WATAIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: WATAIN

25-05-2010, 18:07

Heretyk pisze:poczekam na oryginał jednak. czytając te wszystkie opinie (zwłaszcza negatywne) mam coraz głębsze przeczucie, za ta płyta zniszczy :D
Coś w tym jest, że płyty, które wzbudzają tak skrajne uczucia stają się potem geniuszami ;-)

Jak dla mnie rzecz przezajebista. Nie czuję się jeszcze na siłach, aby wygłosić świadectwo prawdy, ale zanosi się na to, że Watain nagrał najlepszą płytę w swojej karierze. A po ostatnich dwóch płytach, z naciskiem na "Casus..." to jest naprawdę wyczyn ;-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

25-05-2010, 18:10

wyjebac te solowki...
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

25-05-2010, 18:18

dziwią mnie te SKRAJNE opinie, bo płyta NIE JEST ani genialna ani słaba. jest po prostu bardzo dobra... albo inaczej - ma momenty fenomenalne, ma momenty niezłe i ma momenty irytujące. Początek, powiedzmy, że pierwsze pięć numerów (z naciskiem na pierwsze trzy) - to rewelacja. później mamy kompletnie zbytecznego kloca w postaci numeru tytułowego. następnie bardzo dobry Total Funeral, dwa kolejne słabsze i znów świetny Waters of Ain (z małym przypitoleniem w środku niestety). Po kilkunastu dokładnych odsłuchach uważam, że NIE JEST TO jednak poziom Casus Luciferu. ostatecznie myślę, że ocenię ten album podobnie jak poprzedni.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

25-05-2010, 18:38

Drone będzie płakał.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-05-2010, 18:45

no i dobrze, bo trotzky ma racje - za malo jeszcze sluchalem, zeby wypowiadac sie o konkretnych utworach, ale ogolnie mam takie same odczucia.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

25-05-2010, 18:48

Pan_Kimono pisze:Drone będzie płakał.
No wlasnie pioter, nie wal w chuja. Odwolaj to , przeciez nie bedzie zmienial swojego zdania co chwile.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lykantrop

25-05-2010, 19:09

Zakładając, że islamizacja do tego stopnia już nami zawładnęła, że czytamy od prawej do lewej to, to równanie jest poprawne ;-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Bloodcult

25-05-2010, 19:16

e tam, tak jest:
RDC > SttD > CL
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

25-05-2010, 19:28

Drone pisze:
Maleficio pisze:nowa plyta jest tak zwana Plyta Festiwalowa, idealna na koncerty bo prawie kazy kawalek jest crowd pleaserem. Cala publika spiewa:) Black Metalowy Iron Maiden sie nam wyklul:)
Ja bym nawet powiedział, że blackmetalowy RUNNING WILD z najlepszego pirackiego okresu ujeżdżania burzy!
ooo, i to jest odpowiednia zachęta !

jak do tej pory, wszelkie odmiany Running Wild, z naciskiem na te death metalowe (Arghoslent), bardzo mi podchodziły, więc pewnie i ta black metalowa poczwarka mi wejdzie ;)
szczególnie, że już poprzedni album mi bardzo dobrze robił - wymagało to trochę czasu i kilku podejść, ale efekt końcowy był i jest w pełni satysfakcjonujący.
That's what she said !
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

25-05-2010, 20:06

twoja_stara_trotzky pisze:dziwią mnie te SKRAJNE opinie, bo płyta NIE JEST ani genialna ani słaba. jest po prostu bardzo dobra... albo inaczej - ma momenty fenomenalne, ma momenty niezłe i ma momenty irytujące. Początek, powiedzmy, że pierwsze pięć numerów (z naciskiem na pierwsze trzy) - to rewelacja. później mamy kompletnie zbytecznego kloca w postaci numeru tytułowego. następnie bardzo dobry Total Funeral, dwa kolejne słabsze i znów świetny Waters of Ain (z małym przypitoleniem w środku niestety). Po kilkunastu dokładnych odsłuchach uważam, że NIE JEST TO jednak poziom Casus Luciferu. ostatecznie myślę, że ocenię ten album podobnie jak poprzedni.
Racja.
KVLT lizania CZASZKI
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

