KETZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
KETZER
Czy ktoś z tutejszych dostaje pierdolca ilekroć słyszy tylko słowa, czy to mówione, czy to pisane o treści "Violence is the prince of this world"? No więc właśnie. Jak 1szy raz usłyszałem Ketzer to od razu poczułem, że jest coś na rzeczy i ci młodzi niemce musieli bardzo wnikliwie przestudiować dyskografię wilkopiewców z antypodów. Z naciskiem na te wczesne wypusty, uściślając. Ale niech to nie będzie wytyczną, bo ech jest tutaj dużo więcej. Wczesny Usurper, Desaster, echa Nifelheim pojawiają się tutaj co rusz.
Ja wiem, to było wszystko, nie raz, nie dwa. Ale co poradzić kiedy ktoś potrafi z taką werwą, poprawnie i z pierdolnięciem odegrać taki kawał oldschoolowego wygaru? Wiem, zaraz mi tutaj hipokryzję któryś zarzuci, bo pomyje wylewałem na młodzików z Headbanger, a tutaj peany pochwalne na cześć Ketzer pieję. No bo o to się rozchodzi, że Headbanger to mierni kopiści, którzy nie mają własnej tożsamości, a Ketzersi dodali do tej black/ thrashowej sieczki coś od siebie. Coś takiego, co ich wyróżnia, mimo oczywistych wpływów i inspiracji. Na album roku to nie zasługuje, ale dla tych co chains & leather noszą mimo trzydziestostopniowych upałów, piją hektolitry piwska i pierdzą w miejscach publicznych będzie to miły uprzyjemniacz i istny miód na uszy.
Tym co nie znają - http://www.myspace.com/ketzerband
Czesiek, zdaje się, sprzedawał ich dopiero co wydawany debiut za grosze. Chyba tylko ja się zreflektowałem to kupić, więc jak ktoś spojrzy do kieszeni i wynajdzie drobne to warto dać zarobić chłopakowi, bo wynalazł i sprowadził naprawdę iście fajną płytę.
Ja wiem, to było wszystko, nie raz, nie dwa. Ale co poradzić kiedy ktoś potrafi z taką werwą, poprawnie i z pierdolnięciem odegrać taki kawał oldschoolowego wygaru? Wiem, zaraz mi tutaj hipokryzję któryś zarzuci, bo pomyje wylewałem na młodzików z Headbanger, a tutaj peany pochwalne na cześć Ketzer pieję. No bo o to się rozchodzi, że Headbanger to mierni kopiści, którzy nie mają własnej tożsamości, a Ketzersi dodali do tej black/ thrashowej sieczki coś od siebie. Coś takiego, co ich wyróżnia, mimo oczywistych wpływów i inspiracji. Na album roku to nie zasługuje, ale dla tych co chains & leather noszą mimo trzydziestostopniowych upałów, piją hektolitry piwska i pierdzą w miejscach publicznych będzie to miły uprzyjemniacz i istny miód na uszy.
Tym co nie znają - http://www.myspace.com/ketzerband
Czesiek, zdaje się, sprzedawał ich dopiero co wydawany debiut za grosze. Chyba tylko ja się zreflektowałem to kupić, więc jak ktoś spojrzy do kieszeni i wynajdzie drobne to warto dać zarobić chłopakowi, bo wynalazł i sprowadził naprawdę iście fajną płytę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Re: Ketzer
jak wystawi raz jeszcze to się człowiek zainteresuje
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Czesiek ma jeszcze parę sztuk jak by co.
-
- weteran forumowych bitew
Witam! To czy Czesiek moze poinformowac mnie o warunkach zakupu i cenie?
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Zapraszam na aukcje do Cześka: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=5928359
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Szatan Bundary Unchange było słuchane z przyjemnością.
-
Czeslaw PWCzesław pisze:Zapraszam na aukcje do Cześka: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=5928359
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: KETZER
Ale że co, bo nic nie dostałem?
-
- świeżak
Mi pasuje, jak ktoś lubi majestat D666 albo Desaster to może brać. Demówek nie znam, ale debiut tkwi w odtwarzaczu już ze 2 dni, mocna sprawa. Poza tym z bookletu wynika, że Mersus miał z tym coś do czynienia, a jak wiadomo wymieniony raczej nie ma z badziewiem nic wspólnego.
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
No to mamy nowy, kurewsko dobry i obiecujący numer. MOSH!
- BadBlood
o, właśnie miałem linkować ;) zajebisty ten numer!
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Słychać postęp w produkcji. No i stylistycznie też czuć progres, bo te numer nie jest jednak taki oczywisty. Mam nadzieję, że cała płyta będzie w tym stylu. Zresztą po takim kawałku nie może być gorzej.
- TORTURER
- w mackach Zła
Debiut mnie rozjebal,tu slysze,ze bedzie rownie mocno,jak nie lepiej.Jedna z najlepszych mlodych kapel w tej stylistyce,ogien!
Death Dwells in Love
- Sova
- rasowy masterfulowicz
dostałem winyle KETZER Endzeit Metropolis, wydane są świetnie ale niestety mają nadgnieciony róg - więc obniżam cenę do 34 zł + wysyłka, chętni: malignantvoices@gmail.com lub allegro:
http://allegro.pl/ketzer-endzeit-metrop ... 38976.html

http://allegro.pl/ketzer-endzeit-metrop ... 38976.html

-
Kasa poszla na konto bo Payu cos nie teges:))))Sova pisze:dostałem winyle KETZER Endzeit Metropolis, wydane są świetnie ale niestety mają nadgnieciony róg - więc obniżam cenę do 34 zł + wysyłka, chętni: malignantvoices@gmail.com lub allegro:
http://allegro.pl/ketzer-endzeit-metrop ... -bon-desyu aster-i3238938976.html
- Lykantrop
Dopiero teraz przyszło mi obcować z "Endzeit Metropolis" i jestem szczerze wzruszony. Debiut wydaje się tak mały jak prącie kitajca vs BBC przy tym co serwują na drugim pełnogrającym. Kolesie z Desaster wpadają już w kompleksy, bo młodzieńce z Ketzer robią im już poważną konkurencję na rynku. Czuć w tym pasję i zadzior, a nie chłodne kalkulacje!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Lykantrop
Taka myśl mnie naszła przy którymś z rzędu przesłuchaniu "Endzeit Metropolis": ci którzy tutaj pisali peany pochwalne na cześć "Lawless Darkness" powinni koniecznie pokontemplować przy tym co proponuje Ketzer. Właśnie TAK to powinno brzmieć.
-
+666Lykantrop pisze:Taka myśl mnie naszła przy którymś z rzędu przesłuchaniu "Endzeit Metropolis": ci którzy tutaj pisali peany pochwalne na cześć "Lawless Darkness" powinni koniecznie pokontemplować przy tym co proponuje Ketzer. Właśnie TAK to powinno brzmieć.
- Lykantrop
Jeszcze raz odświeżę temat, żeby taki album nie przeszedł niezauważony. Obłęd to jest jakiś i niepojęte w ogóle, że nikt nie zachwyca się tutaj jak należy. Właśnie taki "melodyjny black metal" ja rozumiem, poważam i winszuję. Tutaj macie poprawną recepcję Dissection, Nifelheim i Desaster, a nie jakieś piardy Watain dla młodzieży. Tutaj cały czas tli się bunt, zew młodości, w ciul pomysłów, ogień tryska i w ogóle.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
bdb album, ale będzie dopiero wsłuchiwany się w