesn't mind us adopting certain, erm, techniques with studio equipment that most producer-engineers would find somewhat distasteful. So back we went again with Russ to Parlour Studios in the comparatively serene surroundings of Northamptonshire to do damage.
There's possibly some of the fastest and spazziest stuff we've ever done and, on the other end of the scale, some of the weirdest, most oppressive and adventurous no-wave-type stuff too.
Some song titles for you to chew on: 'Copulating Snakes', 'Dear Slum Landlord' , 'What is Past Is Prologue', 'Stunt Your Growth'.
We're nearly finished — we promise!
[/quote]
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Zapowiada się zajebiście, zresztą ten zespół w moim mniemaniu nigdy sraki nie nagrał. Teraz będzie tak samo.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Bezczelne lewaki bez serca!
-
- zaczyna szaleć
+ yedynHeretyk pisze:nie "najlepsza z nowych" tylko ogólnie najlepsza. ani jednej zbędnej sekundy :)Kraft pisze:nie, sorry, mam jeszcze smear campaign bo ktoś tam kiedyś (chyba Heretyk) się spuszczał że najlepsza z tych nowych no i mógłbym ją oddać za darmo w sumie... ni to dobry grind, ni to dobry death. takie se pogo-przytupańce dla komuchów.
-
Ciekawe czy nowy album wyjdzie jeszcze w tym roku. Ten zespół jak mówi Plastek nigdy sraki nie nagrał, więc możemy spać spokojnie, album na pewno poturbuje jak należy.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
- megawat
- weteran forumowych bitew
[/quote]Pteroczłek pisze:[quote="Mark "Barney" Greenway"]There's possibly some of the fastest and spazziest stuff we've ever done and, on the other end of the scale, some of the weirdest, most oppressive and adventurous no-wave-type stuff too.
No i git. Tak się kończy granie coverów Cardiacs. :)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
no jeśli te zapowiedzi się sprawdzą, to będzie bomba
-
Kurt pisze:Zatem płytę roku 2015 już znamy :)
Jest to wielce prawdopodobne ;-)
- moonfire
- zahartowany metalizator
Są to dobre wieści.
Napalm nie zawodzi, te lewaczki są nie do zdarcia.
Napalm nie zawodzi, te lewaczki są nie do zdarcia.