MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Re: MASTODON
Płyta zamówiona na fan.pl juz w drodze, będzie jutro. Jakaś ściema z ta przesuniętą premierą.
-
- w mackach Zła
Ja już miałem wczoraj do odbioru, dziś odebrałem i nakurwiam.
- Gunman
Ja od wczoraj katuje i z każdym przesłuchaniem jest coraz lepiej. Poprzednia też mi się zapętliła po premierze ale ta chyba jest lepsza, czas zweryfikuje.
-
- postuje jak opętany!
http://www.metal-archives.com/albums/Ma ... ged/288497" onclick="window.open(this.href);return false;
Osłuchałem te wersje utworów i nie powiem... są ciekawe. :)
- harvestman
Czym się różnią od albumowych?Nothingface pisze:http://www.metal-archives.com/albums/Ma ... ged/288497
-
- postuje jak opętany!
W takim na przykład The Czar jest Inny mix, wycięta połowa pierwszej części, brak kilku wersów, krótsze solo oraz nie ma kilku bridge'y.
- lucass
Od 2 tygdoni na non stopie. Fantastyczny album. Ktoś narzekał na produkcje. Według mnie ten krązek brzmi PRZEPOTEŻNIE. Bas na tym nagraniu kruszy. okazuje sie, że Pozornie RADIOWE kawałki, kiedy sie je dobzre przestudiuje to rasowy METAL. Posłuchacjecie sobie chociażby samych gitar. W każdym kawałku linie wokalne są rewelacyjne i nie tylko Bran daje radę bo i linie Troya i Brenta to swietna robota. Oni maja taki luz w robienu kawalków, ze ten materiał dosłownie płynie. Życzyłbym sobie jedynie jeszcze ze dwóch numerów. Ja uwielbiam wszystko co nagrała ta kapela wiec ciezko mi uplasowac tą płytę w ich dorobku ale napewno jest to album duzo lepszy niz The Hunter. Mnóstwo heavy metalu, masa zakreconych riffów ukrytych nieco pod melodyjnymi wokalami, echa leviathan. Kosmos.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Gunman
Brzmienia jakoś nie mogę wyczuć, raz mi się podoba, innym razem mniej. To pobicie basu sprawdza się idealnie przy niezbyt głośnym słuchaniu, jak się da w palnik to z basu robi się dudnienie a gitary momentami są zbyt wyraziste i zagłuszają całą resztę. The Hunter pod względem brzmienia (choć robiony przez producenta od hip hopu) bardziej mi odpowiada.
-
- w mackach Zła
przy takim Remission malutka jest to Raz Wokół Słońca, ale przyjemnie jest ponucić sobie Motherload przy goleniu.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Mimo że wciąż uważam Remission za ich największe osiągnięcie, to nie potrafię nie odpowiedzieć na taką bzdurę jak pogrubiona część posta. Żadna płyta Mastodon nie jest malutka w zestawieniu z jakąkolwiek inną. Ta wesoła kompania ani razu nie popełniła błędu - oni mają idealnie wyważone wyczucie, zmysł kompozycyjny, umiejętności techniczne i ucho do tworzenia chwytliwych, ale w żadnym wypadku tanich melodii. O marketingu nie wspominając. Nie wiem, czy to wynika z tego, że każdy z nich indywidualnie jest geniuszem, czy że tworzą aż tak zgrany i wzajemnie uzupełniający się kolektyw, czy że narkotyki przez nich przemawiają albo że mają misję od boga. Chuj mnie to interesuje, każdą ich płyta jaram się jak rzyd na majdanku, w zależności od nastroju.Arisowicz pisze:przy takim Remission malutka jest to Raz Wokół Słońca, ale przyjemnie jest ponucić sobie Motherload przy goleniu.