25-05-2010, 20:08

Drone pisze:A, i jeszcze jedno: te wszystkie narzekania na przepitolenie itp. przypominają mi wielkie dyskusje, gdy wyszło "Reinkaos" DISSECTION. Tu mamy tę samą historię, tylko narzekających jest mniej. Kwestia nowej kategorii estetycznej. WATAIN wypracowało nową formułę, tak samo jak kiedyś DISSECTION. W obu przypadkach mogło i nadal może się to źle kojarzyć, ale to nie wina zespołu, ale słuchającego ;)
Tyle tylko, że w przypadku Reinkaos wszystko bylo w odpowiednich proporcjach.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Bloodcult

25-05-2010, 20:36

Drone pisze:A, i jeszcze jedno: te wszystkie narzekania na przepitolenie itp. przypominają mi wielkie dyskusje, gdy wyszło "Reinkaos" DISSECTION. Tu mamy tę samą historię, tylko narzekających jest mniej. Kwestia nowej kategorii estetycznej. WATAIN wypracowało nową formułę, tak samo jak kiedyś DISSECTION. W obu przypadkach mogło i nadal może się to źle kojarzyć, ale to nie wina zespołu, ale słuchającego ;)
"przepitolenie" to chyba najgłupszy zarzut wobec tej płyty :)

Porównanie do "Reinkaos" było nieuchronne, no to lecimy: Moja opinia na temat "Reinkaos" jest powszechnie znana i bardzo się obawiałem w jaki sposób Watain podąży tą ścieżką (że podąży to było pewne ze względu na SttD). LD bardzo wiele czerpie z "Reinkaos" ale nie nazwał bym tego ani "przepitoleniem" ani tez bezmyślną kalką. Tego że duch Jona wstąpił w Erika też niestety powiedzieć nie można, hehe :wink:

Z osądem "Lawless Darkness" na chwilę obecną się wstrzymam bo za mało przesłuchań za mną.

Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

25-05-2010, 20:46

Maleficio pisze:Black Metalowy Iron Maiden sie nam wyklul:)
Byłoby szkoda, jeśli na kolejnej pójdą właśnie w takim kierunku. Potem ich czeka jakaś "naturalna ewolucja" w rejony obecnego Darkthrone itp., a wtedy mogą jak dla mnie spierdalać, ile by świeczek nie zapalili na scenie. Na razie jednak jest znakomicie.

Zabawne jest, że odchodzenie od czegoś, co kiedyś nazywano rozwinięciem, przełamywaniem barier itd. nazywa się dziś tym samym, choć to działanie dokładnie w kierunku odwrotnym. Niech wszyscy zaczną grać rocka, skoro to takie progresywne, po chuj ten metal :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

25-05-2010, 20:49

ale przecież Watain idzie dokładnie w tym samym kierunku, co Darkthrone, różnica jest taka, że Watain nagrywa płyty z nowoczesną produkcją i większą ilością pitolenia ;)
[V]

25-05-2010, 21:49

twoja_stara_trotzky pisze:ale przecież Watain idzie dokładnie w tym samym kierunku, co Darkthrone, różnica jest taka, że Watain nagrywa płyty z nowoczesną produkcją i większą ilością pitolenia ;)
trafna uwaga.ale o ile Darkthrone na nastepnej plycie bedzie juz w latach 70tych a moze nawet i 60tych o tyle szwedzi beda wozili drogocenne kruszce z lat 80tych dopoki im czolówki nie jebna i nie nastana calkowite ciemnosci. :D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

25-05-2010, 22:21

"Reinkaos" > SttD > RDC > CL.

A nowej nie słuchałem, bo premiery na jakimkolwiek nośniku jeszcze nie odnotowałem. Przynajmniej tam, gdzie z reguły zamawiam.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

25-05-2010, 22:30

Drone pisze:
Wishman pisze:"Reinkaos" > SttD > RDC > CL.
Też się skłaniam ku temu.
Bo to jedyna i słuszna droga, a raczej klucz dla zrozumienia antykosmicznego geniuszu ;)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
Bloodcult

25-05-2010, 22:34

Drone pisze:
Wishman pisze:"Reinkaos" > SttD > RDC > CL.
Też się skłaniam ku temu.
No Ameryke żeście odkryli :lol: przecież to oczywista oczywistość że:

"Reinkaos" >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Watain
:)

Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

25-05-2010, 22:45

Głuchy nie usłyszy, ignorant nie zrozumie ;)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-05-2010, 23:03

Obrazek
ODPOWIEDZ