MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Self
- rasowy masterfulowicz
Re: MASTODON
Okładka taka se, ale płyta znakomita, rośnie dosłownie z każdym odsłuchem. Masa zajebistych melodii, świetnych wokaliz (Dailor miszcz) i jak ktoś pisał, mimo że brzmi to momentami prawie jak pop rock (bardzo dobry pop rock, żeby nie było wątpliwości), to mnóstwo tu bezpośrednich nawiązań do muzyki z okresu Remission-Leviathan. Bardzo letnia płyta z masą murowanych hiciorów, ale które mają wbrew pozorom (jak to w przypadku Mastodona zawsze bywało) bardzo dużo do zaoferowania i do odkrycia. Nic tylko słuchać.
Ledwo ta płyta wyciekła, ledwie parę odsłuchów za mną, a już naszło mnie na przemyślenia na temat ich dalszego rozwoju. Marzy mi się, żeby na następnej płycie pojechali jeszcze bardziej po bandzie - odcięli się od swoich początków (czyli okresu do Leviathan włącznie), mimo że wciąż te początkowe materiały są moimi faworytami, i nagrali coś, co z powodzeniem można by było puścić w jakiejś Esce. Kto jak nie oni?
Ledwo ta płyta wyciekła, ledwie parę odsłuchów za mną, a już naszło mnie na przemyślenia na temat ich dalszego rozwoju. Marzy mi się, żeby na następnej płycie pojechali jeszcze bardziej po bandzie - odcięli się od swoich początków (czyli okresu do Leviathan włącznie), mimo że wciąż te początkowe materiały są moimi faworytami, i nagrali coś, co z powodzeniem można by było puścić w jakiejś Esce. Kto jak nie oni?
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ten zespól w zasadzie od początku swojej działalności nagrywa same petardy a już przy okazji drugiemgo albumu wdarł się na salony mainstreamowego, metalowego grania i ani myśli ich opuszczać, więc teraz już mogą sobie grać co chcą. Inna sprawa, że powrót do stricte metalowego łojenia raczej nie wchodzi tutaj w grę, więc faktycznie bardziej spodziewałbym po nich kontynuacji flirtu z melodiami i przebojowymi refrenami zapoczątkowanego na The Hunter.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Prawda, ale bardziej niz poszerzanie swiadomosci na tym polu, uslyszalbym wolte na death metal (hint:cos typu Ash Pool) lub odlot w jakis totalny psych-prog bez szczatkow metalu.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Eksperymentów i odlotów nie ma co już od nich oczekiwac, pójdą raczej w kierunku pisania piosenek coraz bardziej przyjaznych dla stacji radiowych.byrgh pisze:Prawda, ale bardziej niz poszerzanie swiadomosci na tym polu, uslyszalbym wolte na death metal (hint:cos typu Ash Pool) lub odlot w jakis totalny psych-prog bez szczatkow metalu.
- Gunman
Skoro Nergal się publicznie spuszcza na fb co do ich nowej płyty to musi ona niszczyć system. Wytrzymam.... nie pociągne !
-
- mistrz forumowej ceremonii
Mam nadzieję. Te piosenki najlepiej im wychodzą (vide The Motherload,zajebisty utwór)harvestman pisze:Eksperymentów i odlotów nie ma co już od nich oczekiwac, pójdą raczej w kierunku pisania piosenek coraz bardziej przyjaznych dla stacji radiowych.byrgh pisze:Prawda, ale bardziej niz poszerzanie swiadomosci na tym polu, uslyszalbym wolte na death metal (hint:cos typu Ash Pool) lub odlot w jakis totalny psych-prog bez szczatkow metalu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Nerwowy
The Motherload faktycznie najlepszy na płycie i jeden z lepszych w całej karierze zespołu. Hit nad hity ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- harvestman
Znalazłem coś takiego, pakiet zawiera DVD, pełno tego na Ebay.ramonoth pisze:Z tego co widzę, to niestety nie spełniły się moje życzenia, aby jedno z wydań zawierało Brixton. Trudno, ich strata, bo chętnie zapłaciłbym więcej niż za podstawową wersję.

- black_lava
- rasowy masterfulowicz
fak. posłuchałem tego albumu i jestem zachwycony! czem prędzej zapoznam się z całą dyskografią M. te bębny!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Zenek
Czyli nie dla mnie. Swoją drogą nie mogę pojąć "fenomenu" tej kapeli. Jakiś wyjątkowo tępy muszę być, żadnym otworem nie wchodzi.Zenek pisze:Dobre w chuj, nie dla leszczy.
- Zenek
Czekam aż Dailor pójdzie w ślady Phila Collinsa. Prędzej czy później odlozy paleczki i zostanie szanowanym spiewakiem ;)

-
- mistrz forumowej ceremonii
dokładnie tak. Tylko wtedy mają szanse stać się naprawdę wielkim zespołem ( w komercyjnym tego słowa znaczeniu)Zenek pisze:Czekam aż Dailor pójdzie w ślady Phila Collinsa. Prędzej czy później odlozy paleczki i zostanie szanowanym spiewakiem ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
I staną się :)[V] pisze:dokładnie tak. Tylko wtedy mają szanse stać się naprawdę wielkim zespołem ( w komercyjnym tego słowa znaczeniu)Zenek pisze:Czekam aż Dailor pójdzie w ślady Phila Collinsa. Prędzej czy później odlozy paleczki i zostanie szanowanym spiewakiem ;)
Świetna jest ta płyta oczywiście, taki "Asleep in the deep" cudownie płynie i chyba jako jedyny puszcza oko w stronę szerokości eksplorowanych na czwórce.
Grrrówno!
-
- postuje jak opętany!
Nie wiedziałem, że poza numerami z Remission i "Deathbound" to Kelliher też robi wokale:
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biały
- w mackach Zła
Nową płytę napedalam od wczoraj non stoper i zajebiście się tego słucha. Jest przebojowość niczym z Huntera ale z drugiej strony nie rozdrabniają się coraz bardziej na drobne, ciągle jest tutaj pazur. Przestali nadmiernie kombinować ale za to nagrywają muzę na luzie, z zachowaniem własnej jakości. Refreny wchodzą jak pierwszy kielon, po pierwszym chce się robić kolejne okrążenie, tego mniej więcej oczekiwałem, bdb album.
- Mental
kurwa, dostałem maila od blackcompa, że polska premiera przesunięta na 30 czerwca... ktoś może potwierdzić?
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
-
- w mackach Zła
W Empiku za 44 zł, ja dostałem maila że już wysłali do salonu, jutro pewnie będzie.
- Mental
kurwa mać, tak to jest jak się nie chce dupy z domu ruszyć... to po pierwsze, a po drugie ktoś tu w chuja wali i to na pewno nie empik.
You may raise your chalice of nothing
- Dragazes
- w mackach Zła
O kurde dzięki! Nie szukałbym w empiku takiej okazji, jeszcze skorzystałem z punktów payback i będę miał płytkę za 35 pln.Hollowman pisze:W Empiku za 44 zł, ja dostałem maila że już wysłali do salonu, jutro pewnie będzie.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.