AHRET DEV
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- evildead
- weteran forumowych bitew
AHRET DEV
A pojadę sobie odlskulem, co mi tam. ;)
Pamięta ktoś jeszcze radomskich rzeźników? W czasach megaposuchy w death metalu wyjechali z taką płytą, że do dziś jej słucham ze szczęką na podłodze - jak to się wtedy mówiło, znaleźli to, co zgubił Deicide na OUTC. Jak większość polskich zespołów DM zawsze uważałem za ciut przereklamowane, to ci niestety nie znaleźli poklasku, na jaki zasłużyli. I w końcu słuch o nich zaginął, na szczęście Ryłkołak&DK się zlitował i wypuścił jakiś czas temu Hellish & Promo`95 na CD. Warto zapolować, jak ktoś nie zna.
Pamięta ktoś jeszcze radomskich rzeźników? W czasach megaposuchy w death metalu wyjechali z taką płytą, że do dziś jej słucham ze szczęką na podłodze - jak to się wtedy mówiło, znaleźli to, co zgubił Deicide na OUTC. Jak większość polskich zespołów DM zawsze uważałem za ciut przereklamowane, to ci niestety nie znaleźli poklasku, na jaki zasłużyli. I w końcu słuch o nich zaginął, na szczęście Ryłkołak&DK się zlitował i wypuścił jakiś czas temu Hellish & Promo`95 na CD. Warto zapolować, jak ktoś nie zna.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: Ahret Dev
No ja w nich byłem kiedyś wpatrzony jak w nieświęty obrazek. "Hellish" to dla mnie najważniejsza pozycja w polskim death metalu końca lat 90-tych (pomimo jakiegoś tam rzekomego gwiazdorzenia chłopaków) obok nagrań Damnable. To był z resztą czas największej zapaści tego gatunku, więc coś utrzymane tak mocno w granicach gatunku, ale z tym wchodzącym 'świeżym powiewem' - bardziej intensywną praca bębnów, niskim strojeniem, złożonymi kombinacjami gitar - nie mogło się nie podobać. Ich rozpad uważam za prawdziwą stratę.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Najprzewielebniejszy
+1Olo pisze: Ich rozpad uważam za prawdziwą stratę.
To jak grali koncerty w tamtych czasach raczkującego profesjonalizmu scenicznego było piekielne. Do tego cover Deicide na żywo. Niszczyli. Brak mi tego zespołu. Mieli kurewski potencjał.
- ultravox
Ja za stratę uważam pieniądze wysłane im za taśmę demo, której nigdy nie zobaczyłem. ;) Ale pomijając ten drobny fakt, był to naprawdę dobry zespół. Na żywo grali "When Satan Rules His World" (był to, o ile się nie mylę, Vox Mortis Festival) i całkiem nieźle im to wtedy wyszło.Olo pisze: Ich rozpad uważam za prawdziwą stratę.
- evildead
- weteran forumowych bitew
O Damnable też pewnie topic założę, bo to moi bodzy lat szczenięcych, a "Inperdition" do dziś znam na pamięć. ;) Co do AD, to ad 1997 ich bębniarz był chyba najlepszym garowym w polskim death metalu, zresztą Rzeczy (szczególnie alive) też miał wygar, że pozazdrościć (zresztą dalej drze koparę, tylko w innym klimacie).Olo pisze:No ja w nich byłem kiedyś wpatrzony jak w nieświęty obrazek. "Hellish" to dla mnie najważniejsza pozycja w polskim death metalu końca lat 90-tych (pomimo jakiegoś tam rzekomego gwiazdorzenia chłopaków) obok nagrań Damnable. To był z resztą czas największej zapaści tego gatunku, więc coś utrzymane tak mocno w granicach gatunku, ale z tym wchodzącym 'świeżym powiewem' - bardziej intensywną praca bębnów, niskim strojeniem, złożonymi kombinacjami gitar - nie mogło się nie podobać. Ich rozpad uważam za prawdziwą stratę.
Intensive silence, all in blood red
- aginsiak
- w mackach Zła
evildead pisze:Co do AD, to ad 1997 ich bębniarz był chyba najlepszym garowym w polskim death metalu
he he he
Re: AHRET DEV
Dobry zespół był to. "Hellish" wciąż chyba mam na kasecie, ale przydałby się CD. Jeśli mnie pamięć nie myli to chyba nawet grali koncert w moim mieście, praktycznie na drugiej stronie ulicy.... Ech dawno to było.
-
- rozkręca się
można za 25 zł kupićConflagrator pisze: ale przydałby się CD
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pamietam że po raz pierwszy ich usłyszałem na składance Vox Mortiis Magazine na kasecie, zresztą mam ją do teraz tylko nie kojarzę gdzie. Pewnie w jakims zakurzonym pudle:) Generalnie fajna kapela.
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
W którym sklepie to jeszcze leży?Barbapapa pisze:można za 25 zł kupićConflagrator pisze: ale przydałby się CD
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Kumpel miał jeszcze parę płyt od Ryłkołaka hurtem i jak w grudniu balowałem u niego na sylwestrze to Ahret Dev miał jeszcze mały stosik, a podejrzewam, że w międzyczasie tego nie wyprzedał. Jak coś to mogę załatwić :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Najprzewielebniejszy
Bogdano z Wielkiej Plyty ma
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
jakiej ceny Lykan za to chcecie?
Andrzej -wielkie dzięki
Andrzej -wielkie dzięki
- COFFIN
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
była ale trochę drogawa:)
- Lykantrop
Ni mniej ni więcej niż Bogdan z Wielkiej Pyty :)Paysage d'Hiver pisze:jakiej ceny Lykan za to chcecie?
Andrzej -wielkie dzięki
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
plus poczta, ok to trzeba się pofatygować na Ursynów
- Lykantrop
Po wizycie u staruszków i przejrzeniu moich archiwów z pradawnych czasów, kiedy jeszcze Arachnophobia raczkowała, a Nergal miał piczkodrapy pod nosem wynalazłem taśmę VHS z dwoma koncertami Ahret Dev. Jak się będę nudził w weekend to być może zamienię to na wersję cyfrową i rzucę na youtube. Mam jeszcze jakieś grajndkorowe festy z końca lat 90, wśród nich m.in. pierwsze podrygi death metalowego Effect Murder, ale to już chyba nikogo tutaj nie interere :)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Grajndkorowe festy też możesz zamienić na wersje cyfrową, chętnie zobaczę.