AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
Re: AZARATH
Dzisiaj wydaje się tyle albumów, że wcale sie nie zdziwie jezeli Azarath bedzie tym jednym na tysiac :)Raf pisze: z całym szacunkiem ale 10/10 to sie daje albumom absolutnie wybitnym czy przełomowym, takim 1 na 1000
to tak nawiasem bo ogólnie lubię Azarath ;)
I AM MORBID
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
No i proszę, wczoraj zamówione, wczoraj wysłane, a przed chwilą listonosz dostarczył paczuszkę :) To rozumiem!! o/o/o/Pteroczłek pisze:Poszło zamówienie. Mam nadzieję, że poczta polska się sprawi jak należy :)
- Oracle
- weteran forumowych bitew
Z całym szacunkiem, ale takich przełomowych płyt już chyba obecnie się nie nagrywa :) A nie jedna przełomowa płyta była w momencie wydania mieszana z błotem przez recenzentów. Ocena taka a nie inna, bo ten krążek dla mnie nie ma słabych punktów, rozpieprza od początku do końca. Przez prawie dwa miesiące słuchania ani razu mi się nie znudził, a to już coś przy zalewie wszelkiego sortu płyt :)Raf pisze:z całym szacunkiem ale 10/10 to sie daje albumom absolutnie wybitnym czy przełomowym, takim 1 na 1000Mort pisze:tu mozecie poczytac o nowej plycie:
http://chaosvault.com/recenzje/azarath- ... lediction/
http://www.violence-online.pl/recenzje/ ... hing-hour/
to tak nawiasem bo ogólnie lubię Azarath ;)
-
- w mackach Zła
mój egzemplarz w drodze
- Maleficio
- Kontakt:
ja mój zamówiłem wczoraj po południu a dzis rano pan listonosz przyniósł
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tyle to boot Blasphemy może dostać :-PMaleficio pisze:Azarath to najwyżej 7/10
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Maleficio
- Kontakt:
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
zatem Azarath spokojnie 9/10
- trup
A tego to nie wiesz nawet Ty. Bo niby skąd? :-PMaleficio pisze:nie, Pandemonium nowy:)
Dlaczego zresztą przytaczasz akurat Pandemonium? Powiedz lepiej kiedy Camera Obscura wychodzi. Coś wspominałeś, że jeszcze tylko wywiad z Venom i gotowe. A tu rok minął i nic... Obraziłeś się na scenę? :D
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
-
- rasowy masterfulowicz
- nicram
Mlaszczę sobie zajadając nowy Azarath, choć na początku miałem kilka zastrzeżeń co do nowej płyty. Wkurzał mnie fefluniący się wokal Necrosodoma i to, że nie ma on takich umiejętności technicznych jakie miał Thrufel jeżeli chodzi o kwestię gitary. Te zarzuty zbladły po kilkunastu przesłuchaniach. Na pewno Necro zrobił dobrą robotę i napisał najlepsze teksty jakie ten zespół miał do tej pory. Nadal jednak uważam, że płyta jest za długa i ma przynajmniej jeden zbędny kawałek, a mianowicie "Harvester of Flames" (nienawidzę tego utworu). Ogólnie jest bardzo dobrze, choć w mojej ocenie nie przebili wyśmienitej "Praise the Beast", ale może mi się to zmienić w trakcie dalszego obcowania z "Blasphemers' Maledictions".
all the monsters will break your heart
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Czy aby na pewno Thrufel nagrywał w studio coś poza solówkami? Przynajmniej jeśli chodzi o PtB. Nie jestem pewien...Nie ujmując nic warsztatowi Thrufla, którego uważam za bardzo dobrego gitarzystę i świetnego showmena, nie oceniałbym umiejętności Necrosodoma niżej. A co do wokali, to Maras wykonał w chuj dobrą robotę i jak pisałem wcześniej jest to dla mnie największa wartość dodana nowego oblicza Azarath.nicram pisze: Wkurzał mnie fefluniący się wokal Necrosodoma i to, że nie ma on takich umiejętności technicznych jakie miał Thrufel jeżeli chodzi o kwestię gitary.
- Nerwowy
Wokale świetne właśnie - dzicz, zezwierzęcenie i bestialstwo ;D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
dlatego napisałem, że mi się nie podobały w czasie przeszłym! :-) W takim "Crushing Hammer of the Antichrist" Necro rozjebał! :-)Nerwowy pisze:Wokale świetne właśnie - dzicz, zezwierzęcenie i bestialstwo ;D.
Przyznam szczerze, że nie wiem. W każdym razie solówki Thrufela bardziej mi się podobały. Co nie zmienia faktu, że płyta jest zajebista i na pewno zmiata nowy MA z powierzchni naszej pięknej planety. :-) To mi wystarcza! :-)Brązowy Jenkin pisze: Czy aby na pewno Thrufel nagrywał w studio coś poza solówkami? Przynajmniej jeśli chodzi o PtB. Nie jestem pewien...Nie ujmując nic warsztatowi Thrufla, którego uważam za bardzo dobrego gitarzystę i świetnego showmena, nie oceniałbym umiejętności Necrosodoma niżej.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Właśnie jestem po pierwszym przesłuchaniu i oczywistym dla mnie stało się ,ze dołączenie do zespołu Necrosodoma to najlepsza rzecz jaką mogli zrobić.
plusy płyty - wszystko
minusy - ciut za długa i trochę zbyt delikatna.
plusy płyty - wszystko
minusy - ciut za długa i trochę zbyt delikatna.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- choronzon14
- postuje jak opętany!
- pr0metheus
zlagodnial ten azarath. nowa plyta doszla wczoraj i jestem po 3ech przesluchaniach. na razie sredniawka. brzmienie jakies nie to, bebny wydaja mi sie zbyt cofniete,na infernal blasting bardziej niszczyly. okladka super,ale nie ten zespol. znaczy sie wszystko za co lubilem ten zespol to sie jakos rozeszlo w pizdu.
niech to miejsce niebawem zniknie
- nicram
Myślę, że ci miną te wrażenia po kolejnych przesłuchaniach, ale zgadzam się, że płyta różni się bardzo od poprzedniczek i może być ciężko strawna dla koneserów Azarathowych napierdalań.
-
- w mackach Zła
na dzień dzisiejszy po kilku przesłuchaniach trzeba przyznać iż płyta jest bardzo dobra, to że w ich muzyce jest teraz trochę black metalu to tylko pozytyw, na pewno różni się od poprzednich, ale i wokale i gitary i ogólnie całościowo aranże sa po prostu wyśmienite na tej płycie, a mnie Harvester Of Flames podoba się ajk najbardziej, Necrosodom pasuje do tej kapeli - najlepszy wybór