- harvestman
Self pisze:Mimo że wciąż uważam Remission za ich największe osiągnięcie, to nie potrafię nie odpowiedzieć na taką bzdurę jak pogrubiona część posta. Żadna płyta Mastodon nie jest malutka w zestawieniu z jakąkolwiek inną. Ta wesoła kompania ani razu nie popełniła błędu - oni mają idealnie wyważone wyczucie, zmysł kompozycyjny, umiejętności techniczne i ucho do tworzenia chwytliwych, ale w żadnym wypadku tanich melodii. O marketingu nie wspominając. Nie wiem, czy to wynika z tego, że każdy z nich indywidualnie jest geniuszem, czy że tworzą aż tak zgrany i wzajemnie uzupełniający się kolektyw, czy że narkotyki przez nich przemawiają albo że mają misję od boga. Chuj mnie to interesuje, każdą ich płyta jaram się jak rzyd na majdanku, w zależności od nastroju.Arisowicz pisze:przy takim Remission malutka jest to Raz Wokół Słońca, ale przyjemnie jest ponucić sobie Motherload przy goleniu.
Czynnik X to narkotyki i misja od Boga. Reszta jak wyżej, zajebisty zespół.
-
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ależ oni pięknie dojrzewają! Bawią się wypracowaną przez siebie formułą, doskonalą wokale, a narkotyki zażywają z umiarem i wyobraźnią. Możliwe, że kolejna płyta będzie wprost mainstreamowa lub zakręcona jak domek ślimaka, ale jestem pewien, że żaden ich wybór mnie nie odrzuci.
Niniejszy post sponsorowała płyta "Storm Alert" młodzieżowego zespołu Torture.
Niniejszy post sponsorowała płyta "Storm Alert" młodzieżowego zespołu Torture.
-
- zahartowany metalizator
a sa z Niemiec?
- lucass
Kiedy Mastodon nie był jeszcze w polsce kojarzony tak jak teraz czyli okres przed i chwile po Leviathan Uknuliśmy z kumplem taka teorie "... KUUURWA, TO JEST WLAŚNIE ZAJEBISTY PRZYKŁAD MUZYKI NOWOCZESNEJ A NIE NOWOMODNEJ". trzymam sie tej sentencji do dzis. Wielki Zespół. kolejna WIELKA płyta. Umówmy się, tak nie graja zwykli śmiertelnicy.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Bardzo trafnie ujęte. Nowa płyta cały czas rośnie.lucass pisze:Uknuliśmy z kumplem taka teorie "... KUUURWA, TO JEST WLAŚNIE ZAJEBISTY PRZYKŁAD MUZYKI NOWOCZESNEJ A NIE NOWOMODNEJ". trzymam sie tej sentencji do dzis. Wielki Zespół. kolejna WIELKA płyta. Umówmy się, tak nie graja zwykli śmiertelnicy.
- longinus696
Propsy!ramonoth pisze:Bardzo trafnie ujęte. Nowa płyta cały czas rośnie.lucass pisze:Uknuliśmy z kumplem taka teorie "... KUUURWA, TO JEST WLAŚNIE ZAJEBISTY PRZYKŁAD MUZYKI NOWOCZESNEJ A NIE NOWOMODNEJ". trzymam sie tej sentencji do dzis. Wielki Zespół. kolejna WIELKA płyta. Umówmy się, tak nie graja zwykli śmiertelnicy.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nerwowy
No przecież, że to bogi. Chociaż bez chuj wie jak wielkiego ego i kija w dupie co zresztą w ich wypadku jest kluczem do sukcesu.lucass pisze:Kiedy Mastodon nie był jeszcze w polsce kojarzony tak jak teraz czyli okres przed i chwile po Leviathan Uknuliśmy z kumplem taka teorie "... KUUURWA, TO JEST WLAŚNIE ZAJEBISTY PRZYKŁAD MUZYKI NOWOCZESNEJ A NIE NOWOMODNEJ". trzymam sie tej sentencji do dzis. Wielki Zespół. kolejna WIELKA płyta. Umówmy się, tak nie graja zwykli śmiertelnicy.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
New album to moc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale riffy i melodie :)
- harvestman
Okazuje się że członkowie zespołu mają rękę nie tylko do muzyki. Jak podaje Teraz Rock, wokalista Mastodon wyrzezbił drewnianego penisa :)
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... nisa_.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... nisa_.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 31-07-2014, 20:46 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.