Dirty Rhymes VS Illud Divinum Insanus (POWARZNY TEMAT)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dirty Rhymes VS Illud Divinum Insanus (POWARZNY TEMAT)
Z racji porownania w temacie pozwalam sobie zalozyc temat, w dziedzinie dwoch "rewolucji" dokonanych przez oba zespoly. Ktora rewolucja byla lepsza i bardziej autentyczna?
Oczywiscie dr1 twierdzi, ze natura eksperymentatorstwa na tych plytach jest inna, chociaz niestety jeszcze nie wyjasnil na czym polega ta roznica, wiec dla niego robie opcje specjalna.
PS DO ADMINISTRACJI. oczywiscie administracje prosze o to, zeby temat powisial chociaz ze 2 dni aby sie uzbieral jakis sensowny konsensus w kwestii glosow i watpliwosci aby zostaly rozwiane, potem mozna go skasowac jezeli bedzie przeszkadzal
Oczywiscie dr1 twierdzi, ze natura eksperymentatorstwa na tych plytach jest inna, chociaz niestety jeszcze nie wyjasnil na czym polega ta roznica, wiec dla niego robie opcje specjalna.
PS DO ADMINISTRACJI. oczywiscie administracje prosze o to, zeby temat powisial chociaz ze 2 dni aby sie uzbieral jakis sensowny konsensus w kwestii glosow i watpliwosci aby zostaly rozwiane, potem mozna go skasowac jezeli bedzie przeszkadzal
Ostatnio zmieniony 06-06-2011, 12:14 przez Triceratops, łącznie zmieniany 2 razy.
woodpecker from space
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: Dirty Rhymes VS Illud Divinum Insanus
zestawianie obu tych żenua w jedynym temacie jest jak najbardziej na miejscu. Morbid (morbid, morbid here we come maderfakiers!)
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: Dirty Rhymes VS Illud Divinum Insanus (POWARZNY TEMAT)
Pungent Stench - to bardzo prosta zagadka ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- mistrz forumowej ceremonii
opcja nr 3 :))
-
- rozkręca się
Żadne żenua - PS w tamtym czasie rozpierdolił, czego MA w czasach obecnych nie udało się zrobić. Głos na "Dirty...':))).
-
- zaczyna szaleć
za pierwszym odsłuchem uważałem, że nówka MA to gównicho, ale z każdą następną razą coraz bardziej przekonuję się do tej płytki. Choć trudno ocenić obiektywnie autentyczność tak myślę, że częściej będę wracał do IDI niż wracam do PS, a to chyba wystarczy.
- Maleficio
- Kontakt:
Czekam na temat o nowej płycie Dody vs nowej The Young Gods bo jak by na nie nie patrzeć obie otwierają pewien nowy etap w ich karierach.
- Triceratops
nie pierdol tylko glosuj :)
dode mozna zestawic z "7 son.." Maidenow albo "7 Deadly Sins" Plus,
dode mozna zestawic z "7 son.." Maidenow albo "7 Deadly Sins" Plus,
woodpecker from space
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Dirty Rhymes and Psychotronic Beats kocham bezgranicznie. TAKI GROOVE ma ta płyta
- Adrian696
przy argumencie, ze Morbidzi mieli dużą odwage nagrać taka płyte, to to co zrobił Pungent w tamtych czasach to ułańska szarża na czołgi...Bonny pisze:TAKI GROOVE ma ta płyta
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Triceratops
no nie wiem ojcze czy to nie bylo pochopne...przypomneBonny pisze:Dirty Rhymes and Psychotronic Beats kocham bezgranicznie. TAKI GROOVE ma ta płyta
proponuje zedytowac posta zanim zarobisz opinie kiblowego grzybiarza....Drone pisze:Zestawienie PUNGENT STENCH z nowym MORBID ANGEL... Mój Boże, to jak porównywać grzyb na suficie w kiblu z muchomorem rosnącym pod dębem.
woodpecker from space
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
mam to gdzieś. nie przepadam za grzybami ;)
- Triceratops
Jasne, ze tak, oprocz tego ze wzieli na warsztat zupelnie elektroniczno-elektryczny Warning i go genialnie scoverowali to jeszcze dzikie techno rodem z System Shocka2 upchneli. A plyta do dzisiaj brzmi i rozpierdala.Adrian696 pisze:przy argumencie, ze Morbidzi mieli dużą odwage nagrać taka płyte, to to co zrobił Pungent w tamtych czasach to ułańska szarża na czołgi...Bonny pisze:TAKI GROOVE ma ta płyta
woodpecker from space
- Triceratops
nie odnioslem, odnioslem sie do tego co napisalesDrone pisze:Nie odnoś wszystkiego do siebie, Tricofagusie. Ja uwielbiam "Brudne Rymy i Psychotroniczne Bity".
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
muchomór pod dębem to jak obrazek z bajki disneya, grzyb na suficie w kiblu prędzej z estetyką śmierć metalu mi się kojarzyTriceratops pisze:proponuje zedytowac posta zanim zarobisz opinie kiblowego grzybiarza....Drone pisze:Zestawienie PUNGENT STENCH z nowym MORBID ANGEL... Mój Boże, to jak porównywać grzyb na suficie w kiblu z muchomorem rosnącym pod dębem.
- Triceratops
Czyzby Drone chcial powiedziec, ze porownalem prawdziwa smierc w wykonaniu Pungent Stench z plastikiem-bombastikiem Morbid Angel, a ja opacznie to zinterpretowalem?
woodpecker from space
- Scaarph
kuuurwa. gdzie rzym a gdzie krym. trochę powagi. jasne, że stęchły smród.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
odpowiedź może być tylko jedna: http://www.youtube.com/watch?v=j6H0kINe ... re=related
MA powoli wchodzi, ale gdyby nie nazwa dawno bym dał sobie spokój z tą płytą.... ehhh, 15 lat temu nie uwierzyłbym że kiedyś - w przyszłości - stwierdzę że PS jest lepsze od MA
MA powoli wchodzi, ale gdyby nie nazwa dawno bym dał sobie spokój z tą płytą.... ehhh, 15 lat temu nie uwierzyłbym że kiedyś - w przyszłości - stwierdzę że PS jest lepsze od MA
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Realista
- weteran forumowych bitew
i tyle w temacie! i to Yeah na dzień dobry płyty!Bonny pisze:Dirty Rhymes and Psychotronic Beats kocham bezgranicznie. TAKI GROOVE ma ta płyta
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
dodam tylko, że o ile ostatnia płyta Morbid Angel jest dowodem na rozkład potencjału artystycznego tego zespołu, to Brudne Rytmy były PRAWDZIWIE odważną i w pełni świadomą woltą stylistyczną. Słuchając tej płyty stale odnoszę wrażenie, że jeszcze zanim została ona nagrana, to muzycy już dokładnie wiedzieli, co chcą stworzyć. Weszli do studia tylko po to żeby doprowadzić do pragmatycznych konsekwencji i zmaterializować swoje myśli. w wypadku Morbid Angel jest zupełnie na odwrót - brak pomysłów, płyta nagrywana niemal w nieskończoność, poszukiwania tyle, że muzycy w ich trakcie nie wiedzieli czego szukają. to ostatnie, jak poucza wiele przykładów choćby z historii sztuki, często owocowało arycydziełami, które przekraczały swój czas. nie tym razem jednak. wpadli w jakieś plebejskie motywy i się pogrążyli.
ehhh jak ja dawno nie słuchałem Pungent Stench!
ehhh jak ja dawno nie słuchałem Pungent Stench